به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛چشیدن طعم و مزه غذاهای سنتی کشورهای دیگر برای بسیاری از افراد هیجان انگیز و جالب است چه برسد به ین که آنها خودشان اقدام به درست کردن چنین غذاهایی کنند که این سبب دو چندان شدن این حس خوب میشود.
باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا در این مطلب طرز تهیه انواع بورک را به شما آموزش دهد تا شما هم لذت طعم این پیش غذای خوشمزه را زیر دندانتان حس کنید، پس با ما همراه باشید.
بورک یکی از معروفترین میان وعدهها در بین مردم کشور ترکیه است.
بورک (به ترکی Börek) یک میان وعده فوق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه است. این پیش غذا متشکل است از یک خمیر نان یا شیرینی (معروف به خمیر یوفکا) و مواد مورد علاقه!
بسته به زمانی که میخواهید بورک درست کنید، مواد مورد علاقهای را در این خمیر میپیچانید و در روغن سرخ و یا در فر پخت میکنید.
مثلا مردم ترکیه عادت دارند که برای صبحانه یا عصرانه در خمیر یوفکا پنیر و سبزیجات و زیتون منطقه اژه (سواحل دریای اژه) بپیچانند و یا برای نهار در آن کالباس، گوجه، زیتون، سبزیجات، پنیر، فلفل دلمهای و... بگذارند.
بیشتر بدانید: لیست غذاهای ایرانی (۲) / معرفی ۲۱۲ غذای ایرانی خوشمزه دیگر + تصاویر
همچنین گوشت چرخ کرده گوساله، گوشت مرغ، اسفناج، قارچ، تخم مرغ و ... از جمله مواد غذایی هستند که برای تهیه بورک از آنها استفاده میشود.
بورک غذایی بسیار ساده و مقوی است و بسته به سلیقه و وقت خود میتوانید آن را برای مهمانیهای شبانه و خودمانی تهیه کنید.
میتوانید برای صبحانه یا عصرانه پنیر و سبزیجات را در خمیر یوفکا پیچیده و در روغن سرخ کنید و یا در فر بپزید.
برای مواد میانی بورک میتوانید از گوشت چرخ کرده، کالباس، سوسیس، گوجه، زیتون، فلفل دلمه ای، اسفناج، قارچ و ... استفاده کنید.
تهیه خمیر بورک قسمت مهم و اصلی این دستور غذایی است. خمیر باید به خوبی ورز داده شود تا هوای داخل آن کاملا خارج شود.
مواد لازم
خمیر یوفکا مقدار لازم
سیب زمینی ۳ عدد
پیاز ۱ عدد
روغن زیتون مقداری
پنیر خامهای ۱۰۰ گرم
پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم
زرده تخم مرغ ۱ عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
سیب زمینیها را بپزید، پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود.
سپس سیب زمینیها پخته را ریز خرد کنید (یا رنده کنید) و به پیاز اضافه نمائید، کمی نمک و فلفل بزنید و پس از کمی تفت دادن از روی حرارت بردارید.
پس از اینکه مواد را از روی حرارت برداشتید پنیرها را اضافه کنید و کمی مخلوط نمائید.
خمیرها را به نوبت باز کنید و روی خمیرها کمی زرده بمالید سپس مقداری از مخلوط آماده داخل خمیر بریزید، لبه دیگر خمیر را برگردانید و برای اتصال لبههای خمیر کمی زرده تخم مرغ بزنید (زرده تخم مرغ مانند چسب عمل میکند).
کف سینی را چرب کنید سپس خمیرهای آماده را کف قالب بچینید، سینی را درون فر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه بپزید، پس از آماده شدن بورکها را به همراه سس دلخواه سرو نمائید.
میتوانید درون ماهیتابه مقدار کمی روغن بریزید و دو طرف بورکها را با حرارت ملایم سرخ کنید.
مواد لازم
آرد: ۴ پیمانه
تخم مرغ: یک عدد
بیشتر یادبگیرید: آموزش پخت کوفته ترکیه ای
روغن: یک سوم پیمانه
آب لیموسنگی: نصف یک عدد
نمک: یک قاشق چای خوری
آب: یک پیمانه
مواد لازم میانی
گوشت (چرخ کرده): ۲۵۰ گرم
پیاز درشت (خرد شده): یک عدد
کشمش: یک قاشق سوپ خوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
مواد اضافی
کره (ذوب شده): ۱۲۵ گرم
آرد: به مقدار لازم
طرز تهیه
۱. آرد، تخم مرغ و روغن را در ظرف مناسبی با هم به خوبی مخلوط کنید. آب لیموسنگی، نمک و آب را اضافه و مخلوط کنید. خمیر را به خوبی ورز دهید. روی ظرف خمیر را با دستمالی مرطوب بپوشانید و حدود ۳۰ دقیقه در مجاورت دمای محیط قرار دهید تا رو آید.
بیشتر یادبگیرید: آموزش پخت کیک برنجی کرهای نرم! / طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه چشم بادامیها
۲. برای تهیه مواد میانی، روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. پیاز و گوشت چرخ کرده را در روغن سرخ کنید. نمک، فلفل سیاه و کشمش را اضافه و مخلوط کنید. ظرف را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
۳. خمیر ور آمده را به ۱۰ قسمت کنید و هر یک را روی سطح آرد پاشی شده نازک پهن کنید. کره ذوب شده را روی هر یک بمالید و مخلوط گوشت را روی آنها پخش کرده و رول کنید.
۴. رولها را در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی بچینید و بقیه کره ذوب شده را روی آنها بمالید. آنها را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد (۳۲۵ درجه فارنهایت) قرار دهید تا طلایی و برشته شوند. سپس برش داده و سرو کنید.
مواد لازم
خمیر یوفکا: ۲ عدد
سودا یا آب گازدار: یک دوم پیمانه
روغن: ۳ قاشق سوپ خوری
سوسیس: به مقدار لازم
پنیر گودا (رنده شده): یک سوم پیمانه
پنیر چدار (رنده شده): به مقدار لازم
گوجه فرنگی (ریز خرد شده): یک عدد
فلفل سبز (خرد شده): ۲ عدد
زرده تخم مرغ (کمی زده شده): یک عدد
طرز تهیه
۱. خمیر یوفکا را روی سطح کار پهن کنید. سودا یا آب گازدار و روغن را با هم مخلوط کنید. نیمی از این مخلوط را با برس روی خمیر بمالید. خمیر دیگر را روی اولی قرار دهید و بقیه مخلوط را با برس روی آن بمالید، خمیر را طوری برش دهید که هشت مثلث از آن در آید.
۲. یک برش سوسیس و مخلوط دو پنیر را روی هر مثلث خمیر قرار داده و خمیر با بچینید و در سینی فر بگذارید. زرده تخم مرغ را با برس رویی رولها بمالید.
۳. با چاقو برش کوچکی روی هر یک از رولها ایجاد کرده و گوجه فرنگی و فلفل خرد شده را در آنها قرار دهید. اجازه دهید بورکها حدود ۲۵ الی ۳۰ دقیقه در فر از قبل گجرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) بپزند تا طلایی و برشته شوند.
مواد لازم
خمیر هزارلا: ۶ ورقه
گوشت گوسفندی (بدون چربی): ۳۰۰ گرم
پیاز درشت (خرد شده): یک عدد
کره یا روغن: یک قاشق سوپ خوری
هویج (ریز خرد شده): یک عدد
نخود فرنگی (پخته): یک پیمانه
آب: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
زرده تخم مرغ: یک عدد
دانه خشخاش یا کنجد: ۳ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه
۱. کره یا روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و پیاز خرد شده را در آن تفت دهید. گوشت ریز خرد شده، نمک و فلفل سیاه پودر شده را اضافه کرده و تفت دهید تا گوشت برشته شود.
بیشتر بدانید: بهترین غذاهای ایرانی / معرفی 212 غذای ایرانی خوشمزه +تصاویر
۲. هویج و نخود فرنگی را اضافه کنید. (در صورت نیاز مقداری آب اضافه کرده و اجازه دهید گوشت بپزد و نرم شود.) ورقههای خمیر هزارلا را روی سطح کار قرار داده و مخلوط گوشت را وسط هر یک از آنها بریزید.
۳. آنها را مطابق سلیقه خود بپیچانید و به سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی انتقال دهید.
۴. روی آنها زرده تخم مرغ کمی زده شده بمالید و دانه خشخاش یا کنجد بپاشید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا طلایی و برشته شوند.
مواد لازم خمیر
آرد: ۳ پیمانه
بیکینگ پودر: یک قاشق چای خوری
سرکه: ۲ قاشق سوپ خوری
نمک: ۲ قاشق چای خوری
آب: یک پیمانه
کره (ذوب شده): ۲۵۰ گرم
مواد لازم میانی
تره فرنگی (ریز خرد شده): یک کیلوگرم
روغن: ۳ قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری
فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
زیره (پودر شده): به مقدار لازم
طرز تهیه
۱. برای تهیه خمیر، آرد، نمک، بیکینگ پودر و سرکه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید. آب را به تدریج اضافه و مخلوط کنید. روی خمیر به دست آمده را با پارچهای مرطوب بپوشانید و حدود ۱۵ دقیقه کنار بگذارید.
۲. روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و تره فرنگی ریز خرد شده را در آن تفت دهید تا نرم شود. رب گوجه فرنگی، فلفل قرمز پودر شده، نمک، زیره و فلفل سیاه پودر شده را اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید.
۳. سپس ظرف را از روی حرارت بردارید. خمیر را به ۱۵ قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت از خمیر را به اندازه قالب پای پهن کنید. هشت قسمت از خمیر را در سینی فر روی هم قرار دهید (روی هر یک کره ذوب شده بمالید و لایه بعدی را قرار دهید.) مخلوط تره فرنگی را روی خمیر به طور یکنواخت پخش کنید.
۴. بقیه لایههای خمیر را نیز به همین نحو روی هم قرار داده و سپس روی مخلوط تره فرنگی قرار دهید. کره ذوب شده باقیمانده را روی آخرین لایه خمیر بمالید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا خمیر طلایی و برشته شود. سپس سرو کنید.
مواد لازم
گوشت گوسفندی (نگینی خرد شده): ۵۰۰ گرم
روغن: ۲ قاشق سوپ خوری
پیاز (خرد شده): یک عدد
فلفل قرمز (خرد شده): یک عدد
فلفل سبز (خرد شده): ۲ عدد
رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
مواد لازم خمیر
آرد: ۴ پیمانه
روغن: یک دوم پیمانه + یک قاشق سوپ خوری
شیر: یک پیمانه
آب: یک دوم پیمانه
نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه
۱. روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. پیاز خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید. گوشت را از قبل جداگانه پخته و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا برشته شود. فلفل قرمز، فلفل سبز خرد شده و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید. نمک و فلفل سیاه بزنید.
بیشتر یادبگیرید: طرز تهیه ماکارون؛ شیرینی فرانسوی
۲. برای تهیه خمیر، آرد، نمک، یک دوم پیمانه روغن، شیر و آب را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
۳. خمیر را حدود ۱۰ دقیقه استراحت دهید و سپس با وردنه روی سطح آرد پاشیده شده به اندازه قالب پای پهن کنید. خمیر را به قالب پای انتقال دهید.
۴. یک قاشق سوپ خوری روغن باقیمانده را روی خمیر بمالید و قسمت وسط خمیر را کمی گود کنید. مخلوط گوشت را روی خمیر پخش کنید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا طلایی و برشته شود. سپس سرو کنید.
