افزایش ۳ برابری نقدینگی طی ۵ سال اخیر موجب سرازیر شدن سیل عظیم سرمایه های ریالی به جامعه شده است.

افزایش ۳ برابری نقدینگی طی ۵ سال اخیر موجب سرازیر شدن سیل عظیم سرمایه های ریالی به جامعه شده است که به نظر می رسد بانک ها در پی افزایش سود سپرده های خود برای جذب این میزان نقدینگی از بستر جامعه هستند اما این روش از بدترین متدهای کنترل سرمایه های پولی به شمار می رود.

منشا هجوم سیل نقدینگی از بی اعتمادی جامعه/افزایش سود بانکی زخم کهنه اقتصاد را تازه می‌کندبه گزارش خبرنگار  بورس،بانک و بیمه باشگاه خبرنگاران جوان، سد نقدینگی سرریز شده است و جامعه به واهمه این سیل به هر سمتی که می‌تواند پناه می‌برد، گاهی بازار سکه، گاهی خودرو و گاهی نیز ارز. مدیران و مسئولان کشوری نیز برای مهار این معزل، راهکار‌های فراوانی را بیان و یا امتحان می‌کنند، اما عجیب است که زمزمه‌هایی از افزایش نرخ سود بانکی به گوش می رسد.حواشی ها، تکذیب و شانه خالی کردن مسئولان مربوط نیز گرداب گیج کننده‌ای را برای بانک‌ها و سرمایه گذاران ایجاد کرده است.

بانک مرکزی و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی می بایست درصدد بررسی عواملی که به افزایش این نقدینگی دامن زده است پرداخته و نتایج آن را به عموم جامعه ابلاغ کنند تا با اطلاعات کافی در برابر این حجم عظیم نقدینگی توانایی اتخاذ تصمیمات صحیح تری را داشته باشند. در این بین بانک مرکزی نیز باید پاسخ این سوال را بدهد که آیا برنامه‌ای برای افزایش نرخ سود‌های بانکی دارد؟!

با توجه به این موارد مطرح شده ولی اله سیف، رئیس کل بانک مرکزی واکنش مقطعی نشان داده و می‌گوید: تصمیم و برنامه‌ای در رابطه با افزایش نرخ سود بانکی نداریم و نظام بانکی بر اساس نرخ‌های مصوب شورای پول و اعتبار عمل می‌کند، ولی برخی از بانک‌ها نرخ‌های دیگری را به کار گرفتند که بانک مرکزی با آن‌ها برخورد‌های مناسب را در جهت ایجاد تعادل در دست انجام دارد.

افزایش سود‌های بانکی  یک آفت جبران ناپذیر برای صنعت و تولیدات کشور است به طوری که زخم  تجربه های گذشته آن  هنوز بر بدنه تولیدات دیده می شود.

افزایش سود بانکی خراشی عمیق بر بدنه تولیدات داخلی

کارشناسان مسائل اقتصادی معتقدند؛ افزایش سود بانکی که به عنوان یک روش کاهش نقدینگی تصور می‌شد؛روشی منسوخ و کاملا اشتباه  است که باعث می‌شود عموم جامعه از سرمایه گذاری در بخش تولیدات ملی دست برداشته و به علت سود‌های کلان بانکی، سرمایه‌های خود را به بانک‌ها واریز کنند.

حال در مواجهه با این موضوع که برخی نهاد‌ها از مطرح شدن آن در برنامه‌های آتی بانک مرکزی خبر می‌دهند تولیدات کشور مجددا در معرض ظلم قرار خواهند گرفت.

معصومه آقاپور علیشاهی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  در این باره می‌گوید: افزایش نقدینگی در جامعه بر اثر عوامل مختلفی به وجود می آید که البته راه کار‌های مناسبی هم برای مقابله با آن وجود دارد.

