مجید قدمی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره اهمیت تست هوش که برای ورود به مدارس تیزهوشان در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: به طور کلی برای انتخاب دانش آموز تیز هوش ۲ رویکرد سنجش هوش و پرونده تحصیلی باید طی ۲ الی۳ سال از عمر تحصیلی دانش آموز مورد توجه قرار گیرد تا بتوان انتخاب درستی برای حضور دانش آموز در مدارس تیزهوشان داشت.
وی ادامه داد: تغییری که امسال در سنجش دانشآموزان پایه هفتم اعمال شده است میتواند در انتخاب افراد تیزهوش بیش از پیش موثر باشد چرا که دانش آموزان با پرونده تحصیلی قابل قبول در این آزمون شرکت میکنند و به جای پیشرفت تحصیلی هوش آنها سنجیده میشود.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور درباره اثر بخشی آزمون امسال برای ورود به مدارس سمپاد گفت: برای سنجش هوش آزمونهای مختلفی وجود دارد که برای آن کف و سقفی قائل هستیم؛ چنانچه دانش آموز بالاتر از سقف در نظر گرفته شده ارزیابی شود وی را به عنوان فرد تیز هوش میشناسیم و با توجه به اینکه در آزمون پیش رو غربالگری با پیشرفت تحصیلی شده است و آزمون بعدی سنجش تیزهوش را در دستور کار دارد، به شناسایی دقیق تر دانش آموز تیزهوش واقی کمک میکند.
قدمی درباره طرح جهش تحصیلی اظهار کرد: سال گذشته بیش از ۹ هزار دانش آموز در این طرح شرکت کردند که در حدود نیمی از آنها طرح را با موفقیت پشت سر گذاشتند.
وی تصریح کرد: دانش آموزانی که در جهش تحصیلی موفق ظاهر میشوند به دلیل نوع عملکردی که داشتند برای ارزیابی تست هوش هم میتوانند موفق ظاهر شوند البته باید در نظر داشته باشیم که جهش تحصیلی به حدی نباشد که فاصله سنی زیادی بین دانش آموز و مقطع تحصیلی او ایجاد شود.
انتهای پیام/