با توجه به مدیریت بحران زده برخی وزرا و انتقادهای رئیس‌جمهور و معاون اول وی به نظر می رسد، موعد خانه تکانی در پاستور فرا رسیده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ "وزیر بهداشت دولت دوازدهم کناره گیری کرد." این خبری بود که در روزهای اخیر بر روی خروجی برخی خبرگزاری‌ها قرار گرفت که به سرعت از سوی سخنگوی وزارت بهداشت و دولت تکذیب شد. اما در هفته‌های گذشته خبرهایی از این دست  بیشتر از پشت میز بیضی پاستور به گوش می رسید؛ به خصوص از زمانی که رئیس دولت تدبیر و امید خود لب به انتقاد گشود و از نا امیدی و آیه یاس خواندن برخی وزرا و مدیرانش انتقاد کرد و حتی همفکران انتخاباتیش نیز ترجیح دادند در مسیر انتقاد همسو با روحانی حرکت کنند. به همین دلیل گمانه زنی‌ها در مورد خانه تکانی پاستور بالا گرفت و هر کدام از کارشناسان و خبرگزاری بسته به طیف فکری و وعده‌های معوقه حوزه خود  یکی از وزاری روحانی را مستحق کناره گیری و استعفا دانستند.

وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی، نفت، اقتصاد و دارایی و...از جمله وزارت‌خانه‌هایی بودند که وزاری آنها بیشترین کلیک استعفا را از آن خود کردند. اما در این میان به نظر می رسد دو وزارت خانه راه شهرسازی و اقتصاد و دارایی به دلیل مبنا قرار دادن برجام برای پاسخگویی به تقاضاهای موجود بیشترین وعده های عمل نکرده را از خود برجای گذاشته‌اند و آمار بالایی از انتقادات را نصیب خود کرده اند. به همین دلیل  در این نوشتار سعی در پاسخ به این سوال داریم که چرا  دو وزارت خانه مذکور در صدر اولویت تغییر هستند؟ و همچنین  دلایل آن را ذکر خواهیم کرد. 

قطار روحانی به ایستگاه تغییر رسید!

انتقاد از خود به سبک دولت تدبیر و امید

ماه گذشته بود که حسن روحانی در سخنرانی‌های خود از عملکرد برخی وزرایش گلایه کرد. چنانچه وی در نشست هم‌اندیشی مدیران ارشد دولت با بیان اینکه برخی مدیران دولتی روزه سکوت گرفته‌اند، گفت: «نمی‌دانم از چه می‌ترسند، هر کس در پست دولتی است در هر رده مدیریتی باید بداند او طبق قانون اساسی و طبق وظیفه شرعی از توانمندی برخورد است و باید به وظیفه عمل کند و اگر از اخم این و آن هراس دارد برود کنار.»رئیس دولت تدبیر و امید همچنین در بیست‌ونهمین جشنواره ملی قدردانی از کارگران، ضمن تقسیم وزرا به دودسته ناامید و امیدوار اظهار کرد: نوای عده‌ای از اول سال ناامیدی است و می‌گویند امسال بودجه کم است، مجلس بودجه را کم تصویب کرد، نفت ارزان شد، مالیات چه شد. تمام صحبت‌های آنها ناامیدی است البته تلاش کردم، گوشم نسبت به این حرف‌ها کم بشنود عده‌ای هم امیدوارانه حرف می‌زنند، بارندگی کمتر است، اما باید این کار و ان کار را انجام دهیم؛ هم پیشنهاد می‌دهند و هم امیدوار هستند.

این گلایه ها تنها از سوی رئیس دولت مطرح نبود و اسحاق جهانگیری معاون وی نیز درباره بی انگیزگی برخی مدیران دولتی اظهار کرد: وقت و زمان در این دوره نباید برای مدیران مطرح باشد؛ بلکه باید معتقد باشند که ما مدیریت را قبول کردیم تا خود را وقف مردم کنیم. جهانگیری تاکید کرده است در این دوره بی حالی و بی انگیزه بودن جواب نمی دهد؛ اگر کسی نمی تواند باید کنار برود.  مدیر باید هم خودش انگیزه داشته باشد و هم آن را به جامعه منتقل کند. در این میان مرد خوش بیان دولت تدبیر و امید به مانند همیشه با خوشروئی تمام در جمع خبرنگاران درباره احتمال این تغییرات تصریح  می‌کند افراد بسته به خصلت ها و سوابقشان نزد رئیس جمهور دسته بندی شده اند. آقای رئیس جمهور انسان بسیار زیرکی هستند و اگر احساس کنند برای عمل به وعده هایی که به مردم داده، نیاز به تغییری باشد، این کار را خواهد کرد.

