به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛در اظهارات اخیر رئیس سازمان بهزیستی آمده بود: «پژوهشهای اخیر بهزیستی نشان میدهد ۵۱ درصد کودکانی که دچار اعتیاد بودند، مادران معتاد داشتند.» حضور افراد در خانوادهای سالم، مهمترین رکن یک جامعه پویا، خلاق و با انرژی است.
زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور به مراتب تاثیرگذارتر از مردان در شکل گیری یک خانواده موفق یا ناموفق هستند و این ادعا در پژوهشهای متعدد روان شناسان و جامعه شناسان به اثبات رسیده و نمونه اش همین آمار اعلام شده است که بیانگر نقش تاثیرگذار زنان در آسیبهای اجتماعی است.
بیشتر بخوانید:سلامت روان زنان، ضامن سلامت روان خانواده
به همین دلیل، انتظار از زنان به سبب ماهیت وجودی شان به لحاظ جسمی و عاطفی بالاست و همین، منجر به افزایش فشارهای روانی بر آنان شده و ممکن است سلامت روان شان را تحت تاثیر قرار دهد. بدون شک توجه به سلامت روان زنان چه توسط شوهران شان و چه توسط خودشان، باعث رشد و شکوفایی جامعه خواهد شد. در ادامه چند نکته مهم در این باره مطرح میشود.
عوامل خانوادگی و اجتماعی تهدید کننده سلامت روانی زنان عبارتند از: برآورده نشدن نیازهای اولیه، ناکامی، استرس، سقط جنین، یائسگی، مصرف مواد مخدر، مشاجره زن و مرد، طلاق و فوت همسر، مورد تحقیر و بی اعتنایی قرار گرفتن، سالخوردگی، بالا بودن انتظار از زنان، خشونت، وابستگی اقتصادی زنان، نقش نداشتن در تصمیم گیریها و...
راهکارهای تامین سلامت روان زنان
راهکارهای تامین سلامت روان زنان توسط خانواده و اجتماع که درباره اهمیتش، نکات قابل توجهی مطرح شد عبارتند از: اعمال جاذبههای رفتاری نیکو توسط شوهران، تکریم پدر و مادر توسط فرزندان، نگاه درست و عادلانه و توجه به همه ابعاد وجودی زنان، ارتقای موقعیت و دسترسی آنان به امکانات برابر تحصیلی و آموزشی، کسب درآمد و سایر خدمات اجتماعی.
۱۰ توصیه کلی به زنان
با این حال، خود زنان هم باید برای بهبود سلامت روان خود تلاش کنند. در ادامه، نکاتی برای راهنمایی بیان میشود. البته مواردی که به آنها اشاره خواهد شد، هیچ گاه جایگزین مراجعه حضوری به مشاور یا تماس با مراکز مشاوره بهزیستی، نیست و نخواهد بود
.۱- هر روز ورزش کنید ولو ورزش ساده و ابتدایی در منزل.
۲- در رابطه با همسرتان بخشنده باشید.
۳- از رسانههای اجتماعی، به شکل عاقلانه و منطقی استفاده کنید.
۴- اجازه ندهید مسائل کوچک، شما را از پا درآورد.
۵- دایم به خودتان یادآوری کنید من به عنوان یک انسان، ارزشمند هستم.
۶- توانمندیهای خود را دست کم نگیرید.
۷-مطالعه کنید.
۸- خودتان را دوست داشته باشید.
۹- با دوستان خوب و اخلاق مدار مراوده کنید.
۱۰- بر دادهها و داشتههای فعلی تان بیشتر تمرکز کنید حتی اگر چندان زیاد نباشد.
منبع:خراسان
انتهای پیام/