مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی، توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی را یکی از زیرساخت‌های اساسی توسعه گردشگری روستایی و عشایری عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ آبدار، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی گفت: فعالیت اقامتگاه‌های بوم‌گردی و اقامت گزینی گردشگران در این مکان‌ها، سبب آشنایی بیشتر و عمیق‌تر گردشگران با فرهنگ اصیل روستایی خواهد بود، از این رو توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی و فراهم‌سازی موقعیتی مناسب برای فعالیت روستاییان در این حوزه، بسیار مهم و ضروری است.

آبدار با تاکید به اینکه توجه به ظرفیت‌های موجود در مناطق روستایی و توسعه بوم‌گردی یکی از اهداف اصلی اداره کل میراث فرهنگی استان است، ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی استان در تلاش است با تدوین برنامه‌ای مدون در سه حوزه اقامتگاه‌های بوم‌گردی روستایی، عشایری و طبیعی، گام‌های موثری را در راستای تقویت ظرفیت‌های این حوزه بردارد.

وی با بیان اینکه در حوزه‌های سه‌گانه اقامتگاه‌های بوم‌گردی با دستگاه‌ها و نهاد‌های ذ‌ی‌ربط هماهنگی‌های لازم انجام گرفته است، تصریح کرد: در راستای توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی روستایی، عشایری و طبیعی، با فرمانداری‌ها و ادارات کل منابع طبیعی، امور عشایر، جهادکشاورزی، راه و شهرسازی و بنیاد مسکن تعاملات تکمیلی در راستای تسریع فرآیند اداری صورت گرفته است تا استان در این حوزه به جایگاه شایسته خود دست یابد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی با اشاره به صدور ۶۳ مجوز اقامتگاه بوم‌گردی روستایی در سطح استان، اظهار کرد: با توجه به عدم وجود اقامتگاه‌های بوم‌گردی در استان از اواخر سال گذشته با اهتمام اداره‌کل میراث فرهنگی استان و حمایت دستگاه‌های ذی‌ربط، مجوز ۶۲ اقامتگاه بوم‌گردی روستایی و یک اقامتگاه عشایری صادر شده و همگی به بهره‌برداری رسیده‌اند.

وی تاکید کرد: با توجه به لزوم تدوین یک برنامه شامل ابعاد دقیق، علمی و فنی بوم‌گردی در استان، پروژه مطالعاتی ظرفیت‌های بوم‌گردی استانی زیرنظر اداره‌کل توسط گروه مشاوره تخصصی در حال اجراست که خروجی آن برنامه راهبردی بوم‌گردی استان خواهد بود.

آبدار در پایان با اشاره به اینکه توسعه کمی اقامتگاه‌های بوم‌گردی باید مبتنی بر صیانت از ظرفیت‌های فرهنگی و معنوی روستا‌ها و عشایر باشد، عنوان کرد: توسعه این اقامتگاه‌ها هر چند در ایجاد اشتغال برای ساکنان روستا نقش مستقیم دارد، اما حضور گردشگر نیز نباید به جامعه میزبان آسیب بزند و مطالعات یاد شده در این زمینه صورت می‌گیرد که توسعه بوم‌گردی مبتنی بر مولفه‌های توسعه پایدار صورت پذیرد. 

 

انتهای پیام/ش

صدور ۶۳ مجوز اقامتگاه بوم‌گردی روستایی در آذربایجان شرقی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار