انتشار خبر حضور دو آمریکایی در منطقه حیدری نیشابور برای شکار کله بز که به گفته مسئولان محیط زیست با مجوز رسمی صورت گرفته واکنش‌های مختلفی را در پی داشته است.

محیط زیست نیشابور: افزایش جمعیت قوچ و میش اوریال عاملی بلرای مجوز شکار/نماینده مجلس: باید کمپینی از سوی مردم راه‌اندازی شودبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ،دو شکارچی آمریکایی اوایل خرداد سال جاری با پرداخت ۱۰ هزار دلار مجوز شکار در منطقه شکار ممنوع حیدری نیشابور را کسب کرده و به کمک مسئولان محلی در این محدوده به شکار دو راس قوچ اقدام کردند.

با این وجود رئیس محیط زیست شهرستان نیشابور معتقد است تعداد محدودی شکارچی پروانه شکار چهارپا  و قوچ اوریال  در منطقه حفاظت شده نیشابور را با پرداخت هزینه میلیونی  دریافت کرده اند.

  محمد مهدی نوربخش رئیس محیط زیست شهرستان نیشابور در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در شهرستان نیشابور دو منطقه حفاظت شده وجود دارد یکی پناهگاه حیدری که در منطقه سرولایت نیشابور قرار دارد و یکی منطقه شکار ممنوع و حفاظت شده رئیسی که در بخش میانجلگه قرار دارد.

وی گفت: در پناهگاه حفاظت شده حیدری قوچ و میش اوریال قرار دارد که خالصترین نمونه قوج ومیش در شمالشرق کشور می‌باشد.

رئیس محیط زیست نیشابور افزود: یکی از وظایف محیط زیست نظارت بر استقرار، فعالیت تولیدی و جلوگیری ازآلایندگی این  واحد هاست   و در بخش دیگر نظارت بر محیط زیست طبیعی و حفاظت از پوشش گیاهی و تنوع زیستی در مناطق حفاظت شده می‌باشد.

نوربخش گفت: در پناهگاه حیات وحش حیدری بر اساس اقدامات حفاظتی که در سال‌های اخیر انجام شده جمعیت شاخص قوچ و میش اوریال با افزایش خوبی مواجه شد و در حال حاضر بر اسا س آخرین سرشماری در سال 1396 بالغ بر 2000 هزار راس قوچ اوریال در این منظقه وجود دارد.
 
وی تاکید کرد: بنا بر دستوالعمل  هر شکار چی که وارد منطقه شکار می‌شود حتما یک محیط بان همراه وی است که شکار باید در چه سنی و یا چه نوع حیوانی باشد. بر همین اساس دو آمریکایی با پرداخت قیمت 70 میلیون تومان برای شکار قوچ اوریال در نیشابور از یکم تا چهارم خرداد در منطقه حیدری نیشابور حضور داشته‌اند و دو رأس قوچ اوریال شکار کرده‌اند.
 
نوربخش در خصوص چگونگی هزینه‌های شکار گفت: هزینه‌ها که براساس تفاهم نامه فی مابین سازمان محیط زیست و صندوق ملی محیط زیست صادر می‌شود و هزینه انتفاعی آن به صندوق وازیر و پس از کسر هزینه‌های مربوطه بخش عمده‌ای از مبلغ در اختیار محیط زیست استان قرار می‌گیرد تا در همان منطقه ایی که پروانه صادر شده هزینه شود.

وی درخصوص اینکه چه زمانی  مجوز صادر می‌شود گفت: وقتی امار به حدی برسد که نیاز باشد ساماندهی صورت بگیرد پروانه شکار صادر می‌شود چرا که با اینکار دچار مشکل می‌شویم،از جمله خسارت به اراضی کشاورزی که اعتراض کشاورزان را به دنبال دارد و برای کاهش این فشار‌ها صدور پروانه مجاز است.

رئیس محیط زیست شهرستان نیشابور افزود: درکل کشور پروانه مجوز شکار برای هفت استان که توانسته اند امار را افزایش دهند صادر شده است به همین دلیل دفتری به نام دفتر محیط زیست برای صدور مجوز تشکیل شده است.

نور بخش گفت: از سال 1392 تا ابتدای سال جاری پروانه ایی برا‌ی شکار چهار پا و پرندگان صادر نشده است به دلیل اینکه سیاست‌های سازمان به این نتیجه رسیده بود که چند سالی نباید مجوز شکار صادر شود .
 

 نماینده مردم مشهد: باید کمپینی از سوی مردم راه‌اندازی شود


نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی معتقد است باید کمپینی از سوی مردم راه‌اندازی شود تا  به این رفتار سازمان محیط‌زیست، نه بگویند.

وی در واکنش به این اقدام در شبکه اجتماعی خود از پیگیری موضوع خبر داد و نوشت: صندوق ملی محیط‌زیست که طبق قانون وظایف مشخصی مانند حفاظت و مقابله با بحران‌های محیط‌زیستی و مراقبت از منابع را بر عهده دارد، این مجوز را به‌صورت متمرکز اعطا می‌کند و از استان‌ها مجوز‌هایی از تهران برای شکار اخذ می‌شود.

وی تصریح کرد: این رفتار قجری با منابع ملی برای دستیابی به پول قابل دفاع نیست و باید با افرادی که مسبب این مسئله هستند برخورد شود.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: حتماً در مجلس طرح سؤال از رئیس‌جمهور خواهم داشت و از این مسئله به‌سادگی عبور نخواهیم کرد.
 
بیشتر بخوانید:
 
 
انتهای پیام //س. ح
 
 
برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Sweden
ناشناس
۱۹:۰۰ ۰۴ تير ۱۳۹۷
آخه چرا

حیف این حیوانات زیبا نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۲ ۲۱ خرداد ۱۳۹۷
اگه قرار بر شکار باشه به شکارچیان خودمون این فرصت رو بدیم