به گزارش حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور بهره وری از توان علمی پژوهشی اساتید برجسته دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و درمانی کشور و همچنین جهت دهی پژوهشها برای نیل به اهداف تعیین شده، اقدام به تعریف و حمایت از گروههای علمی تحقیقاتی "پیشران" کرده است.
همکاری نزدیک محققان برجسته کشور از حوزههای مختلف علمی برای رسیدن به یک هدف کاربردی مشخص دستاوردهای ملموس و ارزش افزوده بالایی برای کشور خواهد داشت و با توجه به ماهیت بین رشتهای بودن حوزه علوم شناختی، بسط و گسترش همکاریها میان اساتید، متخصصان و محققان در کشور ضروری است.
گروهی متشکل از اساتید مجرب در حوزه علوم اعصاب شناختی و حوزه لیزر و پلاسما است که فعالیتهای پژوهشی خود را در دانشگاه شهید بهشتی و مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز کرده است.
هدف ستاد از اجرای طرح ها، دستیابی به فن آوری و یا خدمات مشخص شناختی برای جامعه است و به همین دلیل یک طرح پژوهشی پس از تصویب، برای برخورداری از چتر حمایتی و نیل به اهداف تعیین شده همواره تحت نظارت و ارزیابی تیم ناظر و کارشناسان ستاد قرار دارد.
حسین عزیزی از کارشناسان ارشد ستاد با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای جدی ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی"خروجی محور بودن طرح ها" است، گفت: در شرایط کنونی تعامل حوزههای مختلف با یکدیگر ابزارسازی و ایجاد فن آوری در حوزههای علوم شناختی را ممکن کرده است و بهرهوری از ظرفیت و پتانسیلهای موجود درکشور در برنامههای ستاد قرار دارد.
عزیزی ادامه داد: به منظور رسیدن به اهداف طراحی و شکل گیری گروههای "پیشران"، نظارت و ارزیابی فعالیتهای آن توسط تیم ناظر که از خبرگان حوزههای تحقیقاتی این گروه است، انجام میشود.
به گفته وی، در این بازدید، کارشناسان بخش پژوهش ستاد با اطلاع از وضعیت فعلی طرح ها، به تسریع روند پیشرفت آن و رفع نیازمندیهای مجری در راستای انجام طرح کمک میکنند.
عزیزی همچنین ابراز کرد: محققان و مجریان طرحهای تحقیقاتی در دانشگاه شهید بهشتی در نشستی با اعضای تیم ناظر و کارشناسان ستاد گزارشی از روند پیشرفت طرحها را ارایه و درباره جزییات تخصصی دستاوردها با حضور تیم ناظر بر فعالیتهای این گروه، متشکل از خبرگانی از دانشگاهها و مراکز علمی برجسته کشور، به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.
علوم اعصاب شناختی به حوزه مطالعاتی که مغز و دیگر جنبههای سیستم عصبی را به پردازشهای شناختی و نهایتا رفتار ارتباط میدهد، اطلاق میشود.
این حوزه از مطالعات درکشور سابقه بالایی دارد و محققان بسیاری در دانشگاهها و مراکز علمی درحال فعالیت هستند. یکی از زمینههای مورد نیاز این بخش به منظور ارتقای سطح فعالیت محققان و حرکت در مسیر کاربردی کردن نتایج مطالعات، توسعه ابزارهای مورد نیاز است.
انتهای پیام/