به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،حجت الاسلام علی هادیان امروز در جمع خبرنگاران به توضیح شیوه رسیدگی به پرونده ها در دادسراهای نظامی پرداخت و با اشاره به دو مرحله ای بودن این روند، اظهارکرد: پرونده پس از بررسی در دادسرا، مراحل ثبت خود را در شعب دادیاری می گذارند.
وی تصریح کرد: چنانچه این پرونده به قرار منع پیگرد منجرشد، همانجا مختومه و بسته می شود و چنانچه منتهی به قرار جلب دادرسی شد با کیفر خواست به دادگاه ارجاع و پس از تشکیل جلسه دادرسی، حکم مربوطه صادر می شود.
این مقام مسوول ادامه داد: در آیین دادرسی جدید دادگستری و سازمان قضایی، جرایم درجه ۷ و ۸، به دلیل کم بودن مجازات، موضوع در دادسرا مطرح نمی شود و مستقیم به دادگاه ارجاع و رسیدگی می شود.
حجت الاسلام هادیان، یکی از این جرایم را پرونده های «فرار از خدمت مراجعتی» دانست و افزود: بقیه جرایم روند ثبت در دادسرا و رسیدگی در دادگاه را طی می کند.
وی از موارد دیگر به ارجاع شکایت های نیروهای مسلح، نیروهای انتظامی و یگان های ویژه اشاره و تاکیدکرد: در این گونه موارد مسوول رسیدگی به پرونده بعد از ثبت، مراحل بازرسی قضایی، حفاظت و تحقیقات اولیه را انجام می دهد و روند مذکور تا حصول نتیجه ادامه پیدا می کند.
به گفته دادستان نظامی استان اصفهان مدت زمان رسیدگی به پرونده های مذکور، بسته به داشتن شاکی خصوصی، نیاز به استعلام و مراجعه حضوری، متفاوت است.
حجت الاسلام هادیان با اشاره به دو هفته زمان حداکثری برای برگشت پرونده، خاطرنشان ساخت: بعد از این مدت، یک تا دو هفته زمان برای رسیدگی به پرونده توسط سازمان لازم است و در صورتی که پرونده نیاز به مراجعه حضوری و استعلام نداشته باشد، ظرف دو هفته به دادگاه ارجاع و حکم صادر می شود.
انتهای پیام/م