وی افزود: دست بردن به افزایش سود بانکی عملا بار تخریبی بیشتری را نسبت به  کاهش نقدینگی بر کشور وارد می‌کند،به طوری که آثار این عمل  در سال‌های گذشته  بدنه اقتصاد کشور  را تحت الشعاع قرار داده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در تشریح عواملی که بر افزایش نقدینگی در کشور موثر بوده اند، تصریح کرد: عوامل متعددی بر این امر دلالت دارد که از نظر من اولویت آن‌ها کسری بودجه،بدهی دوره‌های قبل دولت‌ها و  سوء مدیریت است.

وی اضافه کرد: نمی‌توانیم وجود حجم عظیم اسکناس در دست جامعه را تنها بر گردن بانک‌ها و جامعه بیاندازیم،در این بین مواردی نظیر سو مدیریت‌ها نیز از عوامل تاثیرگذار به شمار می‌آید. مشکلاتی که در سال گذشته در امور بانکی به وجود آمد موجب شد تا اعتماد جامعه از بانک‌ها سلب  و آن‌ها به خروج سرمایه خود اقدام کنند.

بی اعتماد اجتماعی وابسته به سوء مدیریت های بانکی

علیشاهی اضافه کرد: علت‌های اجتماعی این امر نیز به همین سوء مدیریت‌ها و اجرای برنامه‌هایی که اساس تدوین آن‌ها هیجانات و التهابات یک برهه بوده است بر می‌گردد.

وی ضمن انتقاد به ضعف امنیت در فضای کسب و کار، تصریح کرد: وجود بروکراسی اداری و ترس صنعتگران از تشکیل یک واحد تولیدی موجب خروش سرمایه ملی به سمت فعالیت‌هایی غیر از تولید داخلی می شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: عدم ثبات اقتصادی در کشور، واهمه تولیدکنندگان برای جذب سرمایه و همچنین ورود برخی سودجویان در این موضوع، نقدینگی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

وی با هشدار به خطرناک بودن این امر در اقتصاد کشور تصریح کرد: در نتیجه این اتفاقات، نقدینگی مانند سیلی به جامعه سرریز می‌شود و شیب این سیل به هر سمتی که متمایل شود ویرانگر خواهد بود، مانند سکه، ارز و خودرو و چه بسا مسکن که در این سیل گرفتار شده است.

علیشاهی در پایان با بیان اینکه اصلی‌ترین نهاد جهت تصمیم گیری‌های اساسی در مواجهه با این اتفاقات، بانک مرکزی است، ابراز کرد: باید هشدار در این زمینه داد که افزایش سود‌های بانکی نه تنها هیچ کمکی به اقتصاد کشور نمی‌کند بلکه موجب بروز مشکلاتی شدید‌تر و پیچیدگی‌های جبران ناپذیرتری خواهد شد. همان طور که مضرات افزایش سود در پایان سال ۹۶ را هم اکنون مشاهده می‌کنیم.


۳ برابر شدن نقدینگی طی ۵ سال!

لازم به ذکر است که حجم نقدینگی از ۴۶۰ هزار میلیارد تومان به حدود سه برابر در مدت ۵ سال رسیده که البته این میزان از نقدینگی بین تمام اقشار جامعه به طور مساوی تقسیم نشده است. در صورت مدیریت نکردن این نقدینگی بعد از برهم ریختگی بازار‌های سکه، ارز، خودرو و مسکن، قطعا به سمت کالا‌های فیزیکی سبک‌تر مثل لوازم خانگی هم حرکت خواهد کرد.

به نظر می‌رسد در این بین به برنامه‌ای بلند مدت برای مهار ورود سیل آسای نقدینگی به بازار‌های یک جامعهیعنی اصلاح نظام بانکی کشور نیازمندیم . البته این موضوع در سال‌های گذشته با بحث‌های مختلفی پیگیری شد اما در نهایت به حاشیه رانده شد. عدم اصلاح بازار پول یا نظام بانکی سال‌هاست که مورد بحث قرار می‌گیرد، اما حتی مجلس هم از پیگیری آن دلسرد شده است. اصولا عدم برنامه‌ریزی در حوزه اقتصادی است که این گونه چالش‌ها را به دنبال دارد.

حیدر مستخدمین حسینی، معاون رئیس کل اسبق بانک مرکزی در این باره می‌گوید: وقتی حرف تازه‌ای در بودجه برای مردم و جامعه وجود ندارد و سیستم اقتصادی کشور از یک بودجه کاملا سنتی که مطابق با نیاز‌های روز جامعه نیست تبعیت می‌کند ، شاهد بی اعتمادی مردم برای سرمایه گذاری در بخش‌های تولیدی خواهیم بود.

وی افزود: نظام بانکی برای فعالیت‌های جدید چه قدمی برداشته است؟ بخشنامه‌ای در اینباره وجود دارد؟ در نتیجه بانک‌ها هم با سیاق سابق خود تسهیلات می‌دهند. این‌ها مواردی است که نتوانسته افزایش نقدینگی را کنترل کند و طبیعی است که نقدینگی سرگردان در جامعه به سمت خرید سکه، ارز‌های مختلف، ساختمان و خودرو سرازیر شود تا حفظ قدرت خرید صورت بگیرد.

معاون رئیس اسبق بانک مرکزی در پایان گفت: این نکته‌ای است که اگر دولت با آن مقابله نکند می‌تواند به سایر بازار‌ها از جمله کالا‌های ارزان هم سرایت و موجب التهاب در این بازار‌ها نیز شود.

 گفتنی است ؛ شانه خالی کردن دولت و بانک مرکزی از این اتفاق کاملا مردود تلقی می‌شود، زیرا بانک‌ها براساس دستور رسمی بانک مرکزی و وزارت و اقتصاد و دارایی به پرداخت‌ها و دریافت‌ها اقدام می کنند بنابراین بروز هر تخلفی از نظارت ضعیف بازرسان مربوط نشأت می گیرد. در نتیجه اتفاقات به وجود آمده در بانک ها اعم از اختلاس، اختلاف حساب‌های شبهه ناک و ورشکستگی موسسات مالی همه و همه ماه حصل بی‌تدبیری و مدیریت ضعیف تیم اقتصادی دولت است.

گزارش از نرگس معززی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۳۰ ۲۶ مرداد ۱۳۹۷
خدایا کمکمون کن
Iran (Islamic Republic of)
آران
۰۷:۴۹ ۲۴ تير ۱۳۹۷
افزایش سود سپرده های روز شمار می تواند در جمع آوری سریع نقدینگی سرگردان مفید باشد و هر وقت هم نیاز به وجود نقدینگی در بازار باشد سریعا مردم با ورود پول خود به بازار می توانند نقدینگی را بالا ببرند. اما سپرده های بلند مدت یک محدودیت و وقفه را در تعدیل نقدینگی در بازار ایجاد می کنند. پس باید سعی شود سود سپرده های کوتاه مدت و روزشمار افزایش یابد.
United States of America
محمد جواد
۲۳:۲۱ ۲۳ تير ۱۳۹۷
پدرم چندین سال پیش چندین بسته صد تومانی ذخیره کرده بود که بتونه با پس اندازش بعد ها خونه بخره و هر سال هی ارزش پول اومد پایین
وقتی فوت کرد درب گاوصندوقش رو باز کردیم و یه عالمه صد تومانی دیدیم که همشون رو جمع بزنی کفن هم نمیشه باهاش خرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۷ ۱۹ تير ۱۳۹۷
متاسفانه افزایش قیمت ها با درامدها همخوانی ندارد و قدرت خرید مردم خیلی پاییین آمده نقدینگی دیده نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۰ ۱۸ تير ۱۳۹۷
بنظرم سود بانکی باید افزایش پیدا کنه تا نقدینگی کم بشه
Iran (Islamic Republic of)
تنها
۲۱:۰۵ ۱۸ تير ۱۳۹۷
خدا بداد ما برسه
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۰:۳۶ ۱۸ تير ۱۳۹۷
همه چی گرون شده بااین حقوق کارگری نمیشه زندگی کرد بازار که خوابیده یارانه هم که چندین سال ۴۵۵۰۰ تومان بخور نمیر یعنی همین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۳ ۱۸ تير ۱۳۹۷
وای خدا چرا انقدر زیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۷ ۱۸ تير ۱۳۹۷
نقدینگی از کجا اومده تو دست مردم کارگر و کارمند و...مگه دولت چنسال هست افزایشهای انچنانی داشته یا تورن نبوده اندک نقدینگی فرض محال اگه در دست عامه ملت باشه بدلیل اینکه کسی نمیتونه با پولش کاری انجام بده کمه کمه نه خونه بخره نه ماشین نه دست به کاری بزنه سعی کرده کمکم پس انداز کنه تا بلکه بتونه کاری انجام بده ولی هر روز بدبخت تر شده منم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۲ ۱۸ تير ۱۳۹۷
کدوم نقدینگی علتی برای بالا رفتن قیمتها اگه نقدینگی باشه اکثر ا پولشون تو بانک. هست ک این مقدینگی دست کسانی است که به سود بانک نیاز نداشته و هرروز کشور را بهم ریهته و مجدد بذ ثروت خود می افزتیند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۴ ۱۸ تير ۱۳۹۷
کالای ایرانی با کیفیت عالی داشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۲ ۱۸ تير ۱۳۹۷
یکسال پیش مسولیین گفتن که اگر سود بانکی بیاد پایین اشتغال زایی میشه پس چرا برعکس شد وضعیت اشتغال بدتر شده ومسکن واجاره مسکن بالا رفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۰ ۱۸ تير ۱۳۹۷
سود بانکی باید بره بالا تا صاحبخانه رهن واجاره رو کاهش بدن سود بانکی رابطه مستقیم با مقدار رهن واجاره مسکن داره
United States of America
sasan
۱۴:۴۹ ۱۸ تير ۱۳۹۷
همسایه ی ما یه پیر زن 60 سالست که یه دختر معلول هم داره،5 میلیون تو بانک داره که از سود بخور نمیرش داره زندگی میکنه تا روزی برسه که خدا جونش رو بگیره و روزی صد بار ارزوی مرگ میکنه،حالا شما بیاید این سود هم کم کنید،سود بانک ها رو قبلا کم کردید چی شد
United States of America
sasan
۱۴:۴۹ ۱۸ تير ۱۳۹۷
همسایه ی ما یه پیر زن 60 سالست که یه دختر معلول هم داره،5 میلیون تو بانک داره که از سود بخور نمیرش داره زندگی میکنه تا روزی برسه که خدا جونش رو بگیره و روزی صد بار ارزوی مرگ میکنه،حالا شما بیاید این سود هم کم کنید،سود بانک ها رو قبلا کم کردید چی شد
Germany
ناشناس
۱۳:۳۹ ۱۸ تير ۱۳۹۷
دو تن سکه چیشد؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۱۸ تير ۱۳۹۷
