به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی و معاون رئیس جمهور، در حاشیه امضای تفاهمنامه با وزارت کار در جمع خبرنگاران درباره تاثیر تغییر نرخ ارز بر گردشگری کشور گفت: تغییرات نرخ ارز در کشور ما، برای ایجاد شغل در حوزه گردشگری و رونق گردشگری یک فرصت به حساب میآید؛ زیرا سفر به ایران و استفاده از بستههای گردشگری را ارزان میکند؛ به شرط آنکه ما ساز و کارهایش را کامل ببینیم. البته امروز شاید گردشگران ورودی با توجه به مشکلات تبدیل ارز مسافرتی تا اندازهای سرگردان باشند که من از بانک مرکزی درخواست کردم راهکار مناسبی برای حل این مشکل بیندیشند.
وی در ادامه با اشاره به قابلیت صنعت گردشگری در ایجاد شغل اظهار کرد: از مشخصات گردشگری در حوزه ایجاد اشتغال، این است که میتواند در زمانی کوتاه شغلهای کوچک و پایدار ایجاد کند. امروز هم تفاهمنامهای برای ایجاد ۵۰ هزار فرصت شغلی برای دانش آموختگان دانشگاهی امضا شد که تقریباً همه رشتهها را دربر میگیرد. در قالب این طرح دانشآموختگان دانشگاهی ۶ ماه آموزش می بینند و بعد به اپراتورهای گردشگری، تورهای مجازی و بازاریابهای گردشگری تبدیل میشوند.
مونسان افزود: البته شغلهای ایجاد شده در قالب شغل دولتی نیست؛ اما با توجه به مناسب بودن ساز و کارها شغلهای پایداری خواهند بود. فارغ التحصیلان میتوانند برای ثبت نام در این طرح به سامانهای که در آینده اعلام می شود، مراجعه کنند.
وی در خصوص رسیدگی به وضعیت مالیاتی آژانس های مسافرتی بیان کرد: هم اکنون با سازمان امور مالیاتی و کمیسیون اقتصادی مجلس تفاهمنامههایی مبنی بر حمایت مالیاتی از تورهای خروجی را پیش می بریم. ما باید مزایای مالیاتی بیشتری را برای آژانسهایی که در حوزه تورهای ورودی فعالیت می کنند، در نظر بگیریم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی در پایان درباره تصمیم جدید این سازمان، مبنی بر معافیت صادرکنندگان صنایع دستی از الزام به بازگشت ارز گفت: در بخش صادرات صنایع دستی تولیدی مشکلی نداریم؛ اما در حوزه بازاریابی از سال گذشته، طرحی را در قالب تجاریسازی، برندسازی و طراحی بسته بندی مطرح و اجرا کردیم. حوزه صنایع دستی در سال گذشته صادرات مناسبی داشت و به تازگی با معاون اول رئیس جمهور صحبتهایی شد که نحوه عملکرد صادرکنندگان صنایع دستی در موضوع ارز به گونهای باشد که فعالان عرصه صنایع دستی و درآمد ارزی صادرات صنایع دستی، نیازی به ورود به سامانه هایی چون نیما و ... نداشته باشند که خوشبختانه با این پیشنهاد موافقت شد.
انتهای پیام/