به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان اسپوتنیک در گزارشی به این موضوع پرداخت که علیرغم کاهش موقت تنشهای میان آمریکا و کره شمالی، ارتش آمریکا برنامههای آموزش مبارزه زیرزمینی خود را کنار نگذاشته است و بیش از نیم میلیارد دلار را به این برنامهها اختصاص داده است.
اسپوتنیک در این گزارش نوشت: ارتش آمریکا کم کم در حال پذیرش این موضوع است که جنگ بعدی این کشور در مقابل رقبای همتایی مانند روسیه، چین یا کره شمالی احتمالا نیازمند یک مبارزه زیرزمینی مناسب است. بسیاری از قدرتمندترین ارتشهای دنیا دارای امکانات گسترده زیرزمینی به منظور استقرار واحدهای فرماندهی، حفاظت از نیروها در مقابل حملات معمول یا هستهای و همچنین تدارک حمله به نیروهای دشمن هستند.
اسپوتنیک در ادامه نوشت که شهرهای بزرگی مانند نیویورک، لندن و مسکو دارای صدها مایل تونلهای زیرزمینی هستند. به عنوان نمونه 443 مایل مسیر زیرزمینی در سیستم متروی شهر نیویورک وجود دارد. بنا به گزارش سایت «میلیتری» با افزایش احتمال جنگ زمینی با کره شمالی در سال 2017 ارتش آمریکا این موضوع را به طور جدی مدنظر قرار داد. وزیر دفاع سابق آمریکا در آن زمان اعلام کرد که کره شمالی چنین امکانات زیرزمینی را در اختیار دارد. استفاده گسترده از شبکههای تونلی از سوی گروه تروریستی داعش و دیگر شبکههای تروریستی در جنگ داخلی سوریه نشان داد که این روش به طور مکرر در دستور کار آنها بوده است.
ارتش آمریکا سال گذشته به بررسی چهارماهه یکبار آموزشها و تاکتیکهای زیرزمینی موجود پرداخت و آنها را بر اساس واقعیتهای قرن 21 به روزرسانی کرد. بنا به گزارشها، تجهیزات ویژه مبارزه زیرزمینی بسیار گران قیمت هستند. یک منبع به سایت میلیتری گفت هر دستگاه تنفسی مخصوص این تونلها ممکن است قیمتی برابر با 13 هزار دلار داشته باشد و رادیوهای تقویت سیگنال هر کدام 10 هزار دلار هزینه در برداشته باشد. 572 میلیون دلار بودجه برای برنامه جنگ زیرزمینی بخش بزرگی از بودجه ارتش را به خود اختصاص میدهد.
اسپوتنیک در پایان نوشت: ارتش آمریکا در نظر دارد 26 واحد از 31 واحد مبارزهای فعال زیرزمینی خود را تجهیز نماید و در حال حاضر 5 واحد آموزشهای پایه برای مبارزه زیرزمینی را به پایان رساندند. ارتش همچنین امیدوار است سربازان بتوانند در این تونلها طلا پیدا کنند.
انتهای پیام/