برای انجام هر کاری باید به زیر ساختها توجه خاص داشت از ابتدا کم کردن سود بانکی
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۳:۳۷ ۱۸ تير ۱۳۹۷
دیگه نمی شه تحمل کرد وناامید شدم از زندگی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۱۸ تير ۱۳۹۷
برای انجام هر کاری باید به زیر ساختها توجه خاص داشت از ابتدا کم کردن سود بانکی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۱۸ تير ۱۳۹۷
خدایا کمکمون کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۱۸ تير ۱۳۹۷
مقصر اصلی گرانی ها مردم هستند . اگر مردم یاد بگیرند که وقتی چیزی گران میشود نخرند ، مشکلات گرانی حل میشود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۱۸ تير ۱۳۹۷
به داد مردم برسید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۱۸ تير ۱۳۹۷
اشتغال برای جوانان محیا کنید
United States of America
داود
۱۱:۵۰ ۱۸ تير ۱۳۹۷
فقط ما طبقه محروم خيالمان راحت است چون نه پول داريم نه زندگى
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۱:۳۴ ۱۸ تير ۱۳۹۷
جلوی فساد اقتصادی باید هرچه زودتر گرفته شود
Iran (Islamic Republic of)
آقآی مهدی
۱۱:۳۳ ۱۸ تير ۱۳۹۷
با گرون شدن اجناس وکالا کاکلا مخالفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۹ ۱۸ تير ۱۳۹۷
ما بدبخت بیچاره ها که چند میلیون داریم توی بانک ها که با سودش بتونیم با این حقوق های اندک و بخور و نمیر تا سر برج بگذرونیم.
این چیزهایی که می گید برای ما قشر بیچاره و ضعیف صدق نمی کنه
ما پول برای گردش و تفریح هم نداریم چه برسه برای خرید سکه و ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۷ ۱۸ تير ۱۳۹۷
ما بدبخت بیچاره ها که چند میلیون داریم توی بانک ها که با سودش بتونیم با این حقوق های اندک و بخور و نمیر تا سر برج بگذرونیم.
این چیزهایی که می گید برای ما قشر بیچاره و ضعیف صدق نمی کنه
ما پول برای گردش و تفریح هم نداریم چه برسه که بخواهیم سکه بگیریم و ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۹ ۱۸ تير ۱۳۹۷
چی بگم واقعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۱۸ تير ۱۳۹۷
چون حقوق کارمندان دولت ۲۰ درصد افزایش یافت
France
سيدعالي
۱۰:۴۱ ۱۸ تير ۱۳۹۷
با سلام
به نظر من اگه سود بانكي رو كم نميكردن اوضاع اينطور نميشد
مردم پولهاشون تو بانك بود و از همون پولها ميشد به واحدهاي توليدي وام داد و حمايتشون كرد ...
France
سيدعالي
۱۰:۴۱ ۱۸ تير ۱۳۹۷
با سلام
به نظر من اگه سود بانكي رو كم نميكردن اوضاع اينطور نميشد
مردم پولهاشون تو بانك بود و از همون پولها ميشد به واحدهاي توليدي وام داد و حمايتشون كرد ..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۵ ۱۸ تير ۱۳۹۷
از دور خارج کردن چک پول ها برای کاهش نقدینگی و استفاده از کارت بانکی برای خرید بالای مبلغ ده هزلر تومن برای همه اجباری باشد و حداکتر مبلغ ذریافتی روزانه هم ده هطاز تومن باشد بعد خیلی راحت خروجی و ورودی پولها برای پیگیری دریافت مالیات
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۰:۳۴ ۱۸ تير ۱۳۹۷
مواتع تولید در وامهای روستایی و عشایری چیست و چند درصد از این وامهارا قشر متوسط جامعه به پایین گرفته است...من حاظرم در رابطه با این موضوع مصاحبه کنم...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۲ ۱۸ تير ۱۳۹۷
متاسفم.
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۰:۰۸ ۱۸ تير ۱۳۹۷
مشکل بیکاری حل بشه
Iran (Islamic Republic of)
مردم
۱۰:۰۸ ۱۸ تير ۱۳۹۷
خدایا به فریادمون برس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۰ ۱۸ تير ۱۳۹۷
کاهش قیمت کالاها .
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۰۹:۵۷ ۱۸ تير ۱۳۹۷
