اسفندیار ریاحی در گفتوگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، با بیان اینکه آبفای روستایی شهرستان ۷۴۰۰ مشترک دارد که به صورت شبانه روزی به آنان خدمات ارایه میشود، اظهار کرد: ۴۹ روستای شهرستان از طریق ۲۷۰ کیلومتر شبکه توزیع و ۹۰ کیلومتر خط انتقال آبرسانی میشوند.
وی گفت: ۱۲ روستای شهرستان از محل تصفیه خانه آب گلپایگان از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی به صورت پایدار در شهرستان بهره مند هستند و آب شرب مابقی روستاها از منبع آب چاه تأمین میشود.
رییس اداره آبفای روستای گلپایگان افزود: در استان اصفهان تنها برای گلپایگان و خوانسار طرح جامع آبرسانی تعریف شده است که در این طرح به زودی تمام روستاهای دو شهرستان به تصفیه خانه آب متصل و از نعمت آب آشامیدنی سالم و پایدار بهرهمند میشوند.
وی تصریح کرد: در مرحله دوم پروژه "جلگه"، ۱۹ روستای شهرستان به صورت پایدار از محل تصفیه خانه آب گلپایگان بهرهمند میشود، در اجرای این پروژه دو میلیارد تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی هزینه شده است.
ریاحی با بیان اینکه اجرای پروژه آبرسانی به طول ۱۰ کیلومتر است، گفت: این پروژه ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در مرحله تست قرار دارد و با پیگیری های انجام شده خرید انشعاب در دستور کار اداره آبفای روستایی قرار دارد و به زودی به بهرهبرداری میرسد.
وی تأکید کرد: با توجه به کاهش بارندگیها در استان اصفهان و در شهرستان گلپایگان که سبب پدیده شوم خشکسالی شده است، ساکنان روستاها باید الگوی مصرف بهینه از منابع آب شرب سالم و بهداشتی را رعایت کنند.
رییس اداره آبفای روستایی گلپایگان با بیان اینکه سال گذشته حدود یک هزار مورد رفع شکستگی لولههای آبرسانی در سطح روستاها انجام شده است، افزود: در مواقع بروز حوادث شکستگی لولههای آب شرب در روستا از طریق سامانه ۱۵۲۳ اطلاع رسانی شود تا در کمترین زمان مأموران آبفای روستایی در محل حضور میرسانند.
وی گفت: سال گذشته به روستاهای دُر، تیکن، شورچه، حاجیله و هرستانه به صورت سیار با یک دستگاه تانکر حدود هشت هزار متر مکعب به صورت شبانه روزی آبرسانی شد.
ریاحی تصریح کرد: شش مورد تعویض و تعمیر پمپ الکترو شناور، دو کیلومتر اصلاح شبکه در سطح روستاها، ۸۰ مورد واگذاری انشعابات، بازدید مستمر از منابع تأمین و توزیع آب شرب و شبکههای توزیع با دو اکیپ حوادث، نصب مخازن به جهت جلوگیری از هدر رفت آب، نصب شیر فشار شکن دو زمانه به علت مشکلاتی که در خط توزیع آب روستای سعیدآباد بود، در سال گذشته انجام شده است.
وی با بیان اینکه ۲۷ مخزن آب و ۲۵ مورد ایستگاه پمپاژ آب وجود دارد که به صورت مستمر تحت نظارت آبفای روستایی است، گفت: سال گذشته با پیگیری نماینده شهرستان ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای تعویض شبکه توزیع آب روستای نیوان نار جذب شد و اجرای این عملیات با حدود شش کیلومتر ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و اکنون در مرحله ترمیم ترانشهها است.
رییس آبفای روستایی گلپایگان ادامه داد: در کمیته برنامهریزی استان برای سال آینده ۱۲ پروژه تعریف شده که شامل آبرسانی سیار، تأمین آب اضطراری، تأمین آب مجتمع جلگه، اصلاح شبکه روستای نیوان نار، اصلاح شبکه روستای سعیدآباد، اصلاح شبکه روستای وانشان، اصلاح شبکه روستای زرنجان و اصلاح شبکه روستای سرآور، رباط سرخ و شادگان است، روستای دُر، تیکن و شوچه از محل مجتمع گلسار خوانسار تأمین آب میشوند که در این پروژه نیز تعریف شده اند.
وی گفت: کنترل کیفیت آب شرب خط قرمز آبفای روستایی است و از سوی کارشناس آبفای روستایی نظارت مستمر بر شبکه توزیع آب روستایی صورت میگیرد.
ریاحی با بیان اینکه کلرسنجی شبکه آبرسانی طی دو مرحله در سال انجام میشود، تصریح کرد: سال گذشته یک هزار و ۱۰۰ مورد آزمون میکروبی در شبکه آب شرب روستایی نیز انجام شده است.
وی افزود: سال گذشته ۱۲ هزار و ۵۰۰ مورد کلرسنجی، ۲۰ مورد شستشو و گندزدایی مخازن، ۴۰ مورد نمونه برداری شیمیایی، ۲۰ مورد فلزات سنگین انجام شده است، حدود ۱۰۰ درصد شبکه آب روستایی از سلامت کامل آب برخوردار هستند.
رییس آبفای روستایی گلپایگان گفت: مرحله نخست پروژه جلگه در سال ۹۵ با آبرسانی به ۱۲ روستا از محل تصفیه خانه آب گلپایگان اجرا شد.
ریاحی افزود: در مرحله دوم پروژه جلگه آبرسانی به ۱۹ روستای شهرستان از محل تصفیه خانه آب گلپایگان در حال اجرا است که تاکنون ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و در مرحله خرید انشعاب و تست خط قرار دارد.
وی افزود: در مرحله سوم پروژه جلگه ۹ کیلومتر خط انتقال از محل تصفیه خانه آب گلپایگان به سمت مخزن مسکن مهر که با لولهگذاری از جنس پلی اتیلن و چدن اجرا میشود.
انتهای پیام/م