مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس از کاهش ۷۵ درصدی آب در کشت هندوانه خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ احمد دهقان مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: در استان فارس نشای هندوانه ۴۰ روز نخست در خزانه نگهداری می‌شود و به دلیل استفاده از مالچ (نوعی پوشش پلاستیکی)، آبیاری قطره‌ای و کشت تونلی ، کشت آن به عنوان محصولات آب بر محسوب نمی‌شود.

با توجه به اینکه فعالان محیط زیست عنوان می‌کنند که استفاده از ماده پلاستیکی مالچ را در زراعت مضر است؛ زیرا مواد شیمیایی و لاستیکی در این محصولات وجود دارد که به خاک آسیب می‌زند و محیط زیست و خاک را نابود می‌کند، دهقان در این خصوص اظهار کرد: لایه‌ای از این پوشش پلاستیکی سطح گیاه و روی خاک را می‌پوشاند و به دلیل رنگ تیره از تبخیر آب جلوگیری می‌کند. اگر این پلاستیک در سطح زمین باقی بماند، طبعاً برای محیط زیست مشکل آفرین است.

دهقان ادامه داد: معمولاً مقدار کمی از پوشش پلاستیک در زمین باقی می‌ماند که برای این امر ۱۲ دستگاه جمع‌آوری پلاستیک تعبیه شده است.

دهقان با اشاره به مزیت‌های استفاده از مالچ عنوان کرد: استفاده از این فناوری آفات را کم، باعث کاهش مصرف سموم و جلوگیری از رشد گیاهان هرز می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هر هندوانه از زمان کشت تا برداشت به ۵۰۰ لیتر آب نیاز دارد، گفت: در این روش ۷۵ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: هندوانه در استان اغلب نوبرانه است و از اواسط بهمن تا اوایل اردیبهشت کشت می‌شود.

دهقان بیان کرد: مجوز کشت هندوانه در ۷ هزار هکتار ابلاغ شد که کشاورزان از این میزان ۲ هزار هکتار بیشتر کاشتند.

پیش‌بینی می‌شود امسال از این میزان کشت، حدود ۴۵۰ هزار تن تولید شود.
انتهای پیام/ر

هندوانه‌ها بی‌آب رشد می‌کنند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار