به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ امید براتی رییس مرکز آموزشی درمانی حضرت علی اصغر (ع) با اشاره به افزایش مسمومیتهای غذایی و دارویی در استان، گفت: به صورت میانگین جمعیتی بیش از دو هزار و ۶۰۰ نفر به صورت ماهانه در این بیمارستان پذیرش میشوند که از این تعداد، بین ۵۴۰ تا ۵۶۰ نفر را مسمومیتهای دارویی و غذایی تشکیل میدهد.
وی با اشاره به موفقیتهای بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) در جنوب کشور، در امر درمان مسمومیتهای غذایی، افزود: این مرکز به عنوان تنها مرکز ارائه دهنده خدمات تخصصی در حوزه مسمومیتهای غذایی و دارویی، توانسته پذیرای تمامی مراجعان جنوب کشور باشد، این در حالی است که روزانه به طور متوسط، ۱۸ نفر به دلیل مسمومیت غذایی و دارویی به این مرکز مراجعه و به آنان خدمات فوق تخصصی ارائه میشود.
براتی ادامه داد: بیمارستان حضرت علی اصغر (ع)، با داشتن پزشکان متخصص و کادر درمانی فوق تخصصی، قادر است ۹۹ درصد از بیمارانی که با مصرف دارو دچار مسمومیت شده اند را از مرگ حتمی نجات داده و به زندگی دوباره بازگرداند.
وی، بیشترین مسمومیتها را به ترتیب مسمومیت با مخلوطی از داروها، متادون، سموم شیمیایی، قرص برنج، انواع گزش و هاری نام برد.
رییس مرکز آموزشی درمانی حضرت علی اصغر (ع)، شستن میوه و سبزی را به عنوان یک موضوع مهم در امر پیشگیری از مسمومیتهای غذایی اعلام کرد و گفت: لازم است تمامی میوهها و سبزیها باید قبل از مصرف به صورت کامل با استفاده از محلولهای شستشو، نمک و سرکه شسته شود، چرا که امروزه کشاورزان برای در امان بودن محصولات خود از سمومی استفاده میکنند که میتواند منجر به مسمومیت فرد شود.
او با تاکید بر اهمیت آگاه سازی عمومی نسبت به انواع مسمومیتهای دارویی و غذایی، توضیح داد: بر اساس گزارش ها، بسیاری از آمارها، برخی مسمومیت دارویی به دلیل نبود اطلاعات دقیق است که گاهی نیز منجر به فوت میشود.
رییس بیمارستان حضرت علی اصغر (ع)، گفت: در گذشته توصیه میشد که به محض ابتلا به مسمومیت غذایی، باید فرد مسموم را به استفراغ وادار کرد، اما امروزه این روش منسوخ شده و به همین منظور، باید فرد بیمار با اورژانس ۱۱۵ به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل شود.
براتی در مورد گزش حشرات موذی نیز تاکید کرد: نباید با استفاده از روشهای قدیمی که توصیه میشد منطقه گزیدگی فرد گزیده شده را بسته و زهر آن را با دهان خارج کرده، اقدام کرد و همواره توصیه شده فرد را به نزدیکترین مراکز درمانی انتقال داد تا از فوت یا قطع عضو بیمار جلوگیری شود.
انتهای پیام/ر