به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،فرید دهقانی مدیر عامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی در حاشیه نشست خبری این صندوق اظهار کرد: با توجه به اینکه معدن و صنایع معدنی از قسمتهای مهم کشور در جهت توسعه مناطق روستایی محسوب میشود، با همکاری ایمیدرو و وزارت صنعت، تلاش کردهایم تا بخشی از بودجه توسعه روستاها را به حوزه معدن اختصاص دهیم.
وی افزود: در اسفند ماه 96 توافقنامهای برای استفاده معدن و صنایع معدنی از تسهیلات روستایی فراهم شد، پس از آن اقداماتی صورت گرفت و شروع اجرای این توافقنامه از هفته گذشته کلید خورد.
دهقانی تصریح کرد: مهمترین اقدامی که میبایست در این زمینه صورت گیرد این است که معدنکاران و فعالان معدنی با توجه به کمبود زمان ثبتنام از اطلاعات این طرح آگاهی پیدا کنند.
مدیر عامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی ابراز کرد: بودجه کل پروژه یک و نیم میلیارد دلار است، که حدود 12 هزار میلیارد تومان میشودو با توجه به اینکه سهم حوزه معدن از این میزان 10 درصد یعنی هزار و 200 میلیارد تومان است، این بودجه میتواند انقلاب بزرگی در حوزه معادن کوچک و متوسط به وجود آورد.
وی تاکید کرد: معدنداران و سرمایهگذاران صنایع معدنی که میخواهند از این تسهیلات استفاده کنند میبایست سایت معدنیشان در شعاع 20 کیلومتری روستاها و یا شهرهای کم جمعیت قرار داشته باشد.
دهقانی ادامه داد: نکته دوم در رابطه با نحوه ثبتنام است و متقاضیان میباید در سامانه کالا پس از اتمام فرایند ثبتنام کد پرونده خود را دریافت کنند. پس از انجام این پروسه،پرونده به سازمان صمت استان منتقل شده و سازمان صمت به عنوان دستگاه اجرایی بر اساس دستورالعمل های موجود به بررسی طرح های مذکور می پردازد.
مدیر عامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی یادآور شد: پس از اتمام کار سازمان صمت استان، در خواستها به صورت مستقیم به صندوق سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی انتقال یافته و پس از بررسیهای مورد نیاز و بازدید از سایت معدنی، صندوق اقدام به صدور بیمهنامه و ضمانتنامه خواهد کرد.
وی بیان کرد: در شرایط کنونی که بانکهای عامل از قبول پروانه معدنی خودداری میکنند، نقش سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی بیش از گذشته پررنگ شده و میتواند برای رونق و فعالیت هرچه بیشتر معادن کوچک و متوسط کشور تلاش کند.
دهقانی تصریح کرد: با توجه به این ما یک نهاد تخصصی برای ارزیابی حق انتفاع معدن هستیم، بسیاری از کارهای بانکها در جهت ارزیابی طرحهای معدنی را تسهیل میکنیم.
مدیر عامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی یادآور شد: افراد متقاضی میتوانند بدون داشتن وثیقه سنگین به بانکها برای دریافت تسهیلات مراجعه کنند. تنها طرحهایی میتوانند از این پروژه بهرهمند شوند که متعلق به معادن کوچک یا متوسط و همچنین بخش خصوصی باشند.
وی ادامه داد: سقف تسهیلات دهی در این طرح ،15 میلیارد تومان است و نرخ تسهیلات با توجه به آییننامه و قانون 4،6، 8 و 10 درصد خواهد بود و این موضوع به مکان طرح بستگی دارد.
دهقانی یادآور شد: 6 ماه تنفس برای طرحهای مذکور در نظر گرفته و بازپرداخت تسهیلات 3 تا 5 خواهد بود.
مدیر عامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی با رد کردن شایعات فضای مجازی در رابطه با همکاری با ولوو گفت: نمایندگان ولوو در ایران با ما وارد مذاکره شدند و این مذاکرات به جاهای خوبی رسید و قرار شد توافقنامههایی با هم داشته باشیم اما پس از اعمال تحریمهای آمریکا شرکت ولوو در قراردادهای خود تردید دارد و اکنون منتظر جواب قطعی برای نهایی قراردادها با این شرکت هستیم.
وی با اشاره به شرایط نامساعد کنونی در اقتصاد بیان کرد: صندوق تصمیم گرفت به بدهکارانی که تا آذر ماه 96 تسویه حساب کردهاند، تمامی سود دیرکرد را ببخشد و تنها اصل پول را دریافت کند و حتی اگر اکنون هم معدنکاران بدهکار تسویه حساب کنند از بخشودگی سود تا آذر ماه 96 برخوردار شده و تنها میبایست از دی ماه 96 تا کنون سود دیرکرد را پرداخت کنند.
انتهای پیام/