بلدی رییس ستاد ساماندهی اسکان موقت شهر سرپل ذهاب در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه گفت: از ابتدای امسال ستاد ساماندهی اسکان موقت را تشکیل دادیم که از اسکان موقت به سمت اسکان دائم گذر کنیم.
وی گفت: در بررسی های انجام شده با دو گروه روبه رو هستیم،گروه یک شامل کسانی است که واحدهای آنان تعمیری است که در تلاشیم تا این واحدها زودتر بازسازی و به چرخه بازگردند و گروه دوم نیز مستاجران هستند.
وی گفت:در شهر سر پل ذهاب حدود 50درصد افراد مستاجر هستند و طبق سرشماری سال 95 این افراد مشخص شدند که برای تسریع کار این دو گروه برنامه ریزی کردیم و با تایید مسئولان کشوری شیوه نامه ای نیز تنظیم کردیم.
بلدی بیان کرد: از 15 اردیبهشت کار عملیاتی گذر از اسکان موقت به اسکان دائم را شروع کردیم و در بررسی میدانی متوجه واحدهای تعمیری که با گرفتن تسهیلات نتوانستند کاری از پیش ببرند، شدیم.
وی افزود: برای نوع یک 12 میلیون تومان تسهیلات و دو میلیون وام بلاعوض و نوع دو 8 میلیون تسهیلات و 1.5 میلیون وام بلاعوض در نظر گرفته شده است که با توجه به گران شدن مصالح پیشنهاد دادیم وام تکمیلی با عنوان معیشت برای تسریع روند کار این افراد در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: 85درصد واحدهای تعمیری از این دو نوع هستند که موافقت شد به ازای هر واحد از مالکان 8 میلیون تسهیلات و 1.5 میلیون بلاعوض و برای منازل تعمیری 6 میلیون تومان تسهیلات و یک میلیون وام بلاعوض به عنوان وام تکمیلی معیشت پرداخت شود.
بلدی افزود: این وام در دو نوبت به افراد پرداخت می شود و ابتدا بخشی از وام به افراد پرداخت می شود که کار بازسازی توسط مالکان آغاز می شود و بعد باقی وام برای ادامه کار پرداخت می شود.
وی ادامه داد: به مستاجران نیز همین تسهیلات را پرداخت می کنیم و ملاک تایید مستاجران حضور آن ها در روزهای پس از زلزله در منازلی است که دچار خسارت شدند.
بلدی ادامه داد: برای پرداخت قسط دوم وام، مالکان باید منزل خود را تکمیل و ساکن دائم شوند و کانکس ها نیز باید ساماندهی و از میادین و پارک ها و منظر شهر جمع آوری شود.
رییس ستاد ساماندهی اسکان موقت شهر سرپل ذهاب اضافه کرد: البته مالکان می توانند کانکس ها را نزدیک منزل داشته باشند تا در صورت بروز پس لرزه و ترس کودکان از آن استفاده کنند.
انتهای پیام/ز