با توجه به مضرات مصرف لوازم آرایش قاچاق ضروری است که به فکر تولید این محصولات در کشور با استانداردهای بهداشتی ایران باشیم.
به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مردم ایران یکی از بیشترین مصرفکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی در جهان هستند، بر اساس آمار گردش مالی لوازم آرایش در ایران در سال 96، 2 میلیارد و 200 میلیون دلار بوده که از این میزان یک میلیارد و 600 میلیون دلار آن از کشورهای خارجی واردات شده است و متاسفانه از این میزان تنها 200 میلیون دلار به صورت قانونی و با پرداخت تعرفه به کشور وارد شده است.
کارشناسان معتقدند در صورتی که به ازای یک میلیارد و 400 میلیون دلار قاچاق لوازم آرایش به کشور کارخانههای این محصولات در داخل ایران فعال شود،دست کم میتوانند با توجه به هزینه 200 میلیون تومانی برای به وجود آوردن هر شغل، میتواند برای هزار نفر ایجاد شغل کنند.
از طرف دیگر بر اساس تحقیقات دانشمندان و متخصصان پوست مصرف لوازم آرایش به صورت مداوم موجب از بین رفتن کلاژنهای پوست شده و به مرور زمان ایجاد بیماریها و مشکلات شدیدی برای پوست خواهد کرد با توجه به آمار ایران هفتمین کشور مصرف کننده لوازم آرایش در دنیا است و این موضوع نشان دهنده استفاده بیرویه زنان و مردان ایرانی از لوازم آرایش دارد که این امر با مسائل پزشکی بهداشتی و همچنین فرهنگی ما در تناقض است.
پزشکان معتقدند مصرف لوازم آرایش برای زنان مسن و زنان باردار خطرهای جبرانناپذیری در پی دارد و همچنین استفاده از بوتاکس و ژلهای تزریقی به مرور زمان سلولهای پوستی را ناتوان کرده و پس از موارد متعدد مصرف، موجب بیحسی کامل پوست و شکل نازیبای آن خواهد شد.
با توجه به مضرات مصرف لوازم آرایش به ویژه لوازم آرایش قاچاق این نکته ضروری است که به فکر تولید این محصولات در کشور با استانداردهای بهداشتی ایران باشیم تا شاهد آسیب های کمتری در این زمینه به سلامت مردم بوده و از طرف دیگر بتوانیم چرخ تولید را بیش از پیش بچرخانیم و برای جوانان ایجاد اشتغال کنیم.
در راستای این گزارش با چند تن از فعالان این حوزه صحبت کردهایم که در ادامه گزارش متن کامل آن آمده است؛
حمید مقیمی نایب رئیس انجمن وارد کنندگان لوازم آرایشی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: مشکل اصلی در تولید کرمهای بهداشتی، لوازم آرایشی و عطریات است که اکنون حجم قابل توجهی از این مواد به کشور وارد میشود.
نایب رئیس انجمن وارد کنندگان لوازم آرایشی با تاکید بر تولید صد درصدی کالاهای بهداشتی و شویندهها در کشور تصریح کرد:در حوزه کرمهای بهداشتی و پایه توان تولید نداریم و در مواردی همچون کرمهای ضد چروک کرمهای خاویاری تکنولوژی تولید به حدی بالا است که نمیتوانیم به راحتی در داخل تولید کنیم.
وی تصریح کرد: برخی از این کرمها که در ایران تولید میشود به صورت باز واردات شده و در داخل تنها عملیات بستهبندی آن صورت میگیرد.همچنین تنها 5 درصد از مسواک مصرفی را در داخل کشور تولید میکنیم در مورد عطریات نیز بیش از 80 درصد واردات داریم و عطرهایی که در داخل تولید میشود، اسانس را واردات کرده و در داخل پر و بستهبندی میکنند.
مقیمی اظهار کرد: تکنولوژی تولید مواد آرایشی در دست چند برند بزرگ جهانی بوده و آنها به این سادگی این تکنولوژی را در اختیار دیگران قرار نمیدهند.
نایب رئیس انجمن وارد کنندگان لوازم آرایشی اذعان کرد: وزارت صنعت در سال 95 بر اساس طرحی از همه فعالان لوازم آرایش خواست که همه کمپانیهای بزرگ در این حوزه را برای مشارکت در تولید به ایران دعوت کنند اما این اتفاق به دلیل مشکلات گمرکی، نقل و انتقالات بینالمللی پولی و مسائل به سرانجام نرسید.
