به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ فاطمه فاقعی کارشناس مرکز اطلاعرسانی داروها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: امکان دارد در بیماران مبتلا به سنگهای کلیوی اگزالاتی، افزایش دفع ادراری کلسیم، اسید اوریک و اگزالات، کاهش سیترات در ادرار و همچنین تغییرات متابولیک و بیو شیمیایی، وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه بر خلاف تصور عموم، نباید دریافت کلسیم از راه مواد غذایی در افراد مبتلا به سنگهای کلسیمی کاهش داده شود، ادامه داد: کلسیم موجود در رژیم غذایی با اگزالات موجود آمیخته شده و در نتیجه مانع دو موضوع جذب اگزالات و افزایش دفع ادراری آن میشود.
کارشناس مرکز اطلاعرسانی داروها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با توصیه به حفظ میزان دریافت کلسیم روزانه در رژیم غذایی افراد بالغ به میزان حدود هزار تا هزار و ۲۰۰ میلیگرم، اضافه کرد: این افراد لازم است با افزایش نوشیدن مایعات، به طوری که حجم ادرار آنها به دستکم دو لیتر در شبانهروز برسد و همچنین افزایش دریافت پتاسیم، کاهش دریافت پروتئین حیوانی و کاهش دریافت سدیم را در رژیم غذایی خود رعایت کنند.
فاقعی در رابطه با مصرف مکمل کلسیم، ادامه داد: مکملهای کلسیمی در بازار دارویی، به شکل «کلسیم سیترات»، «کربنات کلسیم»، «گلوکونات» و «لاکتات» موجود است که «کلسیم سیترات»، مقدار کلسیم کمتری دارد و برای جذب، نیاز به محیط اسیدی ندارد و در هر موقع از روز، حتی با معده خالی میتوان آن را مصرف کرد.
این کارشناس مرکز اطلاعرسانی داروها و سموم با توضیح در مورد «کربنات کلسیم» نیز تصریح کرد: بیشتر مکملها از این نوع هستند و برای جذب بهتر، نیاز به محیط اسیدی دارند و بهتر است بعد از هر وعده غذایی مصرف شوند، اما برای بیمارانی که نارسایی کلیه دارند، کلسیم کربنات به علت جذب آلومینیوم از دستگاه گوارش، توصیه نمیشود.
این دکتر داروساز به برای دریافت مکملهای دارویی دارای کلسیم، توصیه کرد: این مکملها را باید با توجه به جدولی که در جلد مکمل نوشته شده و میزان کلسیم موجود در هر قرص را با توجه به سن و دستور پزشک یا دکتر داروساز خود، مصرف کنیم.
فاقعی به افرادی که علاوه بر نیاز به مصرف مکمل کلسیم، به مکمل آهن نیز دارند، هشدار داد: بین مصرف این دو مکمل چند ساعت فاصله زمانی باید رعایت شود و از مصرف همزمان این دو مکمل با یکدیگر و یا مصرف هر کدام با شیر، لبنیات، چای و قهوه خودداری کنیم.
مردم استان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه مصرف دارو میتوانند با شمارههای ۱۴۹۰ و ۳۲۳۳۱۰۱۷، مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم تماس بگیرند.
انتهای پیام/ن