به گزارشگروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری شینهوا، لی که چیانگ، نخست وزیر چین، روز شنبه پیش از دیدار رسمی خود از آلمان و شرکت در پنجمین دوره رایزنیهای میان پکن و برلین مقالهای در روزنامه آلمانی «فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ» تحت عنوان «مشارکتهای خوب برای گشایش بزرگتر و همکاری نوآورانه قویتر» منتشر کرد.
او در این مقاله اشاره کرده است که رایزنیهای میان-دولتی آینده نخستین رایزنیها از این نوع بعد از آغاز فعالیت دولت جدید در چین و آلمان در ماه مارس گذشته است. این دیدار برای طراحی و هماهنگ کردن همکاری جامع میان دو کشور برای چهار تا پنج سال آینده خواهد بود.
بر اساس این مقاله، در ۴۶ سال اخیر از زمان برقراری روابط دیپلماتیک میان چین و آلمان، همکاری دو جانبه در همه زمینهها با توسعه ثمربخشی همراه بوده است. از ۴۳ سال پیش تاکنون آلمان نخستین شریک تجاری چین در اروپا بوده است و چین نیز نخستین شریک تجاری آلمان در جهان است. با وجود این سطح از همکاریهای سودمند دو جانبه، هنوز ظرفیت بالقوه عظیمی برای بهره برداری وجود دارد.
نخست وزیر چین خاطرنشان کرد چین و آلمان باید همکاری دوجانبه را گسترش دهند. فقط گشایش دو جانبه پایدار میتواند همکاری دو جانبه را تسهیل کند و به نتایج برد-برد برای دو کشور و همه بخشهای مرتبط منجر شود. در وضع کنونی شرکتهای خودروسازی آلمانی نزدیک به ۲۰ درصد بازار چین را به خود اختصاص دادهاند و چین در پنج سال اخیر ۴۷۰ میلیارد دلار محصولات آلمانی وارد کرده است.
نخست وزیر چین همچنین خاطر نشان کرد کشورش مجموعه تدابیری را برای گسترش دسترسی به بازار و کاهش محدودیتها برای مالکیت خارجی در بخش سرمایهگذاری و بخش خودروهای با انرژی تجدید شونده اتخاذ کرده و به نحو چشمگیری تعرفههای گمرکی را برای برخی کالاهای وارداتی کاهش داده است.
در جریان دیدار نخست وزیر چین از آلمان دو کشور قرار است توافقنامههای همکاری در زمینههای ساخت خودرو، سرمایهگذاری و بیمه امضا کنند که امضای این توافقنامهها آلمان را به نخستین استفاده کننده از این تدابیر مطلوب در چین تبدیل میکند. چین متعهد شده است مقررات منصفانه و فضای مطلوبی برای سرمایهگذاران بر اساس اولویتهای حقوقی و عملکرد بینالمللی ایجاد کند و با شرکتهای چینی و خارجی به طور مساوی رفتار کند. چنین رویکردی فقط برای سرمایهگذاران خارجی نیست بلکه برای پاسخگویی به نیازهای توسعه شرکتهای چینی نیز محسوب میشود.
او همچنین گفت: چین در زمینه مقیاسها و کیفیت سرمایهگذاریهای دو جانبه از آلمان عقبتر است. شرکتهای چینی مطابق با مقررات بازار در خارج سرمایه گذاری میکنند و دولت چین در کار آنها دخالت نمیکند. چین امیدوار است که آلمان با شرکتهای چینی مانند شرکای همکاری برابر و مورد اعتماد رفتار کند و فضای منصفانه و باز و همچنین چهارچوب باثباتی را برای سرمایهگذاریهای چینی در آلمان و اروپا ایجاد نماید.
نخست وزیر چین همکاری قویتری را در زمینه نوآوری میان دو کشور خواستار شد. وی گفت صنایع چینی هنوز در بخش تولید کنندههای متوسط تا بالا راه درازی پیش رو دارند که باید طی کنند و همکاری صنعتی و فناوری مکمل میان دو کشور به مدت طولانی قوی بماند.
نخست وزیر چین خاطر نشان کرد این کشور محافظت شدید از حقوق مالکیت فرهنگی را اعمال خواهد کرد و هیچ گونه انتقال فناوری اجباری مجاز نخواهد بود. چین برای حفاظت از حریم خصوصی و بخشهای تجارت دیجیتالی و استفاده از دادههای بزرگ اهمیت زیادی قائل است.
انتهای پیام/