به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز در در نشستی با اعضای هیات امنای موسسه پژوهشی میراث مکتوب اظهار کرد:اهمیت و جایگاه میراث مکتوب و نسخ خطی کشورمان بر کسی پوشیده نیست بنابراین باید نسبت به حفظ آن اهتمام داشته باشیم.
وی گفت: موسسه پژوهشی میراث مکتوب در این زمینه تلاش های بسیاری داشته است و باید نسبت به ادامه این مسیر استمرار داشته باشد.
صالحی در بخش دیگری از سخنان خود بر شناسایی ظرفیت ها و استعدادهای داخلی و خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد و ادامه داد: در داخل وزارتخانه می توان از ظرفیت های معاونت امور فرهنگی، نهاد کتابخانه های عمومی کشور، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و ... کمک گرفت و در بحث های نظری، اجرایی و کارکردی با موسسه پژوهشی میراث مکتوب همکاری های مشترک داشت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بر بهره گیری موسسه پژوهشی میراث مکتوب از ظرفیت های کتابخانه ملی و سازمان های اوقاف و امور خیریه، خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران در راستای ارتقا و حفظ میراث مکتوب و نسخ خطی تاکید کرد.
صالحی در ادامه تصریح کرد: ارتباط با انجمن ها و شخصیت های ایران شناسی در خارج از کشور نیز می تواند به اهداف موسسه پژوهشی میراث مکتوب در راستای تعالی نسخ خطی و میراث مکتوب با نگاه فرهنگی و اقتصادی نقش بسزایی داشته باشد.
در ابتدای این نشست اکبر ایرانی مدیرعامل موسسه پژوهشی میراث مکتوب گزارشی از عملکرد فرهنگی و اقتصادی این مرکز ارائه داد.
در ادامه احمد مسجد جامعی با اشاره به برخی از اقدامات این موسسه گفت: از این موسسه می توان برای گسترش فرهنگ ایرانی و معرفی آن به جهان بهره های بسیاری برد.
وی افزود: موسسه پژوهشی میراث مکتوب در برگزاری نشست ها، اجلاس ها و چاپ کتاب ها و انتقال مفاهیم عرفان با رویکرد زبان و ادبیات فارسی می تواند نقش بسزایی داشته باشد.
در بخش دیگری از این نشست غلامعلی حداد عادل گفت: موسسه پژوهشی میراث مکتوب تاکنون اقدامات مناسبی در نشر کتاب داشته و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید نسبت به آن نگاه ویژه تری داشته باشد.
وی افزود: توزیع آثار از اهمیت زیادی برخوردار است و این موسسه در این زمینه باید تدابیر لازم را داشته باشد.
در ادامه ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر نقش موسسه پژوهشی میراث مکتوب در پر کردن خلاءهای تاریخی تاکید کرد و گفت: این مرکز می تواند در شناسایی استعدادها و ظرفیت های داخلی و خارجی نقش تاثیرگذاری داشته باشد.
اعظم بروجردی رئیس کتابخانه ملی نیز گفت: موسسه پژوهشی میراث مکتوب یک موسسه غیر دولتی است و از وظایف مسئولان و دست اندرکاران است که بر اساس قانون و آیین نامه ها درصدی از اعتبارات خود را برای امور فرهنگی صرف کنند.
محمدمهدی محقق نیز در این نشست بر ارتباط این موسسه با مراکز علمی و ایران شناسی خارجی از طریق مبادله کتاب تاکید کرد.
علیرضا مختارپور نیز گفت: کمک به توزیع آثار، بهترین کمک و حمایت از موسسات نشر و فرهنگی است و باید به این موضوع توجه داشت.
انتهای پیام/