به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کشک بادنجان حاوی انواع ویتامینهای A ،C ،E، گروه ویتامینهای B مانند B۱ ،B۲ ،B۳ ،B۶، اسید چرب امگا ۳، کلسیم، فسفر، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، سدیم، پتاسیم، آهن، منیزیم، منگنز، گوگرد، مس و روی است.
برای بررسی خواص کشک بادنجان اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص کشک بادنجان اظهار کرد: این غذا به علت داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و مواد مغذی فراوان موجب استحکام استخوانها و دندانها میشود و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند.
وی درباره خواص دیگر کشک بادنجان بیان کرد: این غذا به علت وجود آهن و مس نقش موثری در رفع کمخونی افراد دارد و سبب عملکرد بهتر مغز هم میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: کشک بادنجان به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
عظمایی با اشاره به موثر بودن کشک بادنجان در تقویت بینایی تاکید کرد: این غذا به علت وجود ویتامینهای A ،C ،E، گروه ویتامینهای B و روی، تاثیر چشمگیری در تقویت و رشد موها، طراوت، شادابی و لطافت پوست دارد.
وی یادآو شد: کشک بادنجان خاصیت آنتیبیوتیکی دارد بنابراین عفونتهای بدن را از بین میبرد.
بادنجان ۶ عدد
سیر چهار تا پنج حبه
پیاز ۲ عدد
کشک چهار تا ۶ قاشق غذاخوری
مغز گردوی خُرد شده ۳ قاشق غذاخوری
نعناع خشک شده ۲ قاشق غذاخوری
روغن کنجد به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
- نخست بادنجانها را پوست بکنید سپس آنها را خُرد کنید و به مدت ۱۵ دقیقه داخل محلول آب و نمک قرار دهید تا ماده زرد رنگی به نام سولانین از آن خارج شود.
- پس از این مدت بادنجانها را از محلول آب و نمک بیرون بیاورید و با روغن کنجد تفت دهید تا کمی سرخ شوند.
- بادنجانهای سرخ شده را با گوشتکوب لِه کنید.
- یک عدد پیاز را به همراه سیرها خُرد کنید؛ با کمی روغن تفت دهید سپس آنها را به بادنجانهای لِه شده اضافه کنید.
- مواد را داخل ماهیتابه بریزید سپس آن را روی اجاق گاز بگذارید.
- مقداری از کشک را داخل آب سرد حل کنید سپس کشک حل شده را به سایر مواد اضافه کنید.
- مواد را در حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد و آب آن تبخیر شود.
- پس از آماده شدن کشک بادنجان، روی آن را با کشک، مغز گردوی پودر شده، نعناع و پیاز داغ تزئین کنید.
انتهای پیام/