به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، روستای درک، ساحلی بکر و تماشایی دارد که در ۱۷۰ کیلومتری غرب چابهار و در فاصله ۱۰ کیلومتری از روستای زرآباد کنارک واقع شده است.
سفری متفاوت و ویژه به یکی از سحر انگیزترین ساحلها و جاذبههای ایران به روستای درک در شهر چابهار است.
امروز برای دیدن تکهای از طبیعت بکر کشورمان، این بار به جنوب سفر میکنیم و راه استان سیستان و بلوچستان را پیش میگیریم؛ سرزمینی که در پس خشکسالیهای متعدد و کم توجهی مسوولان به یکی از استانهای محروم کشورمان تبدیل شده است.
اما این بار محرومیت ها، ناامنیها و خبرهای خشکسالی مردم سیستان و بلوچستان را کناری بگذارید و با ما به تماشای یکی از زیباترین جاذبههای این گستره پهناور ایران بیایید.
عبدالرحیم بلوچ زاده رییس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان چابهار در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: روستا و ساحل درک یکی از بهترین مکانها برای عاشقان طبیعت، ساحل و دریاست.
بلوچ زاده افزود: درک تنها نقطهای در ایران است که در آن میتوانید صحرا و دریا را در کنار هم به تماشا بنشینید.
وی ادامه داد:تماشای غروب آفتاب در ساحل درک، آن قدر شگفت انگیز است که شما را به دل افسانهها میبرد.
بلوچ افزود: بر خلاف تصوراتی که از سفر به سیستان و بلوچستان وجود دارد، سفر به روستای درک یکی از امنترین گشت و گذارها در تمام ایران است.
ساحل و روستای شگفت انگیز دَرَک زرآباد در امتداد دریای عمان است؛ جایی که رملهای شنی، نخلهای سر به فلک کشیده و آبی دریا در یک قاب و کنار هم، تصویر خیال انگیزی را به وجود میآورند.
مقصدی که در چند سال گذشته به یکی از محبوبترین و جذابترین مناطق گردشگری ایران برای طبیعت گردان تبدیل شده و سیستان و بلوچستان را به شکلی متفاوت به مردم معرفی کرده است.
مسیرهای معمول طبیعت گردی در ایران را کنار میگذاریم و ماجراجویی متفاوتی را آغاز میکنیم تا به سیستان و بلوچستان برسیم. روستای دَرَک و ساحل شگفت انگیز و رویایی آن امروز میزبان شماست. مقصد، یکی از آبادیهای بخش زرآبادِ شهر کنارک، در جنوب استان سیستان و بلوچستان است که در امتداد ساحل دریای مکران یا عمان (۱) جای خوش کرده و گردشگران را به سوی خود میخواند.
روستای درک مکانیست که در آن صحرا به دریا میپیوندد و ساحل شنی آن با چشم اندازی منحصر به فرد که در هیچ جای ایران دیده نمیشود، شما را به دل داستانها و ترانههای خیال انگیز فرو میبرد؛ ساحلی خاص و بی نظیر که مشابه آن را تنها در چند نقطه دنیا میتوان مشاهده کرد. در کنار اینها، تماشای تپههای ماسهای چشم نواز، ساحل صخره ای، شنی و مرجانی، کوه و جنگل، گلههای گوسفند، بز و شتر همه در یک جا، موهبتیست که تنها در درک نصیبتان میشود.
درک، ساحلی بکر و تماشایی دارد که در ۱۷۰ کیلومتری غرب چابهار و در فاصله ۱۰ کیلومتری از روستای زرآباد واقع شده است. این روستا بر سر راه دو بندر مهم جنوب، یعنی بندر چابهار و بندر عباس و در مسیر ترانزیتی بندر کنارک و بندر جاسک قرار گرفته است.
مرز همیشه نشانه سختی و جدایی نیست، گاهی نیز میتواند مرز بین دو بخشی باشد که ترک هرکدام و انتخاب دیگری دشوار است، مرزی که هم دوزخش زیباست و هم بهشتش. وقتی در دوزخ ایستادهای و شنهای گرم روان را زیر پایت احساس میکنی و باد خنکی از جانب بهشت درون موهایت میوزد و پا که به آن طرف مرز میگذاری، دلت هوای خنکای پای درختهای نخلش را میکند و نظاره منظره دریا از روبه رو. تنها دارایی زرآباد سیستان و بلوچستان را اگر همین روستای "درک" نیز بدانیم، نامش میبرازد به داشته هایش که یک روستای درک زرآباد است و یک ایران، حتی اگر درست نشناخته باشند.
زیباترین و عظیمترین گنجهای دنیا سالهای سال کنج ناشناختهترین غارها و کوهستانها پنهان مانده اند، اما این بار درک سیستان و بلوچستان پشت منظرهای جا خوش کرده که مخلوطی از بهترین هاست. روستایی که با دربرداشتن پاکترین ساحل ایران، هرچه خوبان همه دارند را یکجا دارد.
اگر کمی سختی سفر را بر خود هموار کنید، گویی به هرچه در این دنیاست، سفر کرده اید، در ساحل ماسهای آرام گرفته و رخ در رخ خورشید، انوار طلایی خورشید را میهمان پوست تنتان میکنید، بر ساحل صخرهای نشسته و به بیکرانهای افق در هنگامه غروب خورشید خیره میشوید، تنی به آب زده و مرجانها همچون ماهیهای حوض خانههای قدیمی، کف پاهایتان را لمس میکنند و آن دم که همه از گرمای جنوب، به دنبال سایهای و سرمایی میگردند، دمی زیر خنکای دل انگیز و بهاری نخلستانها آرمیده و به کوههایی فکر میکنید که در چند قدمی، انتظار پاهای شما را میکشند و این مجموعه را مدیون آبهای شیرینی هستید که در چند قدمی آب شور دریا از دل چاهها سر بر آورده اند.
روستای دَرَکْ زرآباد که به دلیل نزدیکی به منطقه آزاد چابهار به روستای درک چابهار نیز معروف است، در ۱۷۰ کیلومتری جنوب چابهار، در امتداد سواحل دریای مکران و ۱۰ کیلومتری زرآباد قرار دارد.
مردمان درک به گویش شیرین بلوچی صحبت میکنند و این روستا با تلاش مردم و مسوولان میراث فرهنگی هنوز بکری، پاکی و زیبایی خود را حفظ کرده است. متاسفانه برای پیدا کردن درک بر روی نقشه، باید نام آن را با واژه انگلیسی Darak یا ساحل درک Darak Beach جستجو کنید و هنوز این مکان زیبا با نام فارسی خود بر روی نقشه ثبت نشده است.
گزارش از عاطفه گنجعلی بنجار
انتهای پیام/ع