به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران صبح شنبه با حضور در برنامه زنده رادیویی ذره بین، در ابتدا به سوالاتی از جمله برنامه مدیریت شهری برای کاهش طبقاتی مناطق تهران، آخرین وضعیت بافت فرسوده و پیگیری های انجام شده در خصوص بازدیدهای مناطق پاسخ داد. وی در ادامه با پاسخ به سوالات زنده شهروندان، مطالبه گری را از جمله موارد با اهمیت در این حوزه دانست.
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران در ابتدای این مصاحبه عنوان کرد: یکی از مشکلات تاریخی تهران و کلان شهرها، فاصله طبقاتی مناطق شهری است؛ در این رابطه انتظار می رود پس از۴۰ سال از گذشت انقلاب شکوهمند اسلامی، این فاصله طبقاتی میان مناطق مختلف شهری کاهش پیدا کند؛ اما این روزها همچنان فاصله بین شمال و جنوب تهران وجود دارد.
وی افزود: امروزه شاهد آن هستیم که بسیاری از مراکز تفریحی و پروژه های عمرانی در مناطق شمالی انجام شده است و مناطق جنوبی کمتر توسعه پیدا کرده اند.
فراهانی با ذکر مثال در این رابطه ادامه داد: به عنوان مثال در سال ۹۵ بودجه منطقه یک چند برابر منطقه ۱۹ بوده این در حالی است که جمعیت منطقه ۱۹ چهار برابر بیشتر از منطقه یک است.
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران در خصوص علت شکاف طبقاتی میان مناطق مختلف بیان کرد: در گذشته مناطقی که جذب درآمد بیشتری داشتند؛ برای تشویق بخشی از درآمدهای منطقه به آنها اختصاص پیدا می کرد؛ اما رویکرد اصلی ما در دوره پنجم تغییر پیدا کرده است و بنا است در دوره چهار ساله شورای شهر پنجم، عدم عدالت در بودجه بر هم بخورد.
وی افزود: امسال بودجه مناطق شمالی نسبت به سال گذشته کاهش و بودجه مناطق 14، 15، 16، 17،18، 19 افزایش یافته است از این رو امید داریم که در پایان چهارسال بودجه مناطق مختلف برابر می شود.
فراهانی گفت: نوع نگاه مدیران بلندپایه، نقش عمده ای در فعالیت ها دارد و باید مشکلات مردم را بشنویم و برای رفع آنان تلاش کنیم.
این عضو شورای شهر تهران در رابطه با آخرین وضعیت بافت فرسوده گفت: بافت فرسوده مسئله ای جدی است و امروزه در تهران ۱۵ درصد جمعیت در بافت فرسوده ساکن هستند که در صورت بروز زلزله نابود می شود و فاجعه قرن اتفاق خواهد افتاد.
وی افزود: مدتی است که تهران منتظر زلزله است و همه برای بهبود شرایط باید دست در دست هم بدهیم. در این رابطه ریاست جمهور، مهندس ترکان را مسئول ستاد بازآفرینی کرده است.
فراهانی تصریح کرد: شهرداری تهران در دوره قبل کارهایی در حوزه نوسازی بافت فرسوده کرده است که این اقدامات می توان به سه دسته تقسیم کرد: گام اول بلوکی کردن است که سمبل آن در پروژه نواب اتفاق افتاده. از این رو شهرداری بعد از تخریب، بلوک ساخت و ساز در این منطقه را انجام داد که با توجه به مشکلات به وجود آمده تداوم پیدا نکرد.
وی ادامه داد: در گام بعدی به مردم تسهیلات دادند تا خانه های خود را نوسازی کنند؛ شهرداری ها به تمام تعهدات عمل کرده اند و بخشی از بافت فرسوده بازسازی شد. متاسفانه نهادهای وابسته به دولت بنا بود انشعابات رایگان بدهند، اما عملا تسهیلات دولت کمتر محقق شد.
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران با تاکید بر جلساتی که در رابطه با بافت فرسوده میان مسئولین برگزار می شود، بیان کرد: اما در رویکرد جدید قرار شد تسهیلات به شکل جدی ارائه شود. آقای ترکان اذعان کردند که بنا است دولت وامی برای مقاوم سازی بافت فرسوده بدهد که بر اساس آمار هر منزل ۲۰ میلیون تومان برای مقاوم سازی بودجه مورد نیاز است.
فراهانی گفت: گرچه معتقدیم این کار موقتی است و نمیتوان به طور دائم در نظر گرفت و باید کار جدی تری انجام پذیرد.
این عضو شورای شهر تهران بیان کرد: در این راستا قصد داریم با در نظر گرفتن بلوک ها، سرمایه گذاران را تشویق کنیم تا طرح هایی موضعی انجام دهند. بافت مدرن با جذب سرمایه های بزرگ اتفاق می افتد. ما اگر به عنوان مدیریت شهری، پیشنهادات جذاب به سرمایه گذاران ارائه بدهیم امید داریم که اتفاقات خوبی بیفتد.
وی افزود: در همین رابطه منطقه ۴ و ۱۷ برای طرح آزمایشی در نظر گرفته شده اند که طرح آن در جلسات آتی به صحن شورای شهر تهران می آید.
فراهانی تصریح کرد: در شرایطی که ساخت و ساز افول می کند، بسیاری از سازنده های ما مشکلاتی دارند؛ اما باید تسهیلات را بیشتر کنیم تا مردم به سمت نوسازی حرکت کنند. سرمایه گذار مغز فیل و پای آهو دارد و اگر می خواهیم توفیق نسبی پیدا کنیم باید سرمایه گذاری جذاب شود. دولت را باید به پای این قصه خواهیم آورد و به نتیجه می رسیم.
این عضو شورای شهر تهران در ادامه این مصاحبه در خصوص ارتباط نزدیک میان مردم و مسئولین اذعان کرد: اگر در برنامه های هفتگی نفر اول هر سازمان، بازدید و ارتباط با مردم اختصاص داده شود می توان ارتباط نزدیک تری با مردم و با افراد ساکن در جنوب شهر ایجاد کرد.
فراهانی در رابطه با بازدیدهای انجام شده در مناطق 22 گانه تهران گفت: در این خصوص بنده هر دو هفته یکبار در مناطق حاضر می شوم و همه مناطق جنوبی را تا کنون بازدید کرده ام و بازدید از مناطق دیگر هم در برنامه های آتی بنده قرار دارد.
وی در خصوص تاثیر بازدیدهای میدانی بر امر نظارت گفت: نگاه واقع بینانه باید در خصوص مشکلات و پروژه های نیمه تمام وجود داشته باشد. حضور در میان مردم و سپس پیگیری مشکلات اهمیت زیادی دارد.
فراهانی ادامه داد: اصولا بعد از بازدید، جلساتی در فرمانداری داریم که برخی نمایندگان مردم تهران، مدیران کل و مسئولان اجرایی نیز حاضر هستند و پس از پیگیری انجام شده گزارش آن به مردم ارائه می شود.
رئیس کمیته بودجه و نظارت در مورد انجام پروژه های نیمه تمام گفت: این روزها دولت و مدیریت شهری بودجه های کمی در اختیار دارند. به عنوان مثال بودجه شهرداری در سال جاری به صورت انقباضی بسته شد و ما در حدود 15 درصد کسری بودجه داریم و به همین دلیل بسیاری از امور عقب افتاده است.
فراهانی ادامه داد: اما معتقدم که امروزه بسیاری از موسسات و شهرداری ها گران اداره می شود و باید با حذف هزینه های زائد بهره ورتر باشیم؛ بنابراین باید به سمت کاهش هزینه ها برویم و به همین دلیل جلساتی در خصوص کاهش هزینه های شهر تهران داریم.
این عضو شورای شهر تهران در پاسخ به سوال شهروندان در رابطه با عوارض پرداختی مردم به شهرداری گفت: عوارضی که مردم پرداخت می کنند، کم نیست اما برای اداره شهر دو راه داریم؛ یکی شهر فروشی و دیگری روش های جدید تامین مالی است که ما راه دوم را انتخاب کرده ایم.
وی افزود: اعتقاد دارم که نباید فشار روی مردم وجود داشته باشد و باید روش های جدید تامین مالی برای اداره شهر در نظر بگیریم. مردم عوارضی که می دهند با خدماتی که می گیرند همسان نیست؛ اما شورای پنجم تلاش کرده با افزایش شفافیت، مردم را در جریان همه امور قرار بدهیم از این رو همه قرار دادها در سایت شفافیت موجود است.
وی در خصوص گسست فرهنگی و عدم تشویق مردم به انجام برنامه های در نظر گرفته شده گفت: به میزانی که کار مردم را به خودشان واگذار کنیم، به همان میزان توفیق خواهیم داشت؛ بر این اساس پس از آن با تسهیلگری نه تصدی گری این کار باید صورت بگیرد و مردم هم از آن استقبال می کنند. شهرداری تهران با ایجاد دفاتر نوسازی مردم را به این کار تشویق می کند.
رئیس کمیته بودجه وو نظارت شورای شهر تهران گفت: بنده در منطقه ۱۶ به دنیا آمدم و در منطقه ۱۹ بزرگ شدم. به این مناطق تعلق دارم و رنج مردم را درک می کنم.
وی در رابطه با پیگیری های انجام شده طی روزهای اخیر گفت: به دلیل اینکه در فضای مجازی رصد خوبی انجام می دهم سبب می شود تا بتوان پیگیری هایی در زمان مناسب داشته باشم . به عنوان مثال طی روزهای اخیر درگیری فیزیکی پیمانکار پسماند با یک شهروند صورت گرفت و به محض اطلاع با شهردار منطقه و معاونت خدمات شهرداری صحبت کردم. در این خصوص مشخص شد پیمانکار شهرداری این اقدام را انجام داده اند؛ در این راستا همان روز فسق قرار داد صورت گرفت.
وی در پایان بیان کرد: هر فرد منتصب به ما بخواهد پایش را از انصاف و ادب بیرون بگذارد ما با آن برخورد می کنیم تا مجدد این گونه اتفاقات رخ ندهد.
انتهای پیام/