تصویر برداری اشعه ایکس روش شناسایی بیماری‌ها از سالیان دور است و اکنون نوآوری فوق العاده این شیوه تشخیصی را به رقیبی قدرتمند برای سی تی اسکن تبدیل کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان موفق به نوآوری در تصاویر اشعه ایکس شده و نسل جدید تصاویر اشعه ایکس به شکل رنگی و سه بعدی (۳D colour X-ray)را  تولید کرده‌اند.
 
این فناوری منحصربه فرد است و حتی می‌تواند سطوح چربی موجود دربافت عضلانی بدن انسان را شناسایی کند.
 
کارشناسان امیدوار هستند از این فناوری جدید برای شناسایی زودهنگام و بررسی وضعیت استخوان‌ها استفاده کنند. این نوآوری حاصل پژوهش پروفسور فیل باتلر (Phil Butler) از دانشگاه کانتربری درکشور نیوزیلند است.
 
به گفته دانشمندان اشعه ایکس رنگی به پزشکان اجازه می‌دهد سطوح چربی وکلسیم بدن بیمار را به خوبی مشاهده کنند که در نهایت به تشخیص دقیق‌تر بیماری، نحوه درمان وارزیابی آن منجر می‌شود.


تصویر بالا، پرتو اشعه ایکس سه بعدی و رنگی از دست یک بیمار است که به روی مچ دست خود ساعت بسته است، دراین تصویر استخوان‌های سفید و بافت قرمز ماهیچه‌ای به وضوح دیده می‌شود.

فناوری به کار رفته در این شیوه جدید تشخیصی مشابه دوربین‌های دیجیتالی درثبت دقیق و با جزئیات فراوان از اشیا و منظره هاست.

اشعه ایکس چگونه در علم پزشکی برای ثبت تصویرمورد استفاده قرار می‌گیرد؟

اشعه ایکس درواقع فوتون یا بسته‌های کوچکی از انرژی (تابش یونیزه هم نامیده می‌شود) و بخشی از طیف الکترومغناطیسی (مانند نور مرئی، مایکروویو و امواج رادیویی) است، پرتو اشعه ایکس از بافت متراکم بدن انسان مانند عضله‌ها به راحتی عبور و از بدن خارج می‌شود.

فوتون‌های خروجی اشعه ایکس ازبدن انسان به یک گیرنده یا آشکار ساز تصویربرداری دیجیتالی می‌رسنند وبه این ترتیب تصویر ثبت می‌شود.


بافت‌هایی از بدن با چگالی زیاد سبب ضعیف شدن اشعه ایکس می‌شوند که درعکس به دست آمده سفید مشاهده می‌شوند، مانند استخوان ها، و بافت‌هایی که چگالی کمتری دارند مانند ریه با تراکم کمتری یا کاملاً سیاه در عکس دیده می‌شوند و در نهایت دسته دیگری از اندام‌های بدن که بین دوحالت فوق از نظر چگالی قراردارند به رنگ خاکستری وبا وضوح کم درتصویر مشاهده می‌شوند.

کارشناسان اعلام کرده‌اند اگر وضعیت استاندارد در زمان عکس برداری با اشعه ایکس از سوی بیماری و کادر درمانی رعایت شود این شیوه تشخیصی سریع و سود‌مند هیچ گونه ضرری برای سلامت انسان ندارد.

منبع:Dailymail
انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار