به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ترس از دست دادن اطلاعات میتواند به لحاظ احساسی ناراحت کننده باشد، اما این ترس همچنین میتواند آسیبهای فیزیکی نیز به دنبال داشته باشد. نتایج یک تحقیق نشان میدهد که تقریبا سه چهارم افراد بالغ وسواس فکری ترس از دست دادن (FOMO) را تجربه کردهاند. این احساس باعث پایین آمدن سطح رفاه عمومی افراد و میزان رضایت آنها از زندگی میشود.
بر اساس تحقیقی که در مجله «Risk Analysis» منتشر شده محققان معتقدند وسواس فکری FOMO میتواند نتایج هولناکی مانند حوادث رانندگی در پی داشته باشد. محققان استرالیایی در این تحقیق نشان میدهند که رانندگی بدون تمرکز سالانه جان هزاران انسان را میگیرد؛ با این حال هنوز بسیاری از رانندگان معتقدند ارسال پیامک در حین رانندگی الزاما نمیتواند خطری به دنبال داشته باشد. نتایج تحقیقات این گروه نشان میدهد که صحبت کردن با تلفن همراه در حین رانندگی احتمال خطر تصادف را ۲٫۲ برابر افزایش میدهد در حالی که این احتمال با ارسال پیامک ۶٫۱ برابر افزایش مییابد.
بیشتر بخوانید:تصادفات هولناک در جادههای جهان که شما را شوکه میکنند!+فیلم
این تیم تحقیقاتی در نظرسنجی که از ۴۴۷ راننده در استرالیا انجام دادند، تلاش کردند تا به دلایل این موضوع پی ببرند که چرا مردم با وجود این که رانندگی بدون تمرکز به طور واضح خطر آفرین است همچنان به این کار ادامه میدهند؟ آنها در طی تحقیقات خود به دو دلیل عمده دست پیدا کردند: «اضطراب جدایی» و «ترس از دست دادن» هر آنچه که دوستان ما در مورد آن صحبت میکنند.
دکتر «جان الهای» (Jon Elhai) پژوهشگر روانشناسی سایبری معتقد است: FOMO یا ترس از دست دادن، یک انگیزه قوی برای بسیاری از رفتارها از جمله چک کردن مداوم گوشی هوشمند است. از نظر دکتر الهای علت رفتار مخاطره آمیز بررسی گوشی در حین رانندگی میتواند ناشی از این باشد که معمولا مردم فکر میکنند توانایی مالتی تسکینگ آنها بیشتر از سایر افراد است در نتیجه برخلاف دیگران، آنها به راحتی میتوانند با تمرکز بالا هر دو کار را انجام دهند.
تا پیش از این وسواس FOMO بیشتر در جوانان مشاهده میشد، اما این تحقیق جدید نشان میدهد که افراد بالغ نیز درگیر این وسواس فکری هستند. نتایج این تحقیق نشان میدهد هرچه مدت زمان بیشتری از تاریخ اخذ گواهی نامه رانندگان میگذرد، میزان رانندگی با تمرکز پایین افزایش مییابد.
نتایج نظرسنجی همچنین نشان داد که زنان بیش از مردان نسبت به استفاده از گوشیهایشان در حین رانندگی اقدام میکنند. همچنین همانطور که حدس زده میشد افرادی که بیشتر از تلفنهای خود استفاده میکنند کمتر معتقدند که این کار میتواند منجر به حادثه رانندگی برای آنها شود. در کل محققان گزارش کردند ۶۸ درصد از رانندگانی که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند برای باور به این که ارسال پیامک در حین رانندگی میتواند حادثه ساز باشد، به دلایل قانع کننده بیشتری نیاز دارند.
طبق آمار رسمی در سال ۲۰۱۶ در ایالات متحده، حدود ۳۴۵۰ مرگ و میر حوادث جادهای ناشی از رانندگی بدون تمرکز بوده است و ۵۶۲ مورد مرگ عابران پیاده و دوچرخهسواران را نیز رانندگان کم تمرکز رقم زدند. محققان با انتشار این گزارش پیشنهاد کردند که دولتها قوانین بیشتری برای مجبور کردن مردم به استفاده از ابزارهای هندزفیری در حین رانندگی تصویب کنند و با رانندگان خاطی بیشتر برخورد کنند. محققان درباره این که این قوانین پیشگیرانه در کاهش وسواس FOMO چقدر میتواند موثر باشد نظری ندادهاند.
منبع:برترینها
انتهای پیام/