به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بندرعباس ،مراسم روز جهانی حفاظت از اکوسیستمهای مانگرو با حضور رئیس جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگل ها، مرتع و آبخیز داری در بندرعباس برگزار شد.
غیبی رئیس جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگل ها، مرتع و آبخیز داری در این مراسم گفت: جنگلها به ویژه جنگلهای مانکرو از مهمترین اکوسیستمها دنیا محسوب میشوند که متاسفانه با مخاطرات زیادی روبرو هستند.
وی افزود: تغییرات اقلیمی، هجوم آفات و آتش سوزیز به دلیزل افایش دما و کاهش بارندگی و فعالیتهای انسانی در نابودی جنگلها و گونهها نقش دارند.
رئیس جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگل ها، مرتع و آبخیز داری گفت: از جنگلهای مانگرو میتوان به عنوان تنها پوشش جنگلی در کشور نام برد که در سالهای اخیر بر وسعت آن افزوده شده است.
غیبی افزود: بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته شده در تلاشیم تا با استقرار ۴ کارشناس در استانهای جنوبی کمر بند سبز در خط جنوب کشور تا منطقه گواتر ایجاد شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هم گفت: جنگلهای مانگرو با مساحت بیش از ۱۶ میلیون هکتار در ۵۶ کشور جهان وجود دارد.
امید ذاکری افزود: هرمزگان تنها استان کشور است که هر دو گونه حرا و چندل در آن وجود دارد.
وی گفت: تا کنون ۹ میلیون اصله نهال حرا در خورها و تالابهای هرمزگان کاشته شده است.
ذاکری حفاظت از سواحل، طبیعت گردی، تعادل اکولوزیکی و کانون مهم تنوع زیستی را از جمله مزایای این جنگلها برشمرد.
سرپرست مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس هم گفت: با توجه به نابودی ۵۰ درصد از اکوسیستمهای مانگرو طی ۱۰۰ سال گذشته در دنیا باید برای حفظ آن اهتمام ویژهای شود.
حمزهای افزود: ۲۵ هزار هکتار از اکوسیستم مانگرو کشور در استان ما قرار دارد.
استاندار هرمزگان هم گفت: با توسعه جوامع و نیازهای جدید و به دنبال آن استفاده از طبیعت باید میزان خسارت وارد شده به محیط زیست را به حداقل برسانیم.
فریدون همتی افزود: همه مردم و مسئولان باید حفاظت از محیط زیست را به عنوان یکی از ضرورتهای زندگی به عنوان دغدغه اجتماعی تلقی کنند.
وی گفت: باید از ظرفیت اکوسیستمی جنگلهای مانگرو برای جذب توریست و گردشگر به صورت مطلوب استفاده شود.
انتهای پیام/ز