به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ سید ابوالفضل رضوی در نشست شورای ادارای چهارمحال و بختیاری در شهرکرد با بیان اینکه هم اکنون سرانه ایجاد اشتغال برای هر روستایی ۵۰۰ میلیون ریال است افزود: این سرانه در برخی مشاغل به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال نیز میرسد.
وی اضافه کرد: از آنجا که جمعیت بیکار روستاها در کشور به سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است، تا پایان برنامه ششم توسعه، هر سال باید ۳۸۲ هزار شغل در روستاها ایجاد شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، اعتبار مورد نیاز برای ایجاد این تعداد شغل را ۱۹۰ هزار میلیارد ریال بیان و اضافه کرد: در حال حاضر ۱۲۰ هزار میلیارد ریال از این اعتبار اختصاص یافته است.
رضوی گفت: معاون اول رئیس جمهور برای اختصاص تسهیلات اشتغالزایی، برداشت یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از محل صندوق ذخیره ارزی را از مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) درخواست کرده است و معظمٌله نیز اعلام کردهاند تا مجلس شورای اسلامی با فوریت این طرح را پیگیری کند.
وی افزود: دولت هم با قید دو فوریت، لایحهای را برای تخصیص تسهیلات اشتغال روستایی به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده است.
رضوی ادامه داد: درآمد معکوس خانوار روستایی، جمعیت کل و جمعیت بیکار روستا، سه عامل مهم در میزان پرداخت تسهیلات به استانهاست که این تسهیلات با نرخ شش درصد برای روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت مصوب شده است.
وی اضافه کرد: بانکهای عامل بر اساس آیین نامه پذیرش، سند ملک روستایی و سفته را برای تضمین پرداخت تسهیلات دریافت میکنند.
رضوی گفت: سقف پرداخت تسهیلات روستایی به متقاضیان تا ۱۵۰ میلیارد ریال و سهم آورده متقاضی تا ۲۰ درصد تعیین شده است.
وی، همچنین مدت تنفس برای آغاز باز پرداخت تسهیلات در پروژههای روستایی و عشایری را سه سال اعلام کرد و افزود: زمان باز پرداخت تسهیلات نیز سه سال میباشد.
رضوی گفت: بانکها ۱۰ روز فرصت دارند که طرحها و پروژهها را قبول و یا رد کنند و متقاضیان نیز یک ماه فرصت دارند تا وثیقه مورد نیاز را ارائه دهند.
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد از مساحت کشور را روستاها و مناطق عشایری تشکیل میدهد اضافه کرد: با تعیین استانداردهای لازم میتوان بخش قابل توجهی از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال تجارت لباس در کشور که از مبادی رسمی و غیر رسمی وارد میشود را در روستاها تولید کرد.
رضوی ادامه داد: درآمد نفتی امسال دولت نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است که باید با کار جهادی، این کاهش درآمد را جبران کرد.
وی در پایان گفت: چهار هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری برای چهارمحال و بختیاری در نظر گرفته شده که تا کنون ۷۰ درصد آن ابلاغ شده است.
انتهای پیام/ف