به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، در مسیر جاده نور به نوشهر پس از طی کردن ۱۲ کیلومتر و عبور از جاده ونوش وارد جاده فرعی شده و تا ۵ کیلومتری روستای چلندر پیش میروید تا به جنگلی برسید عجیب و شاید ترسناک که دریاچهای در آن قرار گرفته است، ظاهر این دریاچه به گونهای است که انگار درختان این دریاچه به صورت برعکس رشد کردند و ریشه هایشان به سمت آب آمدند و همین باعث وهم انگیز بودن این دریاچه میشود.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، دریاچهی ممرز یا ملا کلا به خاطر قرارگرفتن در این منطقه به این نام نیز خوانده میشود، اما مشهورترین نامش، دریاچه ارواح است دریاچهای به طول ۷۰ متر و عرض ۳۰۰ متر که در آغوش درختان در هم تنیده جنگلهای پهن برگ جا خوش کرده و سالهاست به نام دریاچه ارواح شهرت دارد.
ممرز نامی یک نوع درخت بومی منطقه است با ارتفاع ۱۵ تا ۲۵ متر، تنهای شیاردار و پوست صاف و مایل به رنگ سبز خاکستری که سالیان سال در دل دریاچه ریشه داشتند و به دلیل مجاورت دائم با آب اکنون پوسیدند تا وجود درختان مرده باعث شود اهالی منطقه نام این مکان را دریاچه ارواح بگذارند.
از عوامل ترسناک بودن این دریاچه وجود درختان خشکیدهای هستند که ریشه هایشان سر از آب بیرون آوردند و صدای حیوانات وحشی در میان جنگل مه گرفته نیز این وهم را افزایش میدهد.
آقای محمدی از اهالی روستای چلندر درباره این دریاچه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، میگوید: سایه درختان مرده روی آب باعث میشوند تصاویر ترسناک و مبهمی بر روی دریاچه پوشیده از مه در روز دیده شود.
وی درباره دلیل نام گذاری این دریاچه میگوید: ساکنان گذشته برای وهم انگیز نشان دادن و جلب توجه ساکنان غیر بومی منطقه این نام را برای دریاچه برگزیدند، در این سالها هیچگاه موجود ناشناسی در اطراف این دریاچه ندیده است.
صالحی فرد گردشگری که به همراه گروه طبیعت گردی چند روزی تجربه سکونت کنار دریاچه را دارد نیز گفت: صدای پرندگان مانند جغد و تصاویری مبهم از ریشه درختان در شب حس ترسناک بودن به این دریاچه میدهد، اما اقامت در چنین مکان طبیعی و دور از هیاهو آرامش خاصی به انسان میدهد.
دریاچه ممرز یا دریاچه ارواح در بخش مرکزی نوشهر به عنوان میراث طبیعی این شهرستان در فهرست ملی ثبت شد.
مهران حسنی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: دیدن جاذبههای بکر و ناشناخته یکی از لذت بخشترین بخشهای سفر برای کسانی است که همیشه به دنبال هیجان و ماجراجویی هستند، اما مسافران در سفر به دریاچه ارواح باید جانب احتیاط را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه مسافران بدلیل ناهموار بودن جاده و احتمال حمله حیوانات تنها با خودروهای کمک دار عازم این سفر گردشگری شوند، افزود: از آنجایی که در اطراف دریاچه هیچ گونه امکاناتی وجود ندارد مسافران خریدهای مورد نیازخود را در شهر انجام داده و سپس به سمت دریاچه به راه بیفتند.
بهترین زمان برای سفر به دریاچه ارواح، بهار و تابستان است، زیرا در این فصلها جادهی جنگلی شرایط مساعد تری برای دسترسی گردشگران به دریاچه دارد، اما به سبب قرار گیری دریاچه در میان انبوه درختان، جلوهی آن در پاییز بسیار زیباست فقط به دلیل نامناسب بودن مسیر دسترسی، سفر در این فصل احتیاط زیادی را میطلبد.
یکی از دلایل بکر ماندن این طبیعت تماشایی نبود امکانات است و برای برخی از افراد یکی از جذابترین ویژگیها به شمار میرود و میتوان به گشت و گذار در گوشه گوشهی این طبیعت پرداخته و با دوربین عکاسی جاذبههای تازه را کشف و ضبط کرد.
سارا فرهمندراد
انتهای پیام/آ