واکنش هم‌قطاران انتخاباتی روحانی به گلایه‌هایش

اگر از مردان اجرایی تدبیر و امید بگذریم همقطاران انتخاباتی روحانی نیز درباره گلایه‌هایش نظر مساعدی دارند. چنانچه جهانبخش خانجانی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اولین مسئولان بررسی کارآمدی و ناکارآمدی وزارتخانه‌ها آقایان جهانگیری و روحانی هستند. اگر دولت تصمیم گرفته  افراد بی‌انگیزه باید از بدنه دولت خارج شوند، هرچقدر کوتاهی و در عمل به آن تعلل کند در واقع به خود ضربه می‌زند و از طرفی از وظیفه‌ای که در قبال مردم دارد و عهدی که با آنان بسته دور خواهد شد.همچنین عبدالله ناصری عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان نیز در این باره گفت: انتظار اصلاح‌طلبان با انتقاد شخص رئیس جمهور و معاون اول وی بالا رفته و اگر روحانی در سه سال آینده با توجه به شرایط خطیری که اکنون در آن قرار داریم، در سیستم مدیریتی دولت تغییر مستمری انجام ندهد، شرایط بسیار وخیم خواهد شد.

قطار روحانی به ایستگاه تغییر رسید!

مخاطب گلایه های روحانی چه کسی است!

از سوم شخص فعلهای روحانی این چنین بر می آید که انتقاداتش مخاطب خاصی را دارد. شاید رئیس دولت اعتدال  تصمیم گرفته در قبال وزرای انتخابی‌اش نیز بر روی پل قضاوت حرکت کند و دست به انتخابهای جدیدی بزند تا بلکه پاسخگوی وعده هایش باشد و از همجه انتقادات نسبت به عملکردش بکاهد و ناامیدی را در ازای برگه های رای تقدیم انتخاب کنندگانش نکند. لذا در این میان این سوال پیش می آید که کدام وزیر و  وزارتخانه تغییر را در خود احساس خواهد کرد.

از  92 تاکنون با هر نشست و برخاست دیپلماتها  پشت میز مذاکره  برای برنامه هسته ای، فضای اقتصادی و سیاسی کشور تحت تاثیر قرار گرفت، تا جایی که در سال 94 توافق نامه تحت عنوان" برجام "به امضا رسید تا عمده دستاوردهای آن نصیب  اقتصاد نیمه جان پس از تحریم شود . در این توافق قرار بود تحریم ها برداشته شوند؛ گشایش اقتصادی ایجاد شود و از نوسانات فکاهی بازار ارز  کاسته شود  به طوریکه با اتکا به همین موارد   رئیس دولت یازدهم  که شکل گیری مذاکرات را کلید زده بود توانست دوباره از پله های پاستور بالا برود و پشت میز ریاست جمهوری بنشیند.اما  از آنجاییکه فضای بین المللی غیر قابل پیش بینی است و دولتها با اسناد به همین مسئله تلاش می کنند امور حیاتی خود را تا جاییکه امکان دارد از صیروریت جهان بیرون حفظ کنند،همه چیزی آنطور که پیش بینی می شد  برای تدبیر و امیدی ها پیش نرفت. در حالیکه دولت روحانی برجام را آفتاب تابان تعریف کرد و با کابینه ای جدید  بر روی کار آمد تا گلابی های  آن را  در حوزه اقتصادی بچیند اما   طرف آمریکایی که از روز اول  ساز بهانه جویی را کوک کرده  و فضای ابهام آلودی را برای سرمایه گذاران و خریداران نفت ایران ایجاد کرده بود از این توافق خارج شد و همه چیزها به حالت اول بازگشت.

با توجه به همین مسئله حفره عظیمی در بخش اقتصاد تدبیری ها ایجاد شد؛یعنی  دقیقا جایی که به آنسوی مرزها و بر میز مذاکرات وین وصل شده بود. با توجه به هشدارهای پی در پی برخی مسئولان  مدیران روحانی باید  فکر فردای بدون برجام را هم می کردند که نکردند!! بر همین اساس  برخی کارشناسان اعتقاد دارند  تیم اقتصادی دولت  دوازدهم  که قریب به یکسال از  عمر آن می گذرد اولین قربانی تغییرات خواهد شد.کارشناسان می گویند با توجه به التهابات بازار ارز و تنش در حوزه اقتصاد کلان کشور به نظر می رسد تیم اقتصادی دولت تدبیر و امید نیاز به ترمیم دارد و مهم ترین  مخاطب گلایه های روحانی به سبب انتقادات گسترده به اوضاع اقتصادی کشور در خیابان صور اسرافیل نشسته است. 

قطار روحانی به ایستگاه تغییر رسید!

سکه،ارز،خودرو و هواپیماهای کاغذی؛دلایلی  برای برکناری

حباب کلمه ای است که در چند روز اخیر از سوی سیف رئیس کل بانک مرکزی به کرات شنیده می شود و به نظر می رسد جنسش مرغوب است و حالا حالا میل به ترکیدن ندارد. حباب در بازار سکه،حباب در بازار ارز، حباب در بورس همه نشان می دهد که اقتصاد کشور در مسیر باثباتی قرار ندارد و دلالها از نابسامانی های موجود در حوزه مدیریت مالی کشور کمال استفاده را می کنند.و هر چند وقت یکبار با میدانی که به دست می آورند تشنجی را در فضای اقتصادی کشور و افکار عمومی به راه می اندازند.اما به راستی چنین بی نظمی و نابسامانی قابل مدیریت نیست؟شاید در زیر مجموعه سیف به جای مدیریت بحران با بحران مدیریت مواجه هستیم.

 افزایش قیمت خودروهای داخلی و خارجی  نیز در روزهای اخیر با عثت شده مرزهای استاندارد قیمتی از زمین تا به هوا جابه جا شود که عده ای دلیل آن را باز به  التهابات ناشی از  قیمت ارز ارجاع می دهند؛  این بی نظمی حاصل از سوء مدیریت تا جایی پیش رفت که  صفهای طولانی برای خرید برخی خودروها به صورت شبانه تشکیل شد.تا باز نشان بدهد اقتصاد کشور مقطعی مدیریت می شود و استراتژی کلان و بلند مدتی برای آن وجود ندارد.در این میان برخی صاحب نظران هم   دلیل این نابسامانی را احتکار  از سوی خودروسازان می دانند و گروهی دیگر گران شدن  مواد اولیه را عامل  این نابسامانی ها  می دانند. به هر حال آنچه که مشهود است ضعف مدیریتی برخی مدیران  برای کنترل شرایطی است که پیش بینی آن از قبل  می توانسته وجود داشته باشد .زیرا  وقتی اقتصاد  کشور وابسته به یک توافق نامه خارجی می شود که  از قضا دارای آینده مبهمی نیز هست،لذا  هر تصمیم گیرنده عقلایی باید  تمام ابعاد را مد نظر قرار  دهد و صفر تا صد قصه را بخواند؛از اینرو مدیران باید برای هر شرایطی  خود را آماده می کردند و  پیش بینی های لازم  را برای کنترل بازارهای متاثر از برجام  به کار می گرفتند.

قطار روحانی به ایستگاه تغییر رسید!

با تمام این تفاسیر شاید روزه سکوتی که روحانی از آن یاد می کند مربوط به کرباسیان وزیر اقتصاد دولت تدبیر و امید باشد؛ مردی که در روزهای پرالتهاب اقتصاد کشور ترجیح می دهد سکوت اختیار کند و بدون تشکیل هیچ کارگروه اضطراری و ضروری برای التهابات بوجود آمده در اقتصاد کشور همچنان لبخند بر لب از کنار فرش قرمز پاستور عبور کند و برای ذهن پرسوال خبرنگاران دستی تکان دهد.در روزهایی که زندگی مردم به دلار هفت هزار تومانی گره خورده است و جوانان تحصیلکرده با بیکاری بعد از درس و دانشگاه دست و پنجه نرم می کنند یا کارگرانی که به دلیل رکود اقتصادی تعدیل می شوند و کارخانه هایی که به لانه کبوترها تبدیل شده اند، این مرد اقتصادی  حتی برای یک بار هم که شده با مردم سخن نگفته است و برنامه ای هم برای رفع ابهام ذهنی شهروندان کشورش ندارد.

