به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، سمیرا حیدری با بیان اینکه متیل فنیدیت از جمله داروهای محرک سیستم عصبی مرکزی است و مصرف عمده این دارو در درمان بیماریهایی از جمله ADHA بیش فعالی، کمتوجهی، افسردگی و اختلالات رفتاری است، اظهار داشت: بیخوابی، گیجی و منگی، تشنج، عصبانیت، سردرد و تهوع، افزایش فشارخون، بیاشتهایی، بینظمی در ضربان قلب و ... از جمله عوارض این داروست.
وی با بیان اینکه مصرف بیش از حد این دارو مغز استخوان را سرکوب میکند و باعث کمخونی میشود، افزود: مصرف ریتالین میتواند در فرد حالتهایی ازجمله سرخوشی و شادابی کاذب، رفع خستگی موقتی، افزایش فاز بیداری و هوشیاری و کاهش میزان خواب ایجاد کند.
کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: اثرگذاری سریع این دارو باعث وابستگی میشود و افراد مجبور به مصرف با دوز بالا میشوند که همین امر موجب بروز افسردگی پس از قطع مصرف میشود.
وی عنوان کرد: سوءمصرف از این دارو همواره رو به افزایش است و مصرف خودسرانه، بدون آگاهی و بدون تجویز پزشک باعث عوارض جبرانناپذیر در جوانان شده است و میتوان در اورژانسهای بیمارستانها تعداد زیادی از جوانان که با این دارو مسمومیت پیداکردهاند را مشاهده کرد.
حیدری تأکید کرد: برخی از افراد ناآگاه و سودجو در بین دانش آموزان و دانشجویان و بهخصوص افرادی که خود را برای کنکور آماده میکنند اینگونه تبلیغ میکنند که ریتالین هیچگونه عوارض و خطری ندارد و فقط موجب افزایش هوشیاری و کاهش خوابآلودگی میشود، اما این باور غلط است، زیرا عوارض آن بیشتر از مزایای آن است.
انتهای پیام/م