شایستگان تقدیر جایزه کتاب سال عصر امروز در پژوهشگاه فرهنگ هنر و معماری معرفی شدند.

شایستگان تقدیر جایزه کتاب سال معرفی شدند/ ادبیات کودک ما به شدت بیمار استبه گزارش خبرنگارحوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم تجلیل از شایستگان تقدیر سی و چهارمین دوره جایزه کتاب سال در پژوهشگاه فرهنگ هنر و معماری با حضور نیکنام حسینی پور، مدیرعامل خانه کتاب،مهدی قزلی، مدیر عامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی راد، دبیر جایزه کتاب سال، محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شرکت کنندگان در این جایزه ادبی برگزار شد.

در این مراسم محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برنامه‌های جایزه کتاب سال گفت: امروز علاوه بر اینکه از برگزیدگان جایزه کتاب سال تقدیر می کنیم برنامه دیگری داریم تصاویری را که می بینید تصاویر بزرگان اهل قلمی هستند که از فیض حضورشان محروم شدیم. این افراد در داوری کمک زیادی به ما در جایزه کتاب سال کردند. امیدوارم خداوند این عزیزان را مشمول رحمتشان قرار دهد در برنامه امروز از خانواده‌های این عزیزان تقدیر می کنیم.

وی افزود: یک برنامه سومی هم در برنامه امروز به مناسبت جایزه کتاب سال خواهیم داشت. امروز از دو نفر از پژوهشگران جوان در حوزه ابن سینا تکریم می شود.

در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی راد، دبیر جایزه کتاب سال با اشاره به اینکه ارزش علم ذاتی است گفت: خداوند سبحان به انسان هشدار می دهد ارز علم هرجا باشد پیش می رود. علم سلطه است حتی اگر کسی که به ان دست یافته است آن را ناهنجار به کار ببرد از ویژگی‌های جمع حاضر، دانش گستری است. از این حیث بسیار بااهمیت و بزرگوار هستند.شاهد هستیم اندکی ناهنجاری در برآیند دانش در جامعه وجود دارد گویا هر سال در کمیت بهتر از سال قبل هستیم. اما در اتقان و احسان و صداق اینگونه نیستیم.

وی افزود: امسال در کنار برنامه های جایزه کتاب سال، از سه عالم جلیل القدر دکتر قانع راد،عضو هیئت علمی جایزه کتاب سال، مرحوم دبیرخانی و آیت الله احمد احمدی تقدیر می کنیم. دکتر قانع راد دانشمندی باریک بین، استوار اندیش، مومن و انقلابی به معنای وافعی کلمه بودند. زنده یاد دبیر خانی حالت عجیبی داشتند فراتر از محدوده ای که کارشان بود برای معرفی محققین کمک می کردند. از آیت الله احمد احمدی نمی دانم چه بگویم زبانی به پهنای فلک می خواهد تا آن ملک را وصف کند. به امام، انقلاب و علم به معنای واقعی کلمه معتقد بود.


دبیر جایزه کتاب سال با اشاره به روند دريافت آثار در این دوره جایزه کتاب سال بیان کرد: در این دوره جایزه کتاب سال علاوه بر اینکه روند دوره های قبل را داشتیم و خانه کتاب آثاری را در اختیار ما قرار داد از محققان خواستیم خودشان آثارشان را برای ما بفرستند شاید آن بزرگواران کتابی را شایسته بررسی ندانند اما از دید ما شایستگی بررسی را دارد. می خواهم ما را به درستی نقد کنند. نقدشان بلاغ باشد نه آن نقدهای تخریبی که همه می توانند آن را انجام دهند.

در تمام دوره هایی که دبیر جایزه کتاب سال بودم چه در زمان وزارت اقای جنتی چه صالحی، به من توصیه نکردند کتابی را در جایزه کتاب سال برگزیده کنم. اگر کسانی به ذهنشان رسیده است برای چه و چه کتابی در جایزه کتاب سال برگزیده شده اینگونه نبوده است. ما مسیر علم را رفتیم البته در این راه اشتباهاتی داشتیم.

در این مراسم از دو پیشکسوت توفیق سبحانی و منیژه رهبر تقدیر شد،همچنین از خانواده‌های دکتر قانع راد، آیت الله احمد احمدی و محمد تقی خانی شایسته های تقدیر جایزه کتاب سال تقدیر شدند.

در ادامه مراسم محمد رضا یوسفی در خصوص ادبیات کودک و نوجوان گفت: ادبیات کودک ایران بیمار است به شدت هم بیمار است. خیلی دردناک است با ناشرم درباره شاهنامه حرف می زنم درباره دلار حرف می زنیم با هم شهرکی ام صحبت می کنم موضوع اجاره بهاء به میان می آید با بچه ها کار می کنم مشکلات عجیب و غریبی مطرح می شود. دردناکتر از همه این ها نزول تیراژ کتاب کودک است.

وی افزود: ادبیات یک مملکت اساسا به ادبیات کودک ان جامعه منوط است. امروز جهان پیشرفته براساس نظریه های یونیسف جامعه ای را پیشرفته نمی داند که حقوق کودکان ان جامعه را نشناسد. به تناوب به کشورهای مختلف برای مسائل فرهنگی رفتم برایم شگفت انگیز است ارمنستان حدود سه میلیون جمعیت دارد و کشوری بسیار فقیر است ،اما متون ادبی برای گروه‌های سنی الف، ب و ج این کشور به مراتب بسیار بهتر از ایران است. اگر نویسنده ای به این ها خدمات فرهنگی بدهد خدمات زیادی در اختیار آن نویسنده می گذارند.

این نویسنده با اشاره به وجود ادبیات فولکلور در تاجیکستان بیان کرد: در ایران ادبیات فولکلور نداریم با وجود اینکه کشور ما 15 هزار سال سابقه ادبیات فولکلور دارد به چند ناشر دولتی برای انتشار بازنویسی شاهنامه فردوسی مراجعه کردم هیچ کدام قبول نکردند،هم اکنون پنجاه جلد از این کتاب نوشته و سی جلدآن منتشر شده است. بازنویسی متون کهن آن هم در کشور ما که نه هزار سال قومت دارد بسیار سخت است.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: ادبیات ، کتاب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار