به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، شاپور رجایی اظهار داشت: با توجه به خشکسالیهای اخیر، کاهش بارندگیها، عدم تغذیه آبخوانها و برداشت بیرویه از سفرههای زیرزمینی شاهد افت سطح ایستابی دشتهای استان هستیم.
وی میزان افت سطح ایستابی در دشتهای استان را سالانه یک متر عنوان کرد و ادامه داد: این کاهش سطح ایستابی میزان آبدهی چاههای استان را با کاهش چشمگیری روبرو کرده است و درخواستهای متعددی برای کفشکنی چاهها وجود دارد.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر با بیان اینکه کفشکنی چاهها نیازمند دریافت مجوز است، خاطرنشان کرد: کفشکنیها باید با مجوز شرکت آب منطقهای بوشهر و توسط دستگاههای حفاری مجاز انجام شود.
وی با اشاره به وضعیت دشتهای استان بوشهر، بیان کرد: در استان بوشهر ۱۶ دشت داریم که اکنون ۱۲ دشت ممنوعه شده است و چهار دشت آن در وضعیت ممنوعه بحرانی هستند و چهار دشت دیگر نیز دشتهای شور و لب شور ساحلی هستند.
رجایی ادامه داد: در دشتهای ممنوعه استان، به منظور نجات دشتها و به تعادل برگرداندن آنها، حفر چاه ممنوع شده است و همچنین از انتقال آب به خارج از اراضی نیز ممنوع است.
وی افزود: برخی از بهرهبرداران از چاههای کشاورزی اقدام به انتقال آب به خارج از اراضی مربوط به پروانه بهرهبرداری میکنند که این کار غیرقانونی است و مالکان چاه مجاز به انتقال آب نیستند.
انتهای پیام/م