اما از اینها که بگذریم عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی حکایت دیگری دارد. شاید حضور او در جمع خبرنگاران به تعداد انگشتان یک دست هم نرسد و علاقه ای برای تشریح عملکرد وزارتخانه متبوعش ندارد.در حالیکه بیشترین مانور پسا برجام و دستاوردهای آن مربوط به وزارت خانه این سیاست مدار عبوس بود.عدم پاسخگویی و وجود ضعف های گسترده در وزارت خانه متبوع آخوندی کار  را به جایی رساند که او مجبور شد در اولین سال  روی کار آمدن دولت دوازدهم  برای پاسخ گویی به سوالات وکلای ملت  بر صندلی سبز بهارستان بنشیند.

در اوصاف این وزیر پر حاشیه روحانی باید گفت علاوه بر عمده انتقاداتی که به وی در خصوص مسکن مهر و مدیریت بحران زده در مواقع اضطراری نظیر بسته شدن جاده ها و فرودگاهها با بارش سنگین برف وارد  است هواپیماهای کاغذی برجام نیز جاده باریکی از پاسخگویی را برای او فراهم کرده است. هواپیماهایی که قراردادهایشان به روی برگه های سفید نوشته شد اما هیچ گاه بر باند فرودگاه مهرآباد و امام ننشستند. این در حالی است که خرید هواپیما و نوسازی ناوگان هوایی کشور پس از برجام از عمده نقاط قوتی بود که آخوندی بر آن همواره تاکید داشت .شاید در میان وزرا کسی که مجبور است بیشترین پاسخگویی را نسبت به خروج آمریکا از برجام داشته باشند همین وزیر راه و شهرسازی است چرا که بودجه عظیمی صرف خرید هواپیما از ایرباس و بوئینگ شد.

سخن آخر

با تمام این تفاسیر باید منتظر باشیم و  و ببینیم رئیس جمهور  با هدف چابک سازی دولت کدام یک از گزینه ها را انتخاب می‌کند تا از بار سنگین انتقادات نسبت به تحقق وعده هایش بکاهد و مسیر دوباره ای را برای رشد و اعتلای کشور در  سه سال آینده بگشاید. شاید روزهای آینده تغییراتی در کابینه امید رخ دهد که هم میزان پاسخگویی را افزایش دهد و هم افرادی بر روی کار بیایند که مرد میدان پیش بینی و واکنش مناسب باشند. مردانی که با تفکر راهبردی و کلان سعی می کنند اقتصاد کشور و سایر مسائل داخلی را به دور از هرگونه اما و اگر مدیریت کنند.از آنجایی که کشور ایران به سبب فروش نفت در حوزه اقتصادی آسیب پذیر است زیرا با هر تحول بین المللی دچار نوسان می شود، این بخش از مسائل کلان کشور نیازبه همت و اهتمام ویژه ای دارد؛ زیرا با هر تغییر و تحول در این حوزه زندگی عادی و روزمره مردم نیز تاثیر می‌پذیرد. در نهایت این آقای روحانی است تا در پاسخ به رای‌های  سال 96 به اعتماد ها جواب مثبت بدهد و به فکر بهبود شرایط اقتصادی کشور باشد. 

