به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، شیرزاد کمالی مدیر جهاد کشاورزی سراوان افزود: شرایط آب وهوایی و سازگاری انگور یاقوتی در سراوان سبب شده تا کشاورزان این منطقه در چند سال اخیر ۴۲ هکتاراز زمینهای کشاورزی خودشان را به کشت این محصول اختصاص دهند.
کمالی بیان کرد: مصرف کم آب، زود بازده بودن، صرفه اقتصادی بالا و سازگاری با اقلیم از عوامل استقبال باغداران سراوانی از انگور یاقوتی است.
وی گفت: بزرگترین تاکستان انگور یاقوتی در منطقه جالق بخش مک سوخته سراوان وجود دارد.
وی ادامه داد: انگور یاقوتی همچنین در مناطقی از شمس آباد، هوشک، زیارت و سرجو از توابع بخش مرکزی سراوان کشت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی سراوان اظهار داشت: انگور یاقوتی زودرسترین انگور کشور است که برداشت آن پیش از این از تاکستانهای منطقه سیستان آغاز شده بود.
کمالی گفت: انگور یاقوتی علاوه بر تامین بازار سراوان به شهرستانهای ایرانشهر، چابهار و زاهدان نیز صادر میشود.
۸۵ درصد انگور تولیدی سیستان و بلوچستان از نوع یاقوتی سفید و قرمز و بقیه شامل انواع فخری، لعل، امیری، سنگک، غلامی، شصت عروس، چشم گاوی، قندهاری و حاجی عباسی است.
انگور یاقوتی زودرسترین نوع انگور در سطح کشور محسوب میشود و سازگاری با شرایط سخت محیطی دارد به همین دلیل در استانهای دیگر از جمله فارس نیز تولید آن آغاز شده است.
انتهای پیام/ع