به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مختار آخوندی مدیرکل دفتر امور صید و صیادی در سازمان شیلات ایران اظهار کرد: فصل صید میگو در استانهای بوشهر و خوزستان تقریبا در اوایل مرداد ماه هر سال آغاز و حدود ۴۵ روز ادامه می یابد. متاسفانه طی سال های اخیر دیده شده است که صیادان غیر مجاز قبل از آغاز رسمی فصل صید میگو، مبادرت به صید غیرمجاز میگو کرده و ذخایر میگو و سایر آبزیان را با فشار بهره برداری مواجه می کنند.
وی با بیان اینکه اتخاذ تصمیم دریابست(ممنوعیت صید همه گونه های آبزی) به عنوان یکی از اقدامات ارزشمند مدیریت صید با درخواست و حمایت جامعه صیادی و نمایندگان تشکل ها و تعاونی های صیادی انجام شده و در کمیته مدیریت صید با حضور نمایندگان مرکز تحقیقات شیلات، تشکل های صیادی، یگان حفاظت منابع آبزی به تصویب رسیده است، افزود: بر این اساس انجام هر گونه فعالیت صیادی از ۱۵ تیرماه در تمام صیدگاههای استان بوشهر و در صیدگاه بحرکان استان خوزستان که از صیدگاه های اصلی میگو در کشور محسوب می شوند، کاملا ممنوع است و دوره ممنوعیت نیز تا آغاز رسمی فصل صید میگو ادامه خواهد یافت و طی دوره زمانی مذکور ارگان های ذیربط از جمله یگان حفاظت منابع آبزی، دریابانی، نداجا و غیره همکاری لازم برای کنترل و حفاظت از دریا را به عهده خواهند داشت.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی تصریح کرد: در همه استان های شمالی و جنوبی کشور ممنوعیت فصلی صید برای برخی از گونه های آبزی آسیب پذیر اعمال می شود. معمولاً همه ساله صیادان زحمت کش میگوگیر قبل از شروع فصل صید میگو، اقدام به آماده سازی شناور از قبیل سمپاشی، تأمین ابزار و ادوات صید، تجهیزات حمل و نگهداری میگو می کنند و دریابست موجب آیش صیدگاه، فرصت بازسازی ذخائر، جلوگیری از صید غیر مجاز و ... می شود و از سیاست های اصولی یهره برداری پایدار و ماهیگیری مسئولانه است که می توان آن را اقدامی ارزشمند و قابل تحسین از سوی جامعه صیادی و مدیریت شیلات استان دانست.
وی در ادامه افزود: تمهیداتی فراهم شده تا نسبت به تأمین آبزیان مورد نیاز مردم و ایجاد تعادل در وضعیت بازار ماهی استان های ذیربط طی دوره زمانی مذکور اقدام شود.
این مقام مسئول اظهار داشت: با توجه به اجرای موفق دریابست یا ممنوعیت همزمان صید همه گونه در سال گذشته قبل از آغاز فصل صید میگو در استانهای خوزستان، بوشهر و هرمزگان، شاهد نتایج مثبت و دستاورهای ارزشمندی در کاهش صید غیر مجاز میگو قبل از فصل صید و همچنین ایجاد فرصتی برای احیاء و بازسازی ذخائر بودیم که منجر شد صید میگوی کشور در سه استان مذکور در سال ۹۶ نسبت به سال قبل ۶۱ درصد افزایش داشته باشد و همچنین از نظر سایز نیز، صیادان میگوی درشت تری صید کردند.
وی همچنین اظهار داشت: اجرای این طرح نه تنها از فعالیت و دریاروی شناورهای بی هویت و غیر مجاز جلوگیری می کند بلکه به تمامی صیادان مجاز میگو این فرصت را می دهد تا با آرامش خاطر نسبت به آماده سازی شناور و ادوات صید برای شروع فصل میگو اقدام کنند، با اجرای دریابست، شرایط بهتری برای رشد و احیای نسل آبزیان در زیستگاههای طبیعی فراهم خواهد شد.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی در پایان گفت: در راستای انجام هر چه بهتر و مناسب تر این موضوع ضمن مشارکت تشکل های صیادی و بهره برداران، هماهنگی لازم با مسئولان محلی استان، استانداری، فرمانداریها، دریابانی، مرزبانی، یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات، ناجا، مسئولان قضایی، اداره کل بنادرو دریانوردی و منطقه پخش فرآورده های نفتی و سایر ارگان های ذیربط استان صورت گرفته است تا ضمن اجرای این مهم، گامی موثر در تحقق سیاست های مدیریت صید شیلات در جهت حفظ ذخایر آبزیان استان بوشهر و سایر استان های ساحلی برداشته شود.
انتهای پیام/