به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ محمدرضا ذاکری معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: شواهد بسیاری وجود دارد که حتی مشکلات قلبی و عروقی افراد در بزرگسالی، نتیجه رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان در کودکی است.
وی افزود: تلاش همه باید به سمت انتقال آگاهی و آموزش در خصوص اهمیت بهداشت دهان و دندان در کنار انجام اقدامات پیشگیرانه معطوف باشد.
مدیرگروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی علوم پزشکی شیراز نیز با اشاره به بار مالی سنگین خدمات ترمیمی این حوزه در ایران همچون دیگر کشورهای دنیا، گفت: پیشگیری در کنار فرهنگسازی، بهترین راهکار کاهش این هزینه هاست.
شاهرخ قیصری او هدف از آغاز طرح تحول بهداشت دهان و دندان در کشور را کاهش نیاز مردم به خدمات تخصصی با انجام اقدامات پیشگیرانه عنوان کرد که طرح «پایه ششم عاری از پوسیدگی دندان»، نمونه بارزی از این اقدامات است.
کارشناس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه به علتهای توجه وزارت بهداشت، به موضوع سلامت دهان و دندان گروه سنی ۶ تا ۱۴ سال، اشاره و اضافه کرد: به دلیل شیوع زیاد پوسیدگی دندانی در این گروه، رویش دندانهای دایمی در این دوره، تکامل فک و صورت در این سنین و شکل گیری بسیاری از عادات و رفتارهای بهداشتی در این دوره، وزارت بهداشت این گروه را هدف ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان تعریف کرده است.
فاطمه گزین افزود: با انجام استراتژایهای پیشگیرانه در طرح تحول سلامت دهان و دندان، شاخص میانگین تعداد دندانهای شیری پوسیده شده، کشیده شده و ترمیم شده در استان فارس کمتر از میانگین کشوری است.
مدیرگروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه نیز هدف از اجرای این طرح را عاری بودن ۱۰۰ درصد دانش آموزان پایه ششم ابتدایی از پوسیدگی دندان، پیش از ورود به پایه هفتم بیان کرد.
معصومه صفاری گفت: با توجه به تخریب کم بافت دندان در پوسیدگی ها، نتایج ترمیم بهتر و هزینهها نیز بسیار کمتر است.
انتهای پیام/ر