مواد لازم
آرد: ۲ پیمانه
تخم مرغ: یک عدد
نمک: یک قاشق چای خوری
آب: به مقدار لازم
مواد لازم میانی
برگ اسفناج (تازه): ۳۰۰ گرم
پنیر ریکوتا (رنده شده): یک پیمانه
روغن زیتون: یک قاشق چای خوری
پیازچه تازه (قسمت سبزرنگ): ۴ عدد
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
مواد اضافی
کره (ذوب شده): یک قاشق چای خوری
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
طرز تهیه
۱. ابتدا برای تهیه مواد میانی برگ اسفناج و قسمت سبزرنگ پیازچه را خرد کنید وبا پنیر رنده شده، روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز پودر شده مخلوط کنید.
۲. برای تهیه خمیر، آرد، تخم مرغ و نمک را با هم مخلوط کنید. آب را اضافه و مخلوط کنید. خمیر را به خوبی ورز دهید. خمیر را به چهار قسمت کرده و هر یک را روی سطح کار با وردنه ورز دهید.
۴. سینی فر را چرب کرده و یک لایه خمیر در آن قرار دهید. مقداری کره ذوب شده روی آن بمالید. مخلوط اسفناج را روی خمیر پخش کنید. سه لایه دیگر خمیر را نیز با کره ذوب شده چرب کرده و روی لایه اسفناج قرار دهید.
۵. زرده تخم مرغ را کمی زده و با برس روی خمیر بمالید. سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا بورک طلایی و برشته شود. سپس برش داده و سرو کنید.
مواد لازم
آرد نخودچی: یک پیمانه
آرد: یک پیمانه
ماست: یک قاشق سوپ خوری
تخم مرغ: یک عدد
روغن زیتون: یک قاشق سوپ خوری
آب: یک پیمانه
مواد لازم سس
ماست: ۳ قاشق سوپ خوری
ارده: ۳ قاشق سوپ خوری
گردو (خرد شده): ۲۰۰ گرم
زرده تخم مرغ: یک عدد
طرز تهیه
۱. آرد نخودچی، آرد و آب را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید. ماست، تخم مرغ و روغن زیتون را در ظرفی جداگانه با هم مخلوط کنید و به مواد اضافه کنید. مواد را به خوبی ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل شود. خمیر را به سه قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را پهن کنید.
۲. هر قسمت خمیر را از وسط تا کنید. برای تهیه سس ماست و ارده را با هم مخلوط کرده و روی خمیر بمالید. گردوی درشت خرد شده را روی آنها بپاشید و رول کنید.
۳. رولهای خمیر را برش داده و روی آنها زرده تخم مرغ بمالید و در سینی فر بچینید و حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید.
مواد لازم
خمیر هزارلا: ۱۲ عدد
هویج (رنده شده): ۲ عدد
کدو سبز (رنده شده): ۲ عدد
برگ ج. ۰ عفری (خرد شده): ۲ قاشق سوپ خوری
شبت (خرد شده): به مقدار لازم (در صورت تمایل)
برگ نعناع (خرد شده): به مقدار لازم (در صورت تمایل)
آرد: ۴ قاشق سوپ خوری
تخم مرغ: ۳ عدد
پنیر فتا (خرد شده): ۵۰ گرم
بیکینگ پودر: یک قاشق سوپ خوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
طرز تهیه
۱. خمیر هزار لا را به مدت ۵ دقیقه در مجاورت دمای محیط قرار دهید تا نرم شود. کدو سبز را رنده کنید و آب اضافی آن را با فشار دادن بگیرید.
۲. کدوی رنده شده، هویج رنده شده، برگ جعفری، شبت و نعناع خرد شده را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید. تخم مرغ، آرد، پنیر فتای خرد شده، بیکینگ پودر، نمک و فلفل سیاه پودر شده را اضافه و مخلوط کنید.
۳. هر ۴ لایه خمیر هزارلا را روی هم قرار دهید و در داخل قالب مافین چرب شده با روغن یا کره بگذارید، طوری که اضافه خمیر از لبههای قالب آویزان باشد.
۴. مخلوط سبزیجات را در حفرههای خمیر بریزید و حدود ۴۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) قرار دهید. آنها را از قالب درآورده و حدود ۱۰ دقیقه دیگر به پخت آنها در فر ادامه دهید. سپس سرو کنید.
انتهای پیام/