به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ هومن قصری با اشاره به اینکه سه بیمار دیالیز صفاقی نیز در استان وجود دارند، اظهار داشت: سقز با ۱۰۹، مریوان ۷۱، قروه ۵۴، دیواندره ۴۱، کامیاران ۳۶، دیواندره ۲۴، بیجار ۱۷ و دهگلان با ۱۶ نفر به ترتیب بیشترین آمار بیماران دیالیزی را دارند.
دیالیز صفاقی روشی است که برای دفع مواد زائد از خون در افرادی که کلیههایشان کارایی لازم را ندارد به کار گرفته میشود در این نوع دیالیز، رگهای خونی لایه احشایی شکم (صفاق یا رودهبند) به کمک جریان مایع دیالیز در طرفین صفاق کار کلیهها را انجام میدهد.
وی شمار بیماران پیوند کلیه دریافت کننده دارو در استان کردستان را ۶۷۱ نفر اعلام کرد و افزود: در سال ۹۷ برای ۱۶ بیمار پیوند کلیه جدید پرونده تشکیل شده است.
قصری از وجود ۱۲۱ تخت دیالیز، ۱۲۷ دستگاه دیالیز و ۶۸ پرستار حاضر در بخشهای دیالیز مراکز درمانی استان خبر داد و یادآور شد: دلایل اصلی نارسایی کلیه کاهش جریان خون به کلیهها و آسیب مستقیم به بافت آنها است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه ۰، ۱۶ درصد جمعیت استان را بیماران خاص تشکیل میدهند، تاکید کرد: در سال ۹۶، ۱۶ میلیارد و ۴۱۰ میلیون ریال اعتبارات درمانی و ۱۵ میلیارد و ۴۸۰ میلیون ریال مساعدت دارویی به بیماران خاص استان اختصاص یافت ضمن اینکه در این مدت ۶ میلیارد و ۶۸ میلیون ریال نیز در بخش مساعدتهای بستری و شیمی درمانی هزینه شده است.
وی آمار بیماران تالاسمی و هموفیلی استان را به ترتیب ۱۱۶ و ۱۳۸ بیمار اعلام کرد و گفت: در سال جاری هیچ بیمار تالاسمی ماژوری به شمار بیماران افزوده نشده، ولی در مورد بیماری هموفیلی ۷ بیمار دارای اختلالات خونریزی دهنده، شناسایی شده اند.
قصری در خصوص آمار تفیکی بیماران هموفیلی در شهرستانهای استان اضافه کرد: ۷۵ بیمار در سنندج، ۲۱ قروه، ۱۷ مریوان، ۱۲ سقز، ۶ بیجار، ۴ بانه و ۳ بیمار هموفیلی نیز در کامیاران از دانشگاه علوم پزشکی کردستان دارو و خدمات درمانی دریافت میکنند.
۱۸ بیمارستان و مرکز درمانی دولتی و خصوصی در استان کردستان مشغول ارائه خدمات درمانی تخصصی و فوق تخصصی به بیماران هستند.
استان کردستان یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت دارد و بر اساس آخرین تقسیمات کشوری این استان دارای ۱۰ شهرستان، ۲۹ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۹۷ آبادی دارای سکنه و ۱۸۷ آبادی خالی از سکنه است.
انتهای پیام/ز
منبع: ایرنا