عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح کرد؛
عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح کرد؛
به گزارش
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی محمد شاعری، نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه و عضوهیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی
طرح تحول سلامت و بیمه رایگان همگانی را یکی از مهمترین ماموریتهای مجلس عنوان کرد و افزود: براساس چشم انداز توسعه، انسان سالم هدف جامعه مطلوب قلمداد شده که باید از ظرفیتهای مناسبی برای توسعه شاخصهای بهداشتی و درمانی برخوردار باشد.
وی ادامه داد: نظام سلامت و بیمه باید از تمام ظرفیت منابعی که مجلس در برنامه ششم و لایحه بودجه سال 97 پیشبینی کرده است، استفاده کنند و اگر فکر کردند که با کمبود منابع روبرو هستند، لایحه جبران کسری منابع خود را با هماهنگی کمیسیون بهداشت به مجلس شورای اسلامی با قید فوریت ارائه کند تا مجلس بتواند با استفاده از سازوکارهای قانونی حمایتهای لازم را انجام دهد.
منابع پیشبرد اهداف طرح تحول محقق شده است
شاعری گفت: بخش زیادی از منابعی که برای پیشبرد اهداف طرح تحول و بیمه سلامت پیش بینی شده، محقق نشده است. تا زمانی که منابع محقق نشود و اقدامات انجام شده به صورت یکپارچه و همکاری بین بخشی نباشد نمیتوان انتظار داشت که به اهداف دست یابیم.
وی با تاکید بر اینکه باید تمام امکانات موجود در کشور را برای ارتقای شاخصهای سلامت به کار بگیریم، افزود: این نکته را نباید فراموش کنیم که وزارت بهداشت تنها مسئول ارتقاء سلامت نیست. اگر وزارت بهداشت تمامی ظرفیت خود را به کارگیرد، تنها 25 درصد می تواند شاخصهای سلامت را براساس وظایف ذاتی خود محقق کند و بقیه مسئولیتها بر عهده سایر وزارتخانهها و منوط به همکاری و هماهنگی بین بخشی است.
عضوهیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: وزارتخانههای رفاه ، جهاد کشاورزی، صنعت و معدن، نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست نقش کلیدی در ارتقاء شاخص سلامت دارند که همین موضوع تاثیر به سزایی در پیشگیری از بیماریها و جلوگیری از هدر رفت منابع سلامت که این روزها به خصوص بیمهها را با بدهیهای بسیاری مواجه کرده، دارند. به عنوان مثال در خصوص مصرف سموم، کود شیمیایی و آبیاری اراضی کشاورزی توسط فاضلابهای آلوده باید وزارت جهاد کشاورزی اقدامات جدیتری انجام دهد.
مشکلات در نظام سلامت و بیمهها مربوط به کمبود اعتبارات نیست
شاعری تاکید کرد: وزارت بهداشت باید نقش فرماندهی و محوری در کنار وظایف ذاتی خود نسبت به هماهنگی بین بخشی برای رسیدن به شاخص هایی که در طرح تحول سلامت پیش بینی شده است، داشته باشد. تمام مسائل و مشکلات در نظام سلامت و بیمهها مربوط به کمبود اعتبارات نیست بلکه هماهنگی، همکاری و اجرای دقیق قانون شرط لازم موفقیت در اجرای برنامههای نظام سلامت است.
انتهای پیام/