به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هدف این مقاله آشنایی شما با "طرز تهیه بستنی اکبر مشتی" می باشد. یکی از خوشمزه ترین نوبرانه های فصل بهار بستنی می باشد و اصلا نمی توان در فصل تابستان از خوردن آن جا ماند. مسلما هیچ چیز مانند یک بستنی خوش طعم و خوشمزه حال ما را در یک عصر گرم تابستانی سرحال نمی کند. از قدیمی ترین و محبوب ترین دسرهای ایرانی، می توان به بستنی سنتی اشاره کرد.
باید بدانید که یکی از معروف ترین انواع بستنی سنتی به فردی به نام اکبر مشدی که از خدمتگزاران دربار در زمان قارجار بود، تعلق دارد. اکبر مشدی بعد از انقراض قاجاریان، به پیشه بستنی فروشی روی آورد و به علت بستنی های خوشمزه و بی نظیرش شهرت زیادی را در این حرفه به دست آورد. امروز ما طرز تهیه بستنی اکبر مشتی خوشمزه را برای شما شرح می دهیم.
بستنی در اصل یک نوع دسر منجمد شده و مزهدار می باشد که حداقل باید دارای ۱۰٪ چربی شیر باشد. بستنیها اغلب دارای ۱۴٪ چربی شیر می باشند که اندازه این چربی میتواند از ۱۰ الی ۱۶ درصد متغیر باشد. بستنی میتواند حاوی انواع لبنیات به طور مثال خامه باشد که به همراه شیرینکننده و طعمدهنده آماده می شود.
مواد لازم در طرز تهیه بستنی اکبر مشتی
اولین بستنی فروشی ایرانی، بستنی اکبر مشتی می باشد که در سال ۱۳۱۸ هجری قمری و نزدیکی محله راهآهن تهران تأسیس شد که حتی در سال های بعد در پاریس و لس آنجلس هم بسیار معروف شد. اکبر مشتی که نام واقعی او اکبر مشهدی ملایری بود، در اصل اولین فرد ایرانی بود که به حرفه بستنی روی آورد.
اکبر در سن ۲۰ سالگی بود که با ممد ریش (اولین بستنی خامه ای ایران را تهیه کرد) آشنا شد و از این راه بود که اکبر توانست با بستنی آشنا شده و در دربار به سِمَت بستنی ساز ارتقا پیدا کند. زمانی که رضا شاه به حکومت رسید، خدمه دربار از جمله اکبر ملایری را نیز اخراج کرد و در این بین اکبر و ممد ریش زمان را برای برپاکردن اولین بستنی فروشی ایران مستعد دیدند و اکبر نخستین بستنی فروشی خود را دایر کرد.
اکبر معتقد بود، بستنی های ایرانی باید با بستنی های خارجی متفاوت باشند و بستنی ایرانی که اکبر مشتی درست می کرد حاوی سرشیر، گلاب و زعفران بود. هم چنین او در طرز تهیه بستنی اکبر مشتی از برخی گیاهان به جای افزودنیهای غذایی به بستنی استفاده می کرد. او مجبور بود برای تهیه یخ، زمستان ها به کوههای اطراف تهران برود و یخ طبیعی بیاورد و آن ها را در گودالهای عمیق که تا عمق ۶۰ متر حفر شده بودند برای تابستان انبار کرده و نگه دارد.
اولین کارگاه اکبر مشدی
ما در اینجا طرز تهیه بستنی اکبر مشتی را برایتان توضیح دادیم. شما نیز می توانید با رعایت کلیه مراحل اشاره شده این بستنی سنتی خوشمزه را تهیه کرده و با نوش جان کردن آن در کنار دوستان و یا اعضای خانواده سفری به قدیم بکنید. لازم به ذکر است که می توانید موقع سرو از شربت آلبالو، خامه تکهتکه شده و پودر پسته برای تزیئن استفاده کنید.
انتهای پیام/