به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پس از حدود شش هفته غیبت بیسابقه محمد بن سلمان در رسانهها و جلسههای رسمی داخلی و بین المللی، ولیعهد عربستان مجموعهای از دیدارها با اشخاص مختلف را در دستور کار قرار داد و بالاخره با حضور در دیدار افتتاحیه جام جهانی، شایعات مربوط به کشته یا زخمی بودن خود را انکار کرد.
علیرغم حضور بن سلمان در برابر دوربینها و دیدارهای رسمی سیاسی و ورزشی، هنوز این پرسش به قوت خود باقی است که چرا سیاستگذار واقعی آل سعود به صورت ناگهانی از رسانهها و دوربینها فاصله گرفت؟
منابع آگاه و سرویسهای امنیتی در این مورد اتفاق نظر دارند که بن سلمان در دوره مذکور در کشتی گرانقیمت نیم میلیارد دلاری خود (تقریبا سی و پنج هزار میلیارد ریال) خود اقامت داشت تا بتواند فارغ از کاخ رسمی، عرفهای دیپلماتیک و تشریفات خاص و عرفی زمان بتواند با مقامات خارجی و معتمدین داخلی خود دیدار و برای استراتژیهای خود پروژه و نقشه راه طراحی کند.
در همین راستا، «مجتهد» افشاگر بزرگ دربار آل سعود در این مورد نوشت: «بن سلمان از ابتدای دوره اختفای خود در این کشتی گرانقیمت بر روی آبهای سرزمینی دریای سرخ حضور داشت و البته گهگاه در بازههای زمانی نامنظم در یکی از قصرهای ساحلی حضور مییافت.
بیشتر بخوانید:بن سلمان چگونه عربستان را به لبه پرتگاه کشانده است؟
مجتهد نیز در افشاگریهای خود به دیدارهای حساس بن سلمان بر روی کشتی اشاره کرده است: «او با مسئولین [رژیم جعلی]اسرائیل بر روی کشتی دیدار کرد. دستورات مهم وی در زمینه بازداشت فعالین مدنی عربستان سعودی و تکذیب رئیس جمهور فرانسه نیز در همین دوره و از روی کشتی صادر شد.»
برخی کارشناسان تخصصی حوزه حجاز مانند «حزام الحزام» و «ترکی الشلهوب» در این مورد اعتقاد دارند که بن سلمان در پی حمله مسلحانه به قصر پادشاهی در منطقه الخزامی در ریاض، ترجیح داد برای مدتی از پایتخت خارج شود تا زمینه برای دور جدید فعالیت افراد متمایل به کودتا فراهم گردد.
به عقیده ترکی الشهلوب، «بن سلمان تعمدا خواست مخالفین خود را به این ذهنیت اشتباه بیندازد که مجروح یا کشته شده و بستر برای کودتا علیه وی فراهم است. اما در واقع او از ریاض خارج شده و با دقت فعالیت رقبا و منتقدان خود را زیر ذره بین قرار داده تا به روابط احتمالی میان آنان و عوامل حمله به قصر الخزامی پی ببرد.
کاخ بن سلمان در ریاض
دومین علتی که برای غیبت بن سلمان ذکر شده است، دیدارهای فشرده وی با مقامات رژیم اشغالگر قدس است.
بن سلمان برای استقرار در پستهای ولیعهدی و در ادامه پادشاهی آل سعود نیازمند جلب نظر واشنگتن بود. دستگاههای سیاستگذار و تصمیمساز قدیمی آمریکا مانند سازمان جاسوسی و وزارت خارجه با توجه به روابط دیرینه خود با بن نایف، او را بر شاهزاده جوان و کمسابقهای مانند بن سلمان ترجیح میدادند و در مقابل بن سلمان برای جلب حمایت واشنگتن تعهد داد که از پروژه بزرگ نتانیاهو برای اشغال کامل شهر بیت المقدس و سازش سراسری با اعراب حمایت کند.
انیس فوزی قاسم، رئیس کنگره ملی خلق فلسطین در این مورد میگوید: «هزینه و فاکتوری که بن سلمان در ازای جلب حمایت واشنگتن برای پادشاهی میپردازد، پیش بردن پروژه بزرگ نتانیاهو موسوم به معامله قرن است. سوگمندانه باید گفت: ملت فلسطین و حتی امت اسلام به برگههای امتیاز بن سلمان برای قدرتطلبی در حوزه سیاست تبدیل شدهاند.
بن سلمان تحت تدابیر شدید امنیتی نیروهای خارجی است
به نظر میرسد در این مقطع بن سلمان میخواست با مقاماتی دیدار کند که باید از چشم رسانهها دور میماند. به همین جهت با ترک ریاض و اقامت در کشتیهای دور از ساحل، مکان امنی برای دیدارهای خود فراهم کرده بود.
در همین رابطه منابع خبری، از انتقال ملک سلمان از ریاض به جده خبر دادند.
کارشناسان بر این باورند که «بن سلمان» در داخل عربستان دو دسته دشمن دارد: دسته اول شامل شاهزادههایی است که از سمت بن نایف مدیریت میشوند و ولیعهدی بن سلمان را خلاف مشی آل سعود دانسته و به نوعی حق خود را تضییع شده میدانند و دسته دوم مفتیهای وهابی هستند که به اصلاحات بن سلمان معترضند و اعتقاد دارند این اصلاحات به نفع حکومت وهابی عربستان نیست.
در ادامه این گزارش، کشتی گرانقیمت بن سلمان را معرفی میکنیم.
** گرانقیمتترین کشتی جهان
روزنامه نیویورک تایمز دو سال قبل در گزارشی اعلام کرد بن سلمان در دورهای که جانشین ولیعهد آل سعود بود یک کشتی گرانقیمت به مبلغ ۵۵۰ میلیون دلار از یک میلیاردر روس خریداری کرده است. این کشتی که «سیرین» نام دارد، گرانقیمتترین کشتی جهان است که برای ساخت آن «یوری شفلر» بیش از سیصد میلیون دلار به کمپانی سازنده پرداخت کرده بود.
تصاویری از کشتی بن سلمان
کشتی سیرین با بیش از ۱۴۴ متر طول و ۲۰ متر عرض، دارای چند استخر دریایی است و مجموعا دوازده اتاق پادشاهی و اشرافی در آن قرار دارد. علاوه بر آن دو ناوگاه برای نشستن و برخاستن هلیکوپتر پیش بینی شده است تا سرنشینان کشتی به راحتی بتوانند در مواقع خاص پذیرای میهمانانی از نقاط مختلف باشند یا خودشان با سرعت بیشتری به مکانهای دیگر بروند.
یوری شیفلر، مالک قبلی کشتی گرانقیمت بن سلمان از دوستان نزدیک ولادیمیر پوتین است
علیرغم جذابیتهای ظاهری این کشتی، به نظر میرسد هدف واقعی بن سلمان از خرید این کشتی گرانقیمت، ایجاد یک کانال ارتباطی قدرتمند با «یوری شفلر» مالک قبلی کشتی بوده است.
تصویری از کشتی میلیاردی بن سلمان
یوری شفلر، میلیاردر بزرگ روسی، مالک و مدیرعامل شرکت Soyuzplodimport از بزرگترین قطبهای تولید نوشیدنیهای الکلی در سرتاسر جهان است. شفلر روابط شخصی و بسیار نزدیکی با ولادیمیر پوتین دارد و به نظر میرسد بن سلمان از طریق شفلر امیدوار بود یک لابی مطمئن و مؤثر برای خود نزد رئیس جمهور روسیه ایجاد کند.
منبع:مشرق
انتهای پیام/
دیرو زود داره سوخت وسوز نداره
دیرو زود داره سوخت وسوز نداره
انشاالله روزی برسه ،، که این قوم نخبیث ،،، سرنوشتشون مثله صدام و قزافی بشه
مرگ بر آل سعود