رئیس مرکز بیماری‌های مشترک حیوان و انسان وزارت بهداشت از آخرین وضعیت شیوع و آمار مبتلایان به تب کنگو خبر داد.

حسین عرفانی رئیس اداره بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت با اشاره به آخرین آمار ابتلا به تب کنگو در کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: با توجه به اینکه در ماه سوم فصل بهار هستیم و هوا به سمت گرمی می‌رود فعالیت ناقل بیماری تب کنگو بیشتر می‌شود و احتمال بروز موارد ابتلا به این بیماری افزایش پیدا می‌کند.

۳۱ مورد ابتلا و ۳ فوتی تب کنگو در ۹ استان کشور

رئیس اداره مدیریت بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت به آمار مبتلایان به تب کریمه کنگو در کشور اشاره کرد و گفت: تاکنون ۳۱ مورد ابتلا به تب کریمه کنگو از ۹ استان کشور ثبت شده است و سه نفر جان خود را از دست دادند.

عرفانی با اشاره به اینکه خطر مرگ بر اثر تب کنگو وجود دارد، گفت: تاکنون ۳ نفر به دلیل ابتلا به تب کریمه کنگو جان خود را از دست داده‌اند، در ۲ مورد مبتلایان بیماری زمینه‌ای داشتند که موجب شده بود سیستم ایمنی بدن آن‌ها در برابر بیماری ضعیف شود، هر چند تمام تلاش ما در پیشگیری از حتی یک مورد مرگ به علت بیماری است با این وجود تعداد موارد مرگ ناشی از ابتلا به بیماری تا کنون با آمار جهانی قابل مقایسه و خوشبختانه به علت تشخیص سریع و درمان به موقع کمتر از حد انتظار است.

وی ادامه داد: در شروع فصل گرم سال احتمال افزایش موارد ابتلا به تب کنگو بیشتر است، اما در تمام طول سال این امکان وجود دارد که موارد ابتلا دیده شود.

رئیس اداره مدیریت بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت عنوان کرد: در کل کشور اطلاع رسانی به مراکز درمانی و بهداشتی دولتی و خصوصی صورت گرفته و دارو به اندازه کافی دپو شده است و مشکلی از نظر تشخیص و درمان احتمالی وجود ندارد.

توصیه هایی برای پیشگیری از تب کنگو

عرفانی در خصوص پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو به مردم توصیه‌هایی کرد و افزود: انتظار ما از مردم این است تا فرآورده‌های گوشتی و پروتئینی را از مراکزی تهیه کنند که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور فعالیت می‌کنند.

رئیس اداره مدیریت بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت ادامه داد: مردم در صورتی که پس از تهیه فرآورده‌های گوشتی و پروتئینی اطمینان ندارند که این فرآورده‌ها مرحله پیش سرد را گذرانده‌اند یا نه، قبل از استفاده، بسته بندی و هرگونه تماس، گوشت و فرآورده‌های پروتئینی را حداقل ۲۴ ساعت در دمای یک تا ۴ درجه سانتی گراد یخچال نگهداری کنند، همچنین توصیه می‌کنیم برای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو تا حد امکان از تماس نزدیک با دام‌ها خودداری کنند.

وی در ادامه با توصیه به دامپروران برای پیشگیری از ابتلا به تب کنگو عنوان کرد: دامپروران در امور دامی از کارشناسان جهاد کشاورزی و دامپروری کمک بگیرند و در نگهداری دام و پاکسازی محل دام‌ها به توصیه کارشناسان عمل کنند.

آخرین وضعیت شیوع تب کنگو در کشور/ علائمی که زن خطر ابتلا به بیماری هستند

علائم تب کنگو را بشناسید

عرفانی با اشاره به علائم تب کنگو گفت: اگر فردی علائم ابتلا به تب کریمه کنگو را از جمله تب و کوفتگی به خصوص اگر با خونریزی همراه باشد، مشاهده کرد و پیش از آن با دام یا فرآورد‌ه‌های گوشتی تماس داشته باشد باید فورا به پزشک مراجعه کند.

رئیس اداره مدیریت بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت تأکید کرد: تشخیص زودهنگام در درمان تب کنگو بسیار حائز اهمیت است به همین دلیل در صورتی که افراد علائم بیماری را مشاهده کردند در زمان مراجعه به پزشک اظهار کنند که با دام و فرآورده‌های گوشتی در تماس بوده‌اند تا پزشک بتواند به تشخیص دقیق برسد.

آخرین وضعیت شیوع تب کنگو در کشور/ علائمی که زن خطر ابتلا به بیماری هستند

آماده باش بیمارستان های کشور برای درمان مبتلایان تب کنگو

وی بیان کرد: در تمام استان ها و شهرستان ها بیمارستان‌ آماده پذیرش،  بستری و درمان بیماری را دارند و هیچ گونه کمبودی از نظر دارو و تجهیزات پزشکی وجود ندارد.

عرفانی عنوان کرد: در صورتی که فردی علائم ابتلا به تب کریمه کنگو و سابقه تماس با دام و فرآورده‌های گوشتی را داشته باشند مظنون شناخته می‌شود در این صورت باید از فرد مشکوک به تب کنگو آزمایش گرفته شود و اگر در آزمایشات اولیه شواهد احتمال ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو مشخص شود باید فورا در بیمارستان بستری و اقدامات جداسازی و درمان بلافاصله انجام می شود.

رئیس اداره مدیریت بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت تصریح کرد: در آزمایشات اولیه شواهد احتمال ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو مشخص شود باید فورا در بیمارستان بستری و اقدامات جداسازی و درمان بلافاصله انجام می شود.

انتهای پیام/

هانیه جلیل نژاد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۱ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
واقعا باعث تأسفه كه بيمارى كه براحتى قابل پيشگيرى است بايد بيمار و مرگ و مير داشته باشد . كافيه اماكن دامى و بدن دامها عليه كنه ها سمپاشى و حمام داده شود البته توسط نيروهاى تكنسين دامپزشكى و با مشاركت نيروهاى بسيج و حتما هم بايد سم را رايگان در اختيار اين طرح گذاشت . لازم بذكر آنكه بسيارى از بيماريهاى ويروسى يا كلاميديايى و تك ياخته اى كه مشترك بين انسان و دام هستند و بعضى بيماريهاى مختص خود دامها با همين روش ساده سمپاشى و مبارزه با كنه از بين خواهند رفت و اين همه خسارت به مملكت وارد نميشود جانى و مالى
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۹:۳۰ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
خدا بدادمون برسه
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۵:۰۳ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
خدا کمک کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
بلا و مصیبت دور باشه از جان همه
الهی آمین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۶ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
خدا فقط رحم کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
ایکاش در رسانه ی ملی در مورد این بیماری وعلائم ان اظلاع رسانی کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
در مورد این بیماری وعلائم ان اظلاع رسانی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
وای چه بیماریه سختیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
خدا تمام مریضارو انشالله شفا بده الهی آمین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
علائم. آن چی هست همین کبودی قسمت هایی از بدن کافی است بعد از انسان به انسان هم منتقل می شود داروی ضد آن چیست؟
آخرین اخبار