به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ جمال مومیوند معاون امور معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان گفت: استانهای لرستان، ایلام و کرمانشاه دارای ذخایر قیرطبیعی هستند که استخراج قیر لرستان علیرغم کیفیت بهتر به دلایلی تاکنون امکانپذیر نشده است.
وی اظهار داشت: به دلیل اینکه معادن قیر استان در شرایط جغرافیایی خاصی قرار دارند بسیاری از درخواستهای صدور مجوز بهره برداری تاکنون تایید نشده و عمده بهره برداران این معادن مردم محلی هستند.
وی با بیان اینکه چهار معدن قیر طبیعی در استان ثبت شده که ۲ واحد آن فعال است افزود: مردم محلی نسبت به برداشت قیر طبیعی به صورت سنتی اقدام میکنند که بسیاری از این افراد به مراجع قضایی معرفی شده اند، اما به دلیل هزینه پایینی که برای ارتکاب جرم میپردازند دوباره به برداشت غیرقانونی روی میآورند.
مومیوند اظهار داشت: ذخیره کشف شده معادن قیرطبیعی استان ۳۰ هزار تن و هم اکنون اشتغال حوزه معادن قیر طبیعی به صورت مستقیم حدود ۵۰ نفر است، اما در واقع مردم محلی که تخصصی در این راستا ندارند نسبت به استخراج از معادن اقدام میکنند.
وی تصریح کرد: قیر معادن استان به صورت نوار باریکی در امتداد کوه قرار گرفته که برای صدور مجوز بهره برداری باید وسعت بسیار بزرگی در اختیار معدنکاران قرار گیرد که این امر بر خلاف سیاستهای واگذاری محدودههای کوچک است.
وی ادامه داد: به طور عمده رگههای قیر طبیعی به عرض ۴۰ سانتی متر و در وسعت کیلومترها واقع شده که در صورت واگذاری این معادن، باید هکتارها زمین در اختیار متقاضی قرار گیرد.
مومیوند گفت: درخواستهای بسیاری برای مجوز بهره برداری از معادن قیر طبیعی استان وجود دارد که علاوه بر مشکل وسعت محدوده، پوشش بسیار بالای گیاهی در منطقه نیز مانع صدور مجوز میشود.
در حال حاضر ۱۷ نوع ماده معدنی از ۱۲۷ معدن فعال استان استخراج میشود و ذخیره معادن استان ۵۸۸ میلیون تن برآورد شده که عمده آن سنگ لاشه و تزیینی است.
سال گذشته ۶ میلیون و ۳۴۰ هزار تن ماده معدنی از استان لرستان استخراج شده که این میزان معادل ۹۱ درصد تعهد استان است.
لرستان در حالی ۲ درصد ذخیره سنگ کشور را دارد که ۶ درصد میزان استخراح کشور را داراست.
انتهای پیام/م