به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ مسعود ترابی مدیرکل انتقال خون فارس در حاشیه آیین تجلیل از اهداکنندگان خون در شیراز گفت: پارسال از مجموع حدود ۲۲۰ هزار مراجعه کننده به واحدهای خونگیری این سازمان، افزون بر ۱۶۰ هزار واحد خون دریافت شد در حالی که این میزان در سه ماه نخست امسال به طور میانگین حدود ۱۲ هزار واحد خون بوده است.
وی با تاکید بر اینکه این میزان اهدا صد در صد نیازهای بیماران استان را به خون تامین نمیکند، اظهار کرد: با توجه به اینکه استان فارس قطب مهم پزشکی جنوب کشور و همچنین قطب تالاسمی ایران است و از سوی دیگر فارس در زمینه تصادفات در کشور رکورد دار است، نیاز ما به خون دائمی است و همه خون اهدایی در این استان مصرف میشود.
ترابی، نیاز به گروههای خونی O. منفی و A. مثبت را بیش از دیگر گروههای خونی عنوان کرد و گفت: برای این گروههای خونی کمبود دائمی وجود دارد و به همین سبب از کسانی که دارای این گروههای خونی و واجد شرایط هستند درخواست میکنیم همکاری بیشتری با این سازمان داشته باشند ضمن اینکه این موضوع نفیکننده نیاز دائمی به سایر گروههای خونی نیست.
مدیر کل سازمان انتقال خون استان فارس بیان کرد: با توجه به قدمت پایگاه انتقال خون شیراز به عنوان دومین پایگاه انتقال خون مهم کشور، همه فرآوردههای خونی در خود استان و در بخش لابراتوار و فرآوری انتقال خون استحصال میشود.
ترابی ادامه داد: البته پارهای از فرآوردههای دارویی مانند آلبومین به فناوری خاصی نیاز دارد و از همین رو پلاسما که منبع اصلی تولید این داروهاست و برخی فاکتورهای خونی که برای بیماران هموفیلی مصرف میشود به خارج از کشور ارسال میشود و این فاکتورهای خونی پس از فرآوری دو باره به ایران بازمیگردد و برای بیماران مصرف میشود.
مدیرکل سازمان انتقال خون فارس، بهترین زمان برای اهدای خون را سن ۱۸ تا ۶۰ سالگی دانست و تصریح کرد: هر فرد سالمی که به بیماری خاصی مبتلا نباشد و اهدای خون برای او بی ضرر باشد، میتواند هر سه ماه یک بار یعنی سالی چهار بار خون اهدا کند، همچنین برای اهدای خون بهتر است بانوان حداقل ۶۰ کیلو و آقایان حداقل ۵۰ کیلو وزن داشته باشند.
انتهای پیام/ر