به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛به هر گوشه از کشورمان که سفر کنیم با غذاها و شیرینیهای منحصربفردی مواجه میشویم که هر کدام طعم خاص خود را دارد.
یکی از این شهرها یزد است و یکی از این شیرینیهای منحصر بفرد قطاب است که طرفداران خاص خودش را دارد.
باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا در این مطلب شما را با طرز تهیه قطاب یزدی و نکاتی برای بهتر شدن آن آشنا کند، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم:
زرده تخم مرغ ۱ عدد
بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
شیر یا ماست ۱/۲ پیمانه
آرد به میزان لازم
برای تهیه قطاب ابتدا زرده را بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.
بیشتر یادبگیرید: قطاب سیب و هویج را حتما امتحان کنید+عکس
شیر یا ماست به دمای محیط رسیده، روغن مایع و بیکینگ پودر را اضافه کنید و مواد را با یکدیگر به خوبی مخلوط نمایید.
در نهایت آرد را در حدی که خمیر نرم و لطیفی حاصل شود به مواد اضافه کنید. سپس خمیر را به مدت دو ساعت در یخچال استراحت دهید.
در این فاصله مواد میانی قطاب را تهیه نمایید.
خمیر را پس از استراحت ما بین دو کیسه فریزری به کمک وردنه باز کنید و قالب بزنید.
میزان یک قاشق چایخوری از موا میانی را وسط خمیر قرار دهید و خمیر را بپیچید و یا گرد کنید.
بیشتر یادبگیرید: راهنمای خرید شیرینی
در نهایت قطاب را درون روغن داغ به طوری که روغن روی قطاب را بگیرد سرخ کنید.
روغن اضافی قطاب را با قرار دادن روی دستمال کاغذی بگیرید و پس از خنک شدن در پودر قند بغلتانید و با پودر پسته تزیین نمایید.
در صورت تمایل میتوانید برای ایجاد عطر و طعم بهتر از مخلوط پودر قند، پودر بادام و هل برای غلتاندن قطابها استفاده نمایید.
بادام پرک ۱۰۰ گرم
پودر قند ۱۰۰ گرم
پودر پسته ۴۰ گرم
هل سائیده شده ۱ قاشق چایخوری
عسل ۲ قاشق غذاخوری
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
بادام پرک را به همراه پودر قند آسیاب کنید. سپس از الک ریز رد کنید.
بیشتر یادبگیرید: دستور پخت شیرینی آب دندون خوشمزه
مخلوط بادام و پودر قند الک شده را به همراه پودر پسته، هل سائیده شده، عسل و گلاب در ظرف نسبتا گودی ترکیب کنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
در صورت تمایل میتوانید از پودر گردو و دارچین نیز بسته به ذائقه خود در تهیه مواد میانی قطاب استفاده نمایید.
در تهیه قطاب، ابتدا آرد را چند بار الک کرده، بعد به مواد خمیر اضافه کنید.
میتوانید به جای ماست از همان اندازه شیر استفاده کنید.
برای طرز تهیه مواد میانی قطاب میتوانید به جای پودر بادام از پودر پسته استفاده کنید و پودر گردو را با شکر و دارچین، هل و گلاب را با هم مخلوط کرده و به عنوان مواد میانی قطاب از آنها استفاده کنید.
بیشتر یادبگیرید: طرز تهیه شیرینی مربایی متفاوت و خوشمزه
روغن لازم برای سرخ کردن قطاب را باید با حرارت ملایم کاملا داغ کرد و اگر روغن تغییر رنگ داد باید روغن را تعویض نمایید. لذا، توصیه میشود از قابلمه کوچک برای سرخ کردن قطاب استفاده نمایید.
آرد را به آرامی به خمیر اضافه کنید. توجه داشته باشید که خمیر را بیش از حد سنگین نکنید چرا که باعث خشکی و پف نکردن قطاب خواهد شد. در مقابل اگر آرد کمتر از حد معمول اضافه شود پف قطاب بیش از حد میشود.
همچنین خمیر را به مقدار کم باز کنید چرا که اگر خمیر در مجاورت هوا قرار گیرد پف لازم را نخواهد کرد.
در هنگام پیچاندن خمیر قطاب توجه داشته باشید که هیج جای خمیر نباید باز بماند.
میتوانید قطابها را به جای سرخ کردن روغن در درون فر بگذارید به این صورت که باید خمیر را بسیار نازک پهن کنید و پس از پیچیدن کف سینی را چرب کرده، قطابها را رمال کنید و به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. سپس در پودر قند بغلتانید.
برای تزیین قطاب از پودر پسته استفاده کنید.
استفاده بیش از حد از گلاب در ساختار مواد میانی قطاب باعث ترک خوردن قطاب میشود.
انتهای پیام/
خيلي ممنون