به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت سکنجبین و کاسنی حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۶ ، سدیم، پتاسیم، قند، آهن، پلیفنول، کولین، منگنز، منیزیم، فیبر، اسید آمینه تریپتوفان، کلسیم، پکتین، اسید سیتریک، پروتئین و کربوهیدرات است.
برای بررسی خواص شربت سکنجبین و کاسنی و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص شربت سکنجبین و کاسنی اظهار کرد: این شربت برای افراد گرمازده و اشخاص صفراوی (مزاج گرم و خشک) بسیار مفید است؛ شربت سکنجبین و کاسنی نقش موثری در کنترل قند، فشار و چربی خون دارد.
بیشتر بخوانید: با این ۷ راهکار از گرمازدگی نجات پیدا کنید/ مصرف نوشیدنیهای مصنوعی در تابستان ممنوع!
وی درباره خواص دیگر شربت سکنجبین و کاسنی بیان کرد: این شربت به پاکسازی کبد، تصفیه خون و دفع سنگ کیسه صفرا کمک شایانی میکند؛ شربت سکنجبین و کاسنی برای افرادی که دچار جوش، خارش، اگزما، کهیر و بیماری پسوریازیس (نوعی تخریب پوستی که با خارش همراه است) هستند، بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت سکنجبین و کاسنی اسید اوریک را از بدن دفع و یرقان (زردی) را هم برطرف میکند؛ این شربت برای مبتلایان به کمخونی، اضطراب، استرس و بیخوابی بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: علائم گرما زدگی چیست؟
عظمایی یادآور شد: شربت سکنجبین و کاسنی به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
عرق کاسنی یک لیوان
عرق شاهتره نصف لیوان
عرق بیدمشک نصف لیوان
گلاب سه قاشق غذاخوری
خاکشیر ۵۰ گرم
تخم شربتی ۵۰ گرم
آب یک لیتر
آب لیمو ترش تازه به مقدار لازم
یخ چند تکه
شربت سکنجبین یک لیوان
نخست عرق کاسنی، بیدمشک و شاهتره را با آب مخلوط کنید سپس سکنجبین و گلاب را با هم ترکیب و به سایر مواد بیفزایید.
خاکشیر و تخم شربتی را هم به سایر مواد اضافه کنید.
مواد را به خوبی هم بزنید تا شربت لعاب بیندازد.
شربت را داخل لیوان بریزید و چند تکه یخ و چند قطره آب لیمو ترش تازه را به آن اضافه و میل کنید.
انتهای پیام/