گزارش از سعید پیرزاده

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۳ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
اگه قرار باشه کسی استعفا یا عوض بشه باید وزیر راه وزیر اقتصاد وزیر نفت عوض بشن. که مستقیم با جریان زندگی مردم در ارتباط هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۴ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
خدا خودش کمکمون کنه تا مشکلات هر چه زودتر بر طرف شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۳ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
اقتصاد ما در شرایط خوبی قرار نداره باید یک راهکار اساسی اندیشیده شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۶ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
مهمترین مشکل ما در جامعه امروز مشکل جوانان و بیکاری است
Germany
ناشناس
۰۸:۱۴ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
در این سالهای باقی مانده امیدوارم دولت راهکاری برای رفع حران های موجود داشته باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۴ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
درود بر بهترین وزیر آقای جهرمی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۰ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
کی این تغییرانت انجام میشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۹ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
تنها راه نجات اقتصاد کشور نداشتن پول ملی است؟
Canada
ناشناس
۰۶:۲۵ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
همشون تعییر باید کنند .نتوانستند مشکلات اقتصادی را حل و فصل کنند .فقط جوان .قشر جوان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۹ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
باید وزیران جوان و کارآمد جایگزین وزرا بشوند از تجربه وزرای کنونی به عنوان مشاور استفاده بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۰ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
کدوم وزیران قراره تغییر کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۰ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
مبلغ یارانه ها را افزایش بدهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۰ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
مشکگلات اقتصادی خیلی زیاد شده مهار نشدنی است
Iran (Islamic Republic of)
جعفر یوسفی
۰۰:۲۴ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
باسلام، واقعاً باید وزیر اقتصاد استعفا بدهد چرا که این همه گرانی کسی نیست جلوی اینها را بگیرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۵ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
یارانه ما کارگران رو قطع نکنید خواهشا که از شرایط زندگی مون باخبرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۶ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
خدا کنه شرایط اقتصادی مردم هم تغییر کند
Iran (Islamic Republic of)
صانعی
۲۳:۲۵ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
با ارزوی موفقیت برای دولت آقای روحانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۳ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
خدا کنه گرونی ها تموم بشه
Iran (Islamic Republic of)
سنجابی
۲۳:۰۵ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
خدایا خودت گره از مشکلات کشور باز کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۲ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
به قیمت ارز و سکه هم نظارت کنید
Canada
ناشناس
۲۲:۳۱ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
در ترکیه وقتی دلار بالا رفت .مردم بصورت نمادی دلار ها را اتش زدند تا ارزش پول شان پایین نرود .برعکس هم وطن های پولدار ما دلار و طلا خریدند تا دستی دستی ارزش پول پایین برود .چی بگم
Canada
ناشناس
۲۲:۲۸ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
ثروتمند ان خودشون از دولت بخواهند که یارانه نگیرند .واقعا که .نه مالیات میدهند به صورت واقعی .خوبه عمرمون محدود است .اگر نه چکار میکردیم .فکر کنم باور داریم که ما نمیمیریم .ای کسانی که خدا رزق و روزی هزاران نفر را به گردن شما انداخته و سهم شون را نمیدهید .به عذاب در این دینا و اخرت گرفتار خواهید شد .بترسید
Canada
ناشناس
۲۲:۲۱ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
فقط فقط فقط وزرای جوان .که هم انرژی دارند و هم فکر .چونکه میخواهند خودشون را تشان دهند و اینده طولانی در پیش روی دارند .مثل وزیر جوانمان .خوب کار خواهد کرد .جوان اهل ریسک است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۷ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
کاش به قیمت سرسام آور مسکن هم رسیدگی میشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۴ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
آقای روحانی گرانی کمر مردم رو خم کرده. چاره ای برای مردم بیندیشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۵ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
فکری برای اشتغال جوانان بکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۰ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
من از اقای روحانی راضی ام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۱ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
خوشبحالت آفرین خدا ازت راضی باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۸ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
مدتی بخاطر تحریم های آمریکا کشور در رکود است
Iran (Islamic Republic of)
داداش
۲۰:۴۳ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
میانگین سن وزرا متاسفانه بسیار بالاست.نیروی جوان میخواد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۱ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
کاش میشد با کمک دولت به کودکان کار کمک کرد تا وضع بهتری را داشته باشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۶ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
جالا باید چیکار کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۴ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
چرا یکسان سازی حقوق ها انجام نمیشود آقای رئیس جمهور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۰ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
اگر تغییرات در کابینه با مطالبات مردمی در رفع مشکلات اقتصادی و با سرعت و بدون سیاسی کاری انجام بشود، همه از اثار آن بهره می برند. هم دولت در افزایش رضایت مندی از مردم و هم مردم در خلاصی از معضلات اقتصادی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۶ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۱ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
مشکلات اقتصادی کمر کارگر را خم کرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۴ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
از دولت محترم تقاضا دارم جلوی ورود کالای لوکس که ارز کشور را نابود می کند را بگیرد همچنین ارز به سفر های خارجی که ضرورتی ندارد اختصاص ندهد با تشکر از مدیر محترم سایت
Iran (Islamic Republic of)
پ
۱۸:۳۰ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
وزیر بهداشت را عوض کنید به شهرهای دیگر رسیدگی نمی شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
بریدببنید بنگاه داری چطور تو برخی سایتها...دارن قیمت خودرو رو میبرند بالا
Netherlands
ناشناس
۱۷:۵۱ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
این تغییرات قراره کی انجام بشه؟
Iran (Islamic Republic of)
حميد
۱۷:۴۶ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
جناب آقاي رئيس جمهور
چرا از وزراي جوان و با اخلاق و پر انرژي و خلاق و جوابگو و پيگــير مانند آقاي مهندس جهرمي ( وزير ارتباطات ) استفاده كمتري شده است و در ليست وزرا از افراد كهنسال و پير و بدون انگيزه و غير جوابگو استفاده بيشتري شده است ؟
Iran (Islamic Republic of)
ارش
۱۷:۳۷ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
درود بر روحانی
روحانی عشقه عشق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۶ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
درود بر شما خداقوت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۹ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
با وجود اینهمه تغییرات!
Iran (Islamic Republic of)
ثریا
۱۹:۴۶ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
اگر جناب دکتر روحانی دوباره کاندید بشه بازم بهش رای میدم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۵ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
واقعا ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۱ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
چرا عشق شما هستن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۷ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
شما ژن خوبی هستی
Iran (Islamic Republic of)
فامیل دور
۲۲:۰۸ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
از دست تو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۲ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۴ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
درود بر خادمان مردمی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۳ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
برای مقابله با گرونی ها بهترین راه اینه که نخریم آقا نخریم تا قیمتا رو بیارن پایین یه عزم همگانی میخواد که متاسفانه یه عده از لحاظ فرهنگی مشکل دارن تقصیر از خود ماست ربطی به هیچ مقام دولتی نداره بیاین پیر و پیغمبری یک ماه چیز گرون نخریم و نریم صف بکشیم تا اوضاع درست بشه جون عزیزتون نخرین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۲ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
رکود اقتصادی اآنقدر زیاد شده که خروج از آن نیازمند یک عزم ملی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۱ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
بهتره از وزیران کارآمد مث وزیر ارتباطات و بهداشت تقدیر بشه تا بقیه وزیران نیز از این وزیران کارآمد الگو برداری کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۷ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
با این وضع جوانها با مشکل نبود بستر مناسب برای ازدواج و تشکیل خانواده مواجه هستند
Iran (Islamic Republic of)
مهدی خادمیان
۱۶:۵۷ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
تردیدی نیست که چنانچه شاهد استعفا یا برکناری بعضی وزرا و مدیران میبودیم التهاب و نارضائی فعلی بسیار کم رنگتر و اعتماد فعلی به متولیان الخصوص اقتصادی بیشتر میبود زمانیکه در شاکله مدیریتی کشورمان استعفا فاقد جایگاه است تغیر لزوما" اجتناب ناپذیر میباشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۶ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
استعفا؟؟؟؟؟؟؟!!!!!
حرفا میزنید
اخراج و استعفا توو مملکت ما معنی نداره
هرکی اومد پشت میز تا۷نسل بعدشو بیمه نکنه محاله استعفا بده یا اخراجش کنن
استعفا!!!!
Spain
ناشناس
۱۶:۵۲ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
الان حدود یکسال است از دولت دوازدهم میگذرد عملکرد چگونه بوده است؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۴ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
دولت به وزرایی مثل آذری جهرمی نیاز داره ...
#تغییر_کابینه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۶ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
بیشتر مردم به دلیل آبرو داری حاضر نیستند مشکلات اقتصادی و معیشتی شون را با کسی در میان نگذارند و تحت حمایت هیچ نهادی نیستند ولی خیلی راحت میشه در قالب یارانه و سهام عدالت بهشون کمک کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۶ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
مبلغ یارانه ها را افزایش بدهید تا برخی افرادی که تنها منبع درآمدشون از محل یارانه هاست بتونند هزینه هایشون را تامین کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۴ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
الان کدام وزیران برای تغییر انتخاب شدند ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۴ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
تو رو خدا اول وزیر بهداشت رو عوض کنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۹ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
یکسان سازی درامدها و قیمت کالاها کمک بزرگی به عیشت مردم میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۹ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
قدرت خرید مردم خیلی پایین اومده خواهشا یک فکری به حال مردم بکنید
Germany
ناشناس
۱۵:۳۵ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
آگه به هر مسئولان دو میلیون بدن و بگن یک ماه این دو میلیون را مدیریت کن میخوام ببینم چه طور با این وضعیت کنار میان
مردم دارن با فقر دست و پنجه نرم میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۴ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
درود بر آقای روحانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۱ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
برای رونق اقتصادی یک تیم چابک لازم است بنابراین دولت باید به فکر انتخاب کاندیدایی باشه که کارآمد باشند تا مشکلات اقتصادی موجود رفع شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۱ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
بهترین کار رعایت اصل 44 قانون اساسی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۱ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
کوچک سازی و خصوصی سازی کمک بزرگی به عملکرد مثبت دولت میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۰ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
دولت باید چابک سازی بشه تا این مشکلات هر چه سریعتر بر طرف شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۹ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
لطفا یک کاری کنید که برای همیشه این مشکلات از بین برود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۶ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
ما مدیریت ضعیفی در صنعت و اقتصاد داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۵ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
راه و شهرسازی و اقتصاد نیازمند تغییرات و تدبیرات اساسی و مهمند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۸ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
خیلی عالیه که آقای روحانی توجه ویژه ای به وزرا دارند و عملکردشون را به آنها گوشزد میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۷ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
کی کجا؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۷ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
کدوم وزیران قرار کنار بروند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۷ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
ایول داری آقای روحانی ممنون که به ساختار دولت توجه ویژه ای دارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۸ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
کاش ساختار وزرای کابینه بیشتر جوانان بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۴ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
چاره کار ما چیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۴ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
ای کاش آنقدر اقتصاد قوی داشتیم که در برابر تحریم های آمریکا فروش نفت را بکلی متوقف می کردیم تا قیمت آن سر به فلک بکشد نه اینکه آمریکا ما را با تحدید تحریم خرید نفت ارزش پول ملی را یک سوم کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
بیکاری فقر گرانی این سه ریشه اصلی مشکلات امروز است
Iran (Islamic Republic of)
mohamad
۱۴:۲۸ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
وزیر صنعت و معدن هم باید به لیستتان اضافه کنید بسیار ضعیف عمل میکنند که وضعیت خودرو به این شرایط در آمده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
درود بر خادمان مردمی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
چرا در بحث گرونی و مشکلات موجود کاری انجام نمیشه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
یعنی قراره کابینه دولت تغییر کنه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۸ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
یعنی وزیر اقتصاد و راه قراره تغییر کند
Netherlands
ناشناس
۱۴:۱۷ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
چرا باید نا امید باشند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۴ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
متاسفانه مشکلات اقتصادی عامل اصلی این امر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۳ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
بهترین وزیران این دولت وزیر ارتباطات و بهداشت هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
وضعیت مسکن و خودرو خیلی وحشتناک هست چرا کسی کاری نمیکنه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
واقعا نمیدونم چی بگم
Netherlands
ناشناس
۱۴:۰۵ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
بهتره یک فکر اساسی برای جلوگیری از گرونی ها بشه
Netherlands
ناشناس
۱۴:۰۵ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
دوره دوم این دولت بسیار ضعیف عمل کرد. آقایان مجلس و دولت، لطفا وزیری کارآمد و مردم دار در حوزه مسکن جایگزین کنید!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۴ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
واقعا وضعیت خوب نیست و این مسئولین هیچ كاری نتونستن بكنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
متاسفانه اکثر کابینه دولت عملکرد خوبی نداشتند و باید به این موضوع بیشتر توجه شه
Germany
ناشناس
۱۳:۵۳ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
سکه و طلا و ارز و خودرو و بیشتر کالاها گرون و گرونتر میشوند چرا کسی پیگیر این گرونی ها نمیشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۳ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
امیدوارم این افزایش ناگهانی و قابل کنترل قیمت ها که هیچکس به دنبال کنترلش نیست هم بررسی بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
بهتره برخی از وزیرانی که عملکرد خوبی نداشتند کناره گیری کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
به نظر من هم باید به وزارتخانه های اقتصاد و راه و شهرسازی بیشتر توجه بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
توروخدا کاري کنيد اينجوري پولدارها پولدارتر شدن چون داراييهاشون ارزش پيدا کرد وفقرا فقير تر شدن چون نميتونن جنسي کالايي وخدماتي تهيه کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۶ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
دولت هر هنری داشته رو کرده دیگه کاری ازش بر نمیاد.
Iran (Islamic Republic of)
ملکوت
۱۲:۴۸ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
این دولت خیلی ضعیف عمل کردن در خصوص تورم بی کاری واقتصاد کشور خدا کمک کند که خیلی .....
آخرین اخبار