به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز(چهارشنبه 3 مرداد) با ۱۵۳ رأی موافق، ۱۲ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۶ نماینده حاضر در جلسه علنی ماده ۱ لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان را تصویب کردند.
بیشتر بخوانید: کلیات لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در مجلس تصویب شد
مصادیق سوء رفتار و بهرهکشی از کودکان و نوجوانان تعیین شد
شرایط مخاطرهآمیز برای کودکان و نوجوانان مشخص شد
دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان در قوه قضائیه تشکیل میشود
نمایندگان مجلس وظایف دفتر حمایت از کودکان و نوجوانان قوه قضائیه را تعیین کردند
ماده ۱- اصطلاحات بهکار رفته در این قانون، به شرح زیر تعریف میشود:
الف) طفل: هر فرد که به سن بلوغ شرعی نرسیده است.
ب) نوجوان: هر فرد زیر هجدهسال کامل
پ) بیتوجهی و سهلانگاری: کوتاهی در انجام تکالیفی از قبیل: تأمین نیازهای اساسی و ضروری طفل و نوجوان یا وظایف مربوط به حضانت، ولایت، قیمومت، وصایت، سرپرستی، تربیت، نظارت یا مراقبت از آنان توسط والدین، اولیاء یا سرپرست قانونی یا هر شخصی که مکلف به آن است.
ت) سوء رفتار: هرگونه فعل یا ترک فعل عمدی که سلامت جسمی، روانی، اخلاقی یا اجتماعی طفل و نوجوان را در معرض خطر و آسیب قراردهد؛ از قبیل: ضرب و جرح، محبوس کردن، سوءاستفاده جنسی، توهین یا تهدید نسبت به طفل یا نوجوان در صورتی که جنبه تادیبی نداشته باشد یا قراردادن او در شرایط سخت و غیرمتعارف و یا خودداری از کمک به وی.
ث) بهرهکشی اقتصادی: بهکارگیری غیرقانونی طفل و نوجوان و یا وادار کردن یا گماردن او به کار یا خدمتی که از لحاظ جسمی، روانی، اخلاقی یا اجتماعی با نظر به وضعیت طفل و نوجوان برای وی مضر یا خطرناک باشد.
ج) معامله: خرید و فروش یا هرگونه اقدام غیرقانونی که به موجب آن طفل یا نوجوان در ازای پرداخت وجه یا امتیاز و سایر موارد در اختیار دیگری قرار میگیرد.
چ) فحشاء: هرگونه بهکارگیری و یا وادار کردن طفل و نوجوان در فعالیتهای جنسی برای خود یا دیگری.
ح) مبتذل: هرگونه محتوا یا تصویری که دارای صحنه یا صور قبیحه باشد.
همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۵۴ رأی موافق، ۱۰ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۷ نماینده حاضر در جلسه علنی ماده ۲ این لایحه را تصویب کردند که بر اساس آن تمام افرادی که به سن هجده سال تمام شمسی نرسیدهاند، مشمول این قانون هستند.
انتهای پیام/