به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ ندا محمدی مسئول سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب آشنایی با موارد کودک آزاری، نحوه مداخله، شناسایی و پیگیری این موارد را ضروری دانست و بیان کرد: موارد زیادی از خشونتهای کشف نشده، درمان ناکافی و مرگ فرد قربانی، دیده میشود که علاوه بر آسیب روانی و اجتماعی میتواند این خشونت را به نسلهای آینده انتقال دهد.
وی کودک آزاری را استفاده عمدی از قدرت، زور و تهدید از سوی فرد یا گروه برشمرد و تصریح کرد: انواع آزار جسمی، جنسی، عاطفی، بهره کشی، خدشه به سلامتی، زندگی، رشد و عزت نفس کودک وارد میکند.
محمدی، محبت یا مراقبت نامناسب از کودکان را اساس خشونت در کودکان برشمرد و ادامه داد: واکنش گروههای سنی مختلف به خشونت متفاوت است، و کودک از سن دو تا سه سالگی نشانههای وجود خشونت در خانه تشخیص داده و به آنها واکنش نشان میدهد.
مسئول سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب با اشاره به اینکه کودکان و نوجوانان باید در شرایط بحرانی بتوانند اقداماتی برای در امان بودن خود انجام دهند، اضافه کرد: شناخت مکانهای امن در محیط منزل، محله یا دوستان، چگونگی تماس با مراکزی از جمله پلیس یا اورژانس اجتماعی و پرهیز از میانجی گری بین دعوای پدر و مادر، از اقدامات مهم در شرایط بحرانی است.
گفتنی است، با مشارکت واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، بیش از ۱۵۰ مراقب سلامت و ناظر، با این آموزشها آشنا شدند.
انتهای پیام/ت