عبدالهی با اشاره به ضرورت بازنگری در آرد مصرفی نان‌ها وجود هرگونه افزودنی به غیر از افزودنی مجاز را ممنوع اعلام کرد.

آردمصرفی در نان‌ها باید بازنگری شوند/ ممنوعیت مصرف مواد افزوذدنی غیرمجاز به نان مصرفیبه گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درخصوص آرد سفید مصرفی در نان‌ها گفت: آرد‌های سفید مصرفی در نان‌ها که در اختیار نانوا‌ها قرار می‌گیرد، باید مورد بازنگری قرار گیرد، چرا که این آرد‌ها فاقد سبوس هستند و نانوا‌ها سبوس را به صورت فله‌ای خریداری کرده و به نان می‌افزایند.

وی با تاکید بر اینکه استاندارد سبوس در آرد باید بازنگری شود، افزود: هر گونه افزودنی به غیر از افزودنی‌های مجاز در پخت نان ممنوع و تخلف است و برای تولید نان سبوس دار استاندارد در کشور، باید سبوس آن در کارخانه به آرد اضافه شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه افزودن سبوس‌های اضافی به نان برای سلامت مردم مضر بوده و خطر سرطان زایی را در پی دارد، تصریح کرد: بازنگری میزان سبوس آرد نانوایی‌ها مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی است و بر این اساس مقرر است، میزان سبوس گیری آرد نان لواش، تافتون و سنگگ کاهش پیدا کند.

عبداللهی با بیان اینکه در سال‌های اخیر مقدار بیشتری از آردها، سبوس گیری می‌شود، گفت: با سبوس گیری بیشتر، آرد‌ها سفیدتر شده اند و مردم نان کاملا سفید مصرف می‌کنند، این اقدام می‌تواند به مشکلاتی مانند اضافه وزن، دیابت و بیماری‌های قلبی دامن بزند، سبوس باید طبق استاندار‌های مشخص شده در نان‌ها وجود داشته باشد، زیرا یکی از دلایل بیماری‌هایی مثل دیابت، چاقی و سرطان‌ها این است که فیبر دریافتی مردم کم است و نان سفید یکی از همان منابع غذایی بدون فیبر است.
 

تخمیر نامناسب نان جذب ریزمغذی ها را مختل می کند

وی با بیان اینکه در این زمینه با سازمان استاندارد، پژوهشکده غله و سایر سازمان‌های ذی ربط مکاتباتی صورت گرفته است، بیان کرد: سبوسی که به صورت فله‌ای خریداری شده و به نان افزوده می‌شود، فرآینده شده و سالم نیست و حاوی انواع آلودگی‌ها است، از طرفی، میزان فیتات موجود در سبوس‌های اضافی، می‌تواند در جذب ریزمغذی‌ها مشکل ایجاد کند و عوارضی مانند کمبود آهن و روی در پی داشته باشد.
 
عبدالهی افزود: از سوی دیگر سبوس فله‌ای که به نان اضافه می‌شود، اگر در فرآیند تخمیر دچار مشکل باشد مضرات بیشتری از فواید خواهد داشت چون از جذب ریزمغذی‌ها جلوگیری می‌کند، همچنین به دلیل آنکه به صورت فله‌ای استفاده می‌شود، گاهی آلودگی‌های قارچی و میکروبی دارد که در نان باقی می‌ماند، بنابراین راه درست این است که در کارخانه به میزان معین سبوس به آرد اضافه شود تا نان باکیفیت و سالم به دست مردم برسد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هشدار داد: مردم از خرید سبوس‌های فله‌ای از دستفروشان و مغازه‌ها خودداری کنند و از سبوس‌های صنعتی و بسته بندی شده که در کارخانه‌ها تهیه می‌شوند، استفاده کنند.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۰ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
چرا نان را دیگه گرون کردید آخه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۵ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
ای داد از نان، ای داد از نان، چرا این همه از نان صحبت می شود ولی باز هم نان ناسالم و سرطان زا به خورد مردم می دهند چرا اجازه داده می شود به جای نان، خمیر تخمیر نشده ای که در حرارت تنور سوخته شده یعنی سم آکریلامید هم اضافه بر همه معایب به آن اضافه شده به مردم فروخته شود. اگر نگاهی به نان های تافتون اصفهان بیندازید چندین نوع عیب در آن مشاهده می کنید آرد آن نامرغوب و از نوع بدون سبوس است - خمیر آن تخمیر نشده - بر روی آن پر از حباب های سوخته است و پشت آن در اثر حرارت تنور کاملاً قهوه ای شده(یعنی حاوی سم سرطان زای آکریلامید است) چرا پختن این نان که در حال مریض کردن همه مردم اصفهان است متوقف نمی شود؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۶ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
بسیار عالی ممنونم