مقیمی با اشاره به دستاوردهای بزرگ کشور در حوزه تولید لوازم آرایشی و بهداشتی پس از انقلاب، تأکید کرد: باید کاری کنیم که انگیزه قاچاق کم شود و بدون شک مهمترین انگیزه برای قاچاق سودآوری است و هر چه دیوار تعرفهها بالاتر رود، سود قاچاق بیشتر شده و ضرر به کشور از این حوزه افزایش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: تفکر تمام تاجران بخش خصوصی در حوزه واردات آرایشی و بهداشتی واردات کالاهایی است که توانایی تولید آن در داخل وجود ندارد و تمام استانداردهای بهداشتی کشور در آن لحاظ شده باشد.
مهدی نجاتیان فر محقق و تولیدکننده لوازم آرایشی و بهداشتی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: تمامی مواد آرایشی و بهداشتی قابلیت تولید در کشور را دارند و محققان ایرانی در این حوزه به پیشرفت های شگرفی دست یافته اند تا جاییکه اکنون ما جز ده کشور برتر دنیا در حوزه تولید لوازم آرایشی و بهداشتی رسیده ایم.
وی افزود: برخی کشورها همچون ترکیه فرمول کرمهای ضدچروک را از ایران می گیرند و اکنون صادرات ما به کشورهای دیگر توسعه یافته است.
محقق و تولیدکننده لوازم آرایشی و بهداشتی تصریح کرد: فقدان رشته دانشگاهی با نام تولید لوازم آرایشی و بهداشتی در دانشگاه و همچنین سخت گیریهای بی مورد مسئولان برای صدور مجوز فعالیت تولیدیهای لوازم آرایشی موجب شده تا این صنعت نتواند به خوبی در ایران پا بگیرد.
وی یادآور شد:با حمایت از واحدهای تولیدی لوازم آرایشی و بهداشتی،اشتغالزایی وسیعی در کشور بوجود آمده و می تواند زمینه ساز رونق اقتصادی در کشور باشد.
عبدالمنعم عامری مدیرعامل شرکت فروشنده عطر و ادکلن در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: وضعیت کنونی قیمت ارز موجب شده تا بسیاری از واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی با مشکل روبهرو شوند و اکنون زمان مناسبی برای تقویت تولید این محصولات در داخل کشور است.
وی تأکید کرد: همفکری و مشورت مسئولان با تولیدکنندگان لوازم آرایشی بهداشتی می تواند تحولات بزرگی در این حوزه به وجود آورد.
جمشید فروزش دبیر اجرایی انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران، در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: تولید لوازم آرایشی تکنولوژی پیچیده ای ندارد و تمام دانش و ادوات مورد نیاز برای ساخت مواد آرایشی و بهداشتی به اندازه دو برابر نیاز کشور فراهم است.
وی با اشاره به صادرات به کشورهای لبنان، افغانستان، آذربایجان، عراق و حتی آلمان، افزود: میزان مصرف لوازم آرایشی در کشور حدود 2.5میلیارد دلار است که از این میزان 30 درصد تولید داخلی و 70 درصد واردات محصولات خارجی است و متأسفانه تنها 10 تا 15 درصد واردات به صورت رسمی و مابقی به صورت قاچاق است.
فروزش در رابطه با اقدامات وزارت صنعت در جهت تقویت تولید برندهای خارجی در داخل کشور، بیان کرد: بسیاری از واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی، این محصولات را با چند برابر قیمت واقعی در ایران می فروشند و فعال شدن برندهای خارجی در ایران را با منافع خود در تضاد می دانند.
اجرایی انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران تأکید کرد: اکنون 50 هزار نفر در صنعت شوینده و لوازم آرایشی بهداشتی مشغول به کار هستند و در صورت ممنوعیت واردات کالای مشابه تولید داخل، تعداد افرادی که در این زمینه شاغل می شوند به چند برابر خواهد رسید.
وی در پایان بیان کرد: در صورتیکه سازمان غذاودارو با زدن برچسب فارسی بر محصولات آرایشی موافقت کند،جلوی قاچاق این محصولات به میزان زیادی گرفته می شود.
گزارش از سمیه عرب
انتهای پیام/