مسمومیت غذایی همه ساله سبب ابتلا به بیماری و مرگ هزاران انسان می‌شود و شناسایی مواد آلود می‌تواند از ابتلای افراد به بیماری جلوگیری کند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان به تازگی نوعی نرم افزار قابل استفاده در تلفن‌های همراه هوشمند ایجاد کرده‌اند که می‌تواند ترکیب‌های مواد غذایی خام از جمله گوشت را شناسایی و درصورت وجود مواد شیمیایی یا فاسد بودن گوشت پیام هشدار برای کاربر ارسال کند.


این نرم افزار همراه با دستگاهی دارای برچسب اتصال شونده به خوراکی‌ها برای شناسایی ترکیب غذاست و ارتباط آن‌ها به وسیله فناوری بی سیم انجام می‌شود.

برچسب سبب دگرگونی شیمیایی در گوشت نمی‌شود و تجزیه تحلیل ترکیب گوشت را به شکل سیگنال به تلفن همراه هوشمند کاربر ارسال می‌کند.
کارشناسان امیدوار هستند این فناوری مانع از بروز مسمومیت غذایی بین میلیون‌ها کاربر در سراسر جهان شود.

این دستگاه مانند نوعی بینی دیجیتالی به بررسی دقیق مواد غذایی از نظر سلامت می‌پردازد، ساخت حسگر تشخیص مسمومیت مواد غذایی حاصل پروژه مشترک دانشمندان دانشگاه نانجینگ چین و تگزاس در آستین آمریکاست.


کارشناسان برای کار آزمایی و دقت نرم افزار، مقداری گوشت را به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۲۴ درجه سانتی گراد در هوای آزاد نگهداری کردند و دستگاه با موفقیت میزان فساد گوشت را شناسایی کرد.

مسمومیت غذایی سالیانه  48 میلیون نفر در آمریکا

آمارهای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا نشان می دهند، سالانه 48 میلیون نفر در آمریکا به دلیل مسمومیت غذایی دچار بیماری و بستری دربیمارستان می شوند.

حسگر به کار رفته در دستگاه شناسایی فساد گوشت، ماده شیمیایی به نام آمینه بیوژنیک (biogenic amines) را شناسایی می‌کند که در اثر تجزیه و فساد گوشت به وجود می آید و مسبب بوی نامطبوع آن است.

برچسب های بی سیم برپایه فناوری NFC هستند که در بسیاری از گوشی‌های هوشمند وجود دارد و امن‌تر از فناوری مانند بلوتوث است.

نتیجه بررسی استفاده از نرم افزار و دستگاه همراه آن در شناسایی گوشت و خوراکی های فاسد در نشریه(the journal Nano Letters) به چاپ رسیده است.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار