عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مستشرقین غربی برای تفرقهافکنی بین مسلمان وارد تحقیق در تاریخ اسلام شدهاند.
به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جلسه 232 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست علیاکبر ولایتی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه ولایتی طی سخنانی گفت: برپائی مراسم گرامیداشت مفاخر علمی و فرهنگی تمدن اسلام و ایران از برنامههای اصلی کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران است و با توجه به این موضوع، برگزاری گرامیداشت شیخ اشراق در دستور کار قرار دارد.
پس از سخنان ولایتی، حجتالاسلام خسروپناه گزارشی از اقدامات صورت گرفته و برنامههای پیش رو در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه در این خصوص ارائه کرد.
وی در این زمینه گفت: تصحیح آثار شیخ اشراق در دستور کار قرار دارد و آثار محتوایی این حکیم بزرگ بهزودی در قالبی فاخر منتشر میشوند.
رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت فلسفه افزود: در آثار سهروردی یک اثر در زمینه اصول فقه هم وجود دارد که در آن نوآوریهای سهروردی در اصول فقه مندرج است و با توجه به محتویات این کتاب میتوان به جرأت گفت این حکیم بزرگ شیعه بوده است.
حجتالاسلاموالمسلمین خسروپناه ادامه داد: با فعالیتهای گوناگونی که تاکنون صورت گرفته سهروردی در عرصه جهانی چهرهای شناختهشده است.
در ادامه ولایتی اظهار کرد: به نسبت بوعلی سینا و سایر چهرههای حکمت و فلسفه اسلامی، نسبت به شیخ اشراق کار چندانی صورت نگرفته است.
پس از سخنان ولایتی، اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند، که اهم آن به شرح ذیل است: شناساندن چهره علمی سهروردی به کشورهای غربی نقش حکمت اشراق در اسلامی شدن فلسفه، جلب همکاری نهادهای بینالمللی در این زمینه، زدودن برخی تهمتهای ناروا از چهره سهروردی، و توجه به جنبههای مختلف حکمت ایران قبل از اسلام.
ولایتی در این زمینه طی سخنانی گفت: مستشرقین غربی با ظاهر پژوهش علمی و در اصل برای تفرقهافکنی بین مسلمین وارد حوزه تحقیق در تاریخ اسلام و ایران شدهاند؛ این تلاشها با حمایت سرویسهای جاسوسی غربی و بهویژه انگلیسیها متأسفانه اثرات سوئی نیز داشته است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: برخی از به ظاهر روشنفکران نیز در این مسیر افتادند و امثال تقی زاده گفتند باید از فرق سر تا نوک پا غربی و فرنگی بشویم.
ولایتی گفت: در برخی موارد و بر اثر شرارت برخی از کشورها و کمکاری ما، مفاخر ایران مصادره شدهاند و سهروردی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی با اشاره به زمانه شیخ اشراق افزود: در دورهای که غربی ها با جنگهای صلیبی عالم اسلام را درگیر کرده بودند، شیخ اشراق ظهور کرد و تلاش کرد بین فرهنگ اسلام و ایران هماهنگی ایجاد کند.
گفتنی است؛ دستور بعدی جلسه 232 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده پیرامون احیای دانشگاه جندیشاپور بود که توسط رئیس دانشگاه دزفول این برنامهها تشریح شد.
انتهای پیام/