راه درست کاهش نقدینگی جامعه فقط و فقط بورس است. در بورس نقدینگی جامعه در خدمت تولید و خدمات قرار می گیرد. تمام سهام کارخانجات باید از قید و بند ارگانهای دولتی خارج شود و سهام ان به مردم کوچه و خیابان فروخته شود برای جلوگیری از رانت می شود سقف خرید برای هریک از سهامها بر اساس شماره ملی قرار داد.
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۰۹:۵۶ ۱۸ تير ۱۳۹۷
راه درست کاهش نقدینگی جامعه فقط و فقط بورس است. در بورس نقدینگی جامعه در خدمت تولید و خدمات قرار می گیرد. تمام سهام کارخانجات باید از قید و بند ارگانهای دولتی خارج شود و سهام ان به مردم کوچه و خیابان فروخته شود برای جلوگیری از رانت می شود سقف خرید برای هریک از سهامها بر اساس شماره ملی قرار داد.
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۰۹:۵۶ ۱۸ تير ۱۳۹۷
راه درست کاهش نقدینگی جامعه فقط و فقط بورس است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۶ ۱۸ تير ۱۳۹۷
جای تاسف است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۶ ۱۸ تير ۱۳۹۷
همه که میلیاردر نیستند ، پدر من با ۷۰ سال سن و بازنشسته تامین اجتماعی با حقوق ماهیانه ۹۰۰ هزار تومان یک ارثیه که به ایشان رسید فقط ۴۰ میلیون تومانه که با سود این پول داره فقط زندگی میگذرونه با سه فرزند مجرد و ایشان نه میتونه کارخانه بزنه نه حتی مغازه میشه زد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۴ ۱۸ تير ۱۳۹۷
سلام
آلان کی پول نقد داره من فرهنگی یا بابای کارمند که پول خرید یه اسپلیت ندارم مجبورم قسطی بخرم یا اینکه پول یه سفر مشهد الرضا ندارم اگر پولی هم باشه دست عده ای محدود هست که صد تا صدتا سکه میخرند.
خدا شاهده دریافتی ام 1600 هست.
نهایت دریافتی یه فرهنگی یه سکه طلا نمیشه حکم خیلی ها یه سکه هم نمیشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۴ ۱۸ تير ۱۳۹۷
من زن میخوام اما سکه گرونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۱۸ تير ۱۳۹۷
داداش منم میخوام
France
ناشناس
۰۷:۴۹ ۱۸ تير ۱۳۹۷
بانک سالی 15 درصد سود میده نهایت
United States of America
حسین
۰۷:۱۵ ۱۸ تير ۱۳۹۷
مسلما اگر سود بانکی را بیشتر کنن بانک ها بهتر وام میدهن و این باعث چرخش بازار شده و تولید ملی را بیشتر رونق میدهد وقتی سود بانکی کاهش پیدا کن و بانک ها از نظر اقتصادی و گردش پولی کم شود دیگر وام برای اشغال کمتر شده و این منجر به ضربه به اقتصاد کشور است
United States of America
ناشناس
۰۶:۵۳ ۱۸ تير ۱۳۹۷
بابا قشر متوسط و ضعیف جامعه اصلا پول ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۱ ۱۸ تير ۱۳۹۷
اجازه بدیم اقتصاد نفس بکشه !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۹ ۱۸ تير ۱۳۹۷
سود بانکی در خدمت تولید نیست در صورتیکه اگر به سرمایه تشکیل واحدهای صنعتی موجود مراجعه شود می بینیم که تمام سرمایه گذاری توسط بانکها و از ناحیه سپرده ها بوده است !!؟؟
سود بانکی نیاز به مدیریت دارد چرا وقتی نمی توانیم مسئله را حل کنیم صورت مسئله را پاک می کنیم !!؟؟
در غیر اینصورت جمع کثیری از افراد با سرمایه های خرد وارد بازار شده و وضع کنونی را بوجود می آورند ! (نرخ سود بانکی 25 تا 30 درصد معقول است ) .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۲ ۱۸ تير ۱۳۹۷
ای داد وبیداد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۸ ۱۸ تير ۱۳۹۷
از شما خبرنگاران خواهشمندم راجب مشکلات ما مردم هم یه گزارش تهیه کنید
United States of America
باقری
۰۳:۱۱ ۱۸ تير ۱۳۹۷
تورم ۴۰ تا ۰ درصد تک رقمیش کردن. یک جنس هزارتمنی فردادوهزارتمانی است. یک پیر زن که ۲۰ ملیون دارد تا روز مرگش باتورم مرگش امروزفرداست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۹ ۱۸ تير ۱۳۹۷
چرا به فکر ملت نیستید
آخرین اخبار