معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: عضویت ایران در سازمان بین‌المللی هیدروگرافی تا سال 2023 میلادی تداوم دارد.

تداوم عضویت ایران در سازمان بین‌المللی هیدروگرافی تا سال 2023 میلادیبه گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هادی حق‌شناس معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی در مراسم روز جهانی هیدروگرافی با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی به نیابت از جمهوری اسلامی ایران در سال 1340 به عضویت سازمان بین‌المللی هیدروگرافی درآمده و مرجع ملی هیدروگرافی کشور به شمار می‌رود، گفت: این سازمان به عنوان متولی امر ایمنی دریانوردی موظف است اقدامات لازم را در راستای تحقق مفاد ماده 9 از فصل پنجم سولاس مبنی بر ایجاد ساز و کاری جهت جمع‌آوری و تکمیل داده‌های هیدروگرافی در آب‌های تحت حاکمیت ایران را انجام دهد.

وی ادامه داد: در همین راستا کمیته ملی هیدروگرافی در سال 84 بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی و تأیید شورای عالی امنیت ملی با عضویت ستاد کل نیروهای مسلح سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، سازمان نقشه‌برداری کشور و سازمان بنادر و دریانوردی با هدف هماهنگی، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی ایجاد گردید.

حق‌شناس تصریح کرد: هم اکنون دبیرخانه دائمی این کمیته در سازمان بنادر و دریانوردی مستقر است و اعضای آن متشکل از کارشناسان متخصصان سازمان‌های عضو کمیته با برگزاری جلسات دوره‌ای و ماهانه اقدامات لازم را در این حوزه انجام می‌دهند.

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در سال 91 ایران با انعقاد توافق‌نامه دو جانبه با شرکت پیریمال وابسته به اداره هیدروگرافی نروژ برای اولین بار نسبت به تهیه تولید و انتشار چارت‌های الکترونیکی محدوده‌ آب‌های جمهوری اسلامی ایران اقدام کرد، گفت: ماحصل این اقدام طی 5 سال گذشته و تا به امروز تولید تعداد قابل توجهی چارت الکترونیکی است.

وی گفت: بیش از 41 سلول چارت از طریق این شرکت صحه‌گذاری و رفع نواقص شده و به طور منظم از طریق 70 مرکز نمایندگی توزیع‌کننده این شرکت در سراسر جهان در اختیار دریانوردان قرار گرفته است.

حق‌شناس یادآور شد: از ابتدای انتشار تا به امروز به طور مجموع بالغ بر 185 هزار سلول چارت دریایی که حاصل توانمندی و دانش متخصصان داخلی کشور است، فروخته و جایگزین چارت‌های آدمیرالتی انگلستان شده‌اند.

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی اظهار کرد: تعداد 15 سلول دیگر از چارت‌های محدوده آب‌های ساحل ایران در دریایی عمان و خلیج‌فارس به پایان رسیده و آماده انتشار بین‌المللی از طریق شرکت پیریمال است، همچنین 17 سلول نیز در مرحله رفع خطاهای اولیه ویرایشی قرار دارند.

وی با بیان اینکه تهیه و تولید این چارت‌ها پس از تعیین اولویت نیازهای کشور مبتنی بر مسیرهای تردد تجاری کشور در بنادر شمالی و جنوبی و زمان‌بندی تولید توسط سازمان‌های ذی‌ربط در برنامه‌ کاری دبیرخانه قرار گرفته است، گفت: هم‌اکنون در مجموع تولید 21 سلول شامل 8 سلول چارت الکترونیکی در جنوب و 13 سلول در شمال کشور از باقیمانده چارت‌های اولویت‌بندی شده در حال طی فرایند تولید و استاندارد سازی هستند که پس از نهایی شدن در اختیار مراجع قرار خواهد گرفت.

حق‌شناس افزود: ایران هم‌اکنون نایب رئیس کمیسیون هیدروگرافی است و به واسطه آن یکی از 30 کشور عضو شورای سازمان بین‌المللی هیدروگرافی به شمار می‌رود.

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی توضیح داد: ایران با توجه به تغییرات اعمال شده در اساسنامه این کمیسیون از ابتدای سال 20196 میلیارد به طور اتوماتیک عهده‌دار مسئولیت این کمیسیون منطقه‌ای خواهد شد.

وی گفت: امیدواریم با تداوم عضویت ایران در شورای بین‌المللی هیدروگرافی توسعه تعاملات ملی و بین‌المللی ایران در زمینه موضوعات هیدروگرافی و اثرگذاری بیشتر آن در تصمیمات بین‌المللی مرتبط را موجب شود.

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی در پایان گفت: عضویت ایران در سازمان بین‌المللی هیدروگرافی تا سال 2023 میلادی تداوم دارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار