سید محمد صادق غفوری عضو انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص افرادی که فشار خون دارند و می خواهند روزه بگیرند، اظهار کرد: توصیه میشود بیمارانی که فشار خون کنترل نشده دارند، روزه نگیرند؛ استرسِ گرسنگی یکی از عواملی است که سبب افزایش فشار خون می شود.
بیشتر بخوانید: فشار خون بالا چه عددی است؟
این عضو انجمن متخصصین گوارش و کبد با اشاره به اینکه برخی از بیماران مبتلا به فشارخون میتوانند روزه بگیرند، عنوان کرد: بیمارانی که به فشار خون کنترل شده مبتلا هستند و اصرار دارند که حتما باید روزه بگیرند، می توانند 2 الی سه روز روزه بگیرند، در طول روز حتما باید 2 الی سه بار فشار خون خود را کنترل کنند تا از حد مجاز بالا نرود و سلامتیشان به خطر نیافتند.
غفوری با تاکید بر اینکه بیمارانی که به فشارخون مبتلا هستند باید با مشورت پزشک داروهای خود را مصرف کنند، بیان کرد: بیمارانی که قصد روزه گرفتن دارند پس از مشورت با پزشک متخصص میتوانند داروهای خود را در وعده سحر و افطار مصرف کنند و روزه بگیرند؛ افراد باید دقت کنند با روزه گرفتن خودسر ممکن است با عوارض جدی دست به گریبان شوند.
بیشتر بخوانید: عدد مناسب برای فشار خون طبیعی چند است؟
وی ادامه داد: بیمارانی که مبتلا به فشار خون هستند در فاصله افطار تا سحر و قصد از لبنیات به خصوص ماست استفاده کنند؛ همچنین موادی که حاوی فیبر هستند مانند سبزیجات، سالاد و میوه جات را در وعده های خود جای دهند تا فشار خونشان تنظیم شود.
این عضو انجمن متخصصین گوارش و کبد با اشاره به اینکه بیمارانی که به فشار خون مبتلا هستند باید از مصرف نمک پرهیز کنند، گفت: این افراد نباید به هیچ عنوان مواد غذایی شور و کنسروجات را استفاده کنند؛ همچنین مصرف سوسیس و کالباس به دلیل نمک زیادی که در آن به کار رفته برای این افراد مضر است و باعث افزایش فشار خون شده در نتیجه آسیب جدی به آن ها وارد می شود.
بیشتر بخوانید: فشار خون چیست؟
غفوری با تاکید بر اینکه بیماران فشار خون باید حتما چربی خون و کلسترول خود را در حد نرمال نگه دارند، گفت: چربی خون و کلسترول بالا یکی از عوامل ایجاد فشارخون است؛ لذا افراد باید آن را کنترل کنند تا به فشارخون مبتلا نشوند.
